Variabilita taktik a nečitelnost pro soupeře je sice pěkná věc, ale …
… před časem sami BBs přiznali, že v drtivé většině případů (myslím, že tam padlo číslo okolo 90%) je výhodnější hrát rychlé taktiky. Udělali sice jedno opatření, kterým chtěli zvýšit použitelnost pomalých taktik, ale důsledek byl přesně opačný.
Takže z mého pohledu hrát v útoku cokoli jiného než Push the Ball, Run and Gun a Look Inside je hodně diskutabilní (ještě tam max. Motion bych zkousl). Ve většině případů je z mého pohledu dokonce diskutabilní hrát cokoli jiného než Push the Ball. Ale uznávám, že v případech jako zvolil Asasasa se Slovenskou U21 proti Slovinsku, kdy měl dobře proskautované hráče soupeře, to význam má.
A zpět ke včerejšímu zápasu. Měli jsme sice pěknou úspěšnost střelby, ale bylo to dáno spíše chabou soupeřovou obranou. Při taktikách, které jsem doporučil, by byla nejspíše taky velice solidní (ale jak by to doopravdy bylo, už nezjistíme). So se týče těch Portugalských ztrát, tak 12 z 22 udělal jeden hráč na PF, pravděpodobně s nízkým handligem. Naštěstí pro nás asi poměr handlingu našeho C a OD jejich C nebyl tak tragický jako stejné poměry na PF v případě Portugalska.
Je jen na Tobě, jestli si z těchto rad něco vezmeš nebo ne. Přestože jsem Tě podporoval ve volbách, nebudu mít problém Ti snížit Manager Approval Rating, až přijde nějaká prohra, která bude podle mne prokaučovaná.