BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Bazy roczników

[U21] Bazy roczników

Set priority
Show messages by
This Post:
00
247409.89 in reply to 247409.88
Date: 4/14/2014 2:54:01 PM
Overall Posts Rated:
635635
Jeśli będziesz trenował typowo pod U21 to jestem pewna na 100% , że zysku nie będzie
A jeśli chcesz na nich zarobić to myślę , że przy dobrym treningu (niskim zaczynasz od dołu) to jak będą mieli tak między 23-26 lat , wcześniej ciężko . Takie realia :(

From: alicja

This Post:
00
247409.91 in reply to 247409.90
Date: 4/14/2014 3:22:24 PM
Overall Posts Rated:
635635
Ale w U21 nie zagrał bo był zapewne fajnie rozłożony , a to znaczy za słaby bo w młodzieżówce nabija się tylko 3 skile u wysokich i 2 dla PG + 1 vs 1 i ewentualnie jak ktoś robi SG ( rzadkość) to też 3 :P

From: borczi

This Post:
00
247409.92 in reply to 247409.79
Date: 4/14/2014 3:23:55 PM
Overall Posts Rated:
593593
Chyba się troszku burdel zrobił...Pierwsze słyszę o tym by jacyś juniorzy byli trenowani do NT po tym jak zakończył się program Kaca, którym też zajmował się MuzG. Bynajmniej przez ostatnie 2 sezony ja nie dostawałem żadnych nazwisk i to było dla mnie jednoznaczne z tym, że wszyscy trenują do U-21. Nie wiem jak inni scauci i jak było za kadencji Asty.

1 Jak jest w tym sezonie? Bo też póki co mi nic nie wiadomo o podziale na grajków do U-21 i NT.
2 Kluczowa sprawa: Czy jest w ogóle jakaś baza juniorów?
3 Czy ktoś ją posegreguje na tych do U-21 i na tych do NT i przekaże skautom?

Przez wiele sezonów było tak (nie wiem jak jest teraz), że obowiązek zrobienia bazy juniorów ciążył na selekcjonerze U-21. Ewentualnie pomagał selekcjoner NT na prośbę selekcjonera U-21. Dlatego też to selekcjonerowi NT powinno zależeć na tym by wyciągnąć mutli MVP+ od selekcjonera U-21 i powinien o to zabiegać. Następnie selekcjonerzy dogadywali się między sobą co do przekazanych grajków. Jak selekcjoner NT nie upomina się o grajków to selekcjonerowi U-21 w to graj i wszyscy naturalnie trenują do U-21.

Kozlik, nie sądziłem, że to kiedykolwiek napiszę, ale zgadzam się z każdym słowem, które napisałeś!!!

Co do tego o co pytasz:

- baza była robiona przeze mnie trzy razy - co roku w kilka dni po pojawieniu się 18-latków.

- bazę wysłałem w odpowiedniej formie w pierwszym sezonie Aście na jego prośbę - wyciągałem "młodych" o wysokim potencjale specjalnie dla Asty i ustalaliśmy wstępne plany dla tych historyków. Niestety Asta po jakimś czasie napisał, że brak czasu utrudnia mu kontakt z właścicielami - zleciłem więc swoim skautom kontakt i informację o treningu także dla historyków - z zastrzeżeniem, że NT najważniejsza i trening w razie potrzeby może zostać przez skautów dorosłej Kadry inaczej zaplanowany - i prosimy o słuchanie tych rad od "dorosłych".

- nie udostępniam skillów zawodników z bazy NIKOMU, kto nie pracuje dla reprezentacji Polski - sorry Kac, ale nie byłem "zajęty"... proszę napisz to, co Ci odpisałem - nie wysłałem Ci skillów wszystkich historyków, bo napisałem, że nawet najbardziej chętny do treningu nie dostanie bazy danych bez zgody właścicieli - może to błąd, ale trzymam się tej żelaznej zasady, aby nie stracić zaufania ludzi, z którymi chcę potem współpracować.

- baza juniorów obejmowała z reguły także końcowe dane 21-latków - więcej wyciągnąć nie mogę.

- w tym roku też będzie baza... niestety zrobienie samodzielnie i ręcznie listy skillów i wszystkich danych około 800-1000 zawodników jest dla mnie w tym momencie niemożliwe:( Napisałem do BBKinga i obiecał pomóc przy stronie, która ułatwia przerabianie potem danych powoływanych zawodników. To i tak zajmuje około 15 godzin pracy.

- bazę dostawali osoby pracujące dla Kadry - moi Skauci obowiązkowo... a NT jeśli chcieli. Nie robiłem jej od trzech przy niczyjej pomocy. Nie prosiłem o taką.

- "Jak selekcjoner NT nie upomina się o grajków to selekcjonerowi U-21 w to graj i wszyscy naturalnie trenują do U-21" ... masz rację - w to mi graj... ale sygnalizuję, że za kilka lat większość wysokich potencjałów może być po prostu zaorana:( Plan treningowy, który istniał jakiś czas temu pozwalał dzielić zawodników pod trening... teraz wolna amerykanka.

I najważniejsze - dałem dziś ciała... moja wina - nie ma składu na sparing:( Żadne tłumaczenie nie pomoże... po prostu wysłano mnie z pracy nagle do Warszawy, dowiedziałem się w ostatniej chwili i nie uratowałem sytuacji. Mea culpa...

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: kozlik4

This Post:
00
247409.93 in reply to 247409.81
Date: 4/14/2014 3:24:20 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ja już przedstawiłem jak to wygląda z mojej strony. Skaut NT zwyczajnie poszedł na łatwiznę i nawet nie podjął próby pokierowania CHĘTNYM DO PRACY DLA KADRY właściciel Zawodnika.
Z tego co piszesz to jako pierwszy poszedłeś na łatwiznę nie podejmując próby pokierowania CHĘTNYM DO PRACY DLA KADRY tylko przekierowałeś go dalej:-)...tylko no własnie: gdzie go wysłałeś?

1 Przekazałeś zawodnika do osoby, która już scautem nie jest;-)
2 Przekazałeś grajka mimo, że o treningu osiemnastolatków do NT nic jeszcze nie wiadomo....ale mniejsza o to.

To o czym piszesz świadczy tylko o bałaganiku jaki się wytworzył. Brak konkretnych decyzji i poleceń. Grajek krąży od jednego scauta do drugiego i nikt nie wie kto się powinien nim zająć.

Wracając do podstaw to chyba trzeba przypomnieć (bo to się gdzieś zatarło), że scauci nie są od decydowania kto gdzie ma trenować. Od tego są selekcjonerzy. Jak tak każdy będzie sobie brał pod swoje skrzydła kogo mu się będzie podobać to zaraz się zrobi burdel na kółkach i wyjdzie, że jednego grajka monitoruje 2-3 osoby, a kilkunastu zawodników jest zapomnianych i puszczonych w samopas. Oczywiście co innego jak są to jakieś pojedyncze przekazania zawodników, wcześniej przydzielonych przez selekcjonera.

This Post:
00
247409.95 in reply to 247409.92
Date: 4/14/2014 4:03:56 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Fajnie, że King pomoże Ci z tym programem...ale tak prawdę mówiąc to od kiedy skille są w postaci liczb w ustawieniach meczowych to nie wiem czy ten program jest aż taki niezbędny. Możesz przecież powoływać po 18 grajków i jednym zaznaczeniem oraz CTRL+C, a następnie CTRL+V wklejać po kolei do exela (podobnie jak przy pomocy programu). Wszystko wychodzi w ładnej kolorowej wersji. Ten program, który stworzył King służył do szybkiego konwertowania skilli z postaci pisemnej do postaci cyfrowej. Teraz to nie jest już problem.

bazę dostawali osoby pracujące dla Kadry - moi Skauci obowiązkowo... a NT jeśli chcieli
Mi się wydaje, że to selekcjoner dostaje mandat, a nie scauci i to on decyduje, bo on odpowiada. Natomiast scauci są osobami do pomocy. Oczywiście sami też są osobami decyzyjnymi w pewnym zakresie...ale nie sądzę by ich rolą było decydowanie na własną rękę o treningu 18 latków do NT i wyciąganie zawodników od selekcjonera U-21. No chyba, że selekcjoner o to poprosił, a scaut się zgodził, ale według mnie takie sytuacje tylko napędzają bałagan.

Jak selekcjoner NT nie upomina się o grajków to selekcjonerowi U-21 w to graj i wszyscy naturalnie trenują do U-21" ... masz rację - w to mi graj... ale sygnalizuję, że za kilka lat większość wysokich potencjałów może być po prostu zaorana:( Plan treningowy, który istniał jakiś czas temu pozwalał dzielić zawodników pod trening... teraz wolna amerykanka.
Rób swoje, a selekcjoner NT niech robi swojej i będzie dobrze:-) Każdy odpowiada za siebie. Jeśli nikt z NT się do Ciebie nie zgłosi to bierzcie wszystkich grajków do U-21, a przynajmniej może kiedyś jakieś złoto w U-21 będzie. Natomiast fajnie, że sygnalizujesz problem i to też rób.

Generalnie roboty przy kadrach jest dużo i by to wszystko wzorowo ogarnąć potrzeba poświęcić dużo czasu i pasji, a kandydatów którzy by byli w stanie poświęcić się na maksa jak na lekarstwo...co w sumie po części zrozumiałe bo każdy ma też swoje życie. W efekcie trzeba coś odsunąć na bok i najczęściej cierpią na tym niestety ci najmłodsi, którzy w tym momencie są najmniej potrzebni...Smutne ale prawdziwe. Z drugiej strony takie ambitne zaangażowanie na maksa to też spora rezygnacja z życia prywatnego i to głupota. W końcu to tylko gra. Także nie można przesadzać. Trzeba znaleźć złoty środek. Jakieś niedociągnięcia zawsze będą. Natomiast najważniejsze są jasne, klarowne decyzje, tak by każdy wiedział co trzeba robić, pasja i jeszcze kilku niewypalonych pasjonatów do pomocy i można robić fajne rzeczy.

This Post:
00
247409.96 in reply to 247409.89
Date: 4/14/2014 4:12:55 PM
Overall Posts Rated:
5454
Zyski przyjdą po sukcesie kadry ;) może to naiwne, ale wierzę że za 3 sezony będą to dwaj najlepsi swingmani w historii U21 :)

This Post:
11
247409.97 in reply to 247409.96
Date: 4/14/2014 4:36:04 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
pieknie jest plan, charyzma i chęci. Powodzenia niech poćwiczą

pozdro

This Post:
00
247409.98 in reply to 247409.94
Date: 4/14/2014 4:38:16 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ja żadnego 18 latka nie miałem do treningu do NT.

ZALECIŁEM KONSULTACJE ZE SKAUTEM NT.

OK. Tylko, że jak jest taka sprawa to przede wszystkim powinieneś scautowi napisać, że jest taki grajek, przedstawić o co chodzi i zalecić scautowi by się skontakował z userem...a nie usera gdzieś odsyłasz, a ten nie wie gdzie szukać i w efekcie błądzi (przy okazji się zniechęca). Tak prawdę mówiąc to grajek ze wzrostem 185 cm to do treningu na SF się nie nadaje i powinien trafić do scauta PG/SG. Także należałoby go jeszcze dalej odesłać i tak user by latał po scautach. Żeby była jasność to nie mam do Ciebie pretensji bo to nie Twoja działka...ale ewidentnie nie tak to powinno wyglądać.

Z drugiej strony trafia do mnie grajek 18 lat, nie widzę skilli bo nie wkleił...Nie przypominam sobie bym miał się zajmować 18 latkami. Pierwsza myśli: Gość mało zorientowany więc pewnie coś mu się pokręciło. Druga myśl: Nie wpitalam się w nie swoje...bo sam nie lubię jak ktoś mi się wpitala.

Advertisement