Toto je moje poslední vyjádření k dění v NT, předtím než budou další volby (do kterých se přihlásím) a naši voliči budou mít možnost vybrat si nového trenéra NT.
V první řadě bych se chtěl omluvit všem českým manažerům, že jsem v minulých volbách požádal Vajkéze, aby kandidoval a následně ho v nich podpořil. Byla to moje největší chyba, kterou jsem doposud na BB udělal.
Zbytek vyjádření je sdělení komunitě, co mi vadí. Nejde o sdělení Vajkézovi, protože ten na názory ostatních zjevně zvysoka kašle.
Absolutně nechápu způsob výběru hráčů v podání Vajkéze. Když opominu to, že máme jiný názor na to, kteří hráči mají či nemají na repre (ale to je legitimní, pokud preferuje jiný styl hry), tak mi hlavně není jasné, proč Vajkéz nabral hned 16 hráčů, se kterými chce hrát celou sezonu a hned na začátku si tak výrazně snížil manévrovací prostor. Sám vypsal hned 6 hráčů (Barák, Marvan, Odstrčil, Kubeš, Jarolimek a Vovcik), kteří by mohli případně v průběhu sezony dostat šanci, ale na soupisce si nechal jen 2 místa. Přičemž např. u Kubeše je opakovaně deklarovaný i realizovaný intenzivní trénink. Naopak na soupisce najdeme hráče jako Vídeňský, který tam nemá co dělat, protože pravidelně každou sezonu má problémy s minutami, minimálně dokud jeho tým hraje pohár. Z mého pohledu měli být ze soupisky dočasně vyhození všichni hráči, kteří první ligový týden hráli příliš minut a nabráni zpět měli být, až se jejich minuty a forma zlepší. Hráče, kteří nemají šanci zasáhnout do zápasu, máme na soupisce úplně zbytečně a jen zabírají místo a snižují manévrovací prostor pro další zápasy během sezony. A nejde jen o hráče, co hrají moc minut, ale i o hráče, kteří se prostě nevlezou do sestavy na dnešní zápas. V případě, že by se (nikomu to nepřeji) třeba zítra na delší dobu zranili, pak můžou být třeba půl sezony nepoužitelní. Jsem hodně zvědavý na to, kolik toho v NT jednotliví hráči, co jsou v tuto chvíli na soupisce, během celé sezony za NT odehrají.
Přesto všechno přeji Vajkézovi v této sezoně hodně úspěchů s našim NT a doufám, že tuhle zprávu nevezme negativně a dle vlastních představ udělá maximum pro úspěch. Včetně toho, že to nebude mít dopad na uplatnění hráčů BC Hostivař v NT.