No to jutro Albania... "...to był raj, do którego sił mi było brak..." ...
(http://www.youtube.com/watch?v=muygVvjKPN4) - jedna z moich ulubionych piosenek:)
Ostatni rywal, z którym możemy się mierzyć bez specjalnych przygotowań... niejako z marszu... Co prawda Albania zajmuje aktualnie stosunkowo wysokie miejsce w rankingu - 60, ale tak szczerze mówiąc wydaje mi się, że to trochę na wyrost. Do najlepszych graczy należą:
Vraptar Caushaj (29128342) (29128342) - naprawdę fajny center... ale niestety dla rywali totalnie zaniedbana forma - gra w Grecji po trzy "maksy" w tygodniu... w poprzednim tygodniu oprócz ligi, nawet w sparingu grałby pełne 48 minut (gdyby nie szósty faul).
Florent Kryeziu (29128376) (29128376) - ksywka "Krzysiu"

... tego zawodnika jutro musimy się bać najbardziej... solidna forma, więc pewnie swoje punkty rzuci. Oby jak najmniej;)
Gojtar Pashallari (30389767) (30389767) - 20-latek... i aż żal patrzeć co robi mu francuz w IV lidze:/ Zawodnik, który za rok mógłby stać się mega-gwiazdą kadry (na skalę albańską) zagrał w tym sezonie w sumie... 73 minuty:( Tragedia... nic dziwnego, że forma tragiczna. Szkoda...
Bukuran Matmuja (30389782) (30389782) - biorąc pod uwagę problemy z formą innych centrów Baku-Baku Memeja będzie naszym najtrudniejszym przeciwnikiem pod koszem. Forma solidna, fajny potencjał, kiedyś pewnie wyląduje w dorosłej kadrze Albanii.
A u nas...
Nadal bez spiny - stawiamy na spokojny trening modląc się o brak kontuzji;) Mimo tego spokoju aż 6 sprawnych i 6 solidnych - na 15 zawodników - to wynik ładny. Cieszy rosnąca forma Wyrazika i dwa skoki w rzutach. JS/IS w sumie to już 28 - myślę, że zdecydowanie najlepiej na świecie. Świetną formę notuje nasz cały obwód. A do tego Karlinski i Kolton ścigają się o przodownictwo w SS6. Zaraz za nimi Kielin i Ościłowski. Wszyscy przekroczyli już SS6=70. Na SFie w sprawnej Woźniak... który być może pod koniec sezonu przekroczy kolejną barierę - 110. To elementy, które wyglądają optymistycznie. A żeby nie było za wesoło - mocno smuci forma Jura:( Biorąc pod uwagę ograniczenia potencjałem części kadrowiczów, mocno liczyłem na niego w drugiej części sezonu. Popiszemy, zobaczymy... może uda się coś wynegocjować;)
Pisząc o innych meczach zacznę tym razem od naszej grupy. Bardzo ważny moim zdaniem mecz Holendrów z Finami. Patrząc na rozkład spotkań "Oranje" (same łatwe mecze do końca), to najwyższa pora na CT w ich wykonaniu. Finowie nie będą mieli więc łatwo. Do wyboru albo strata enta, albo męki z całkiem możliwą porażką na koniec. Dla nas oba scenariusze korzystne;)
W innych grupach:
w grupie F: ciekawy mecz Szwajcarów z Austrią. Jeśli Szwajcaria chce jeszcze powalczyć o awans, to musi wygrać. Podobnie jak Turcy. Estonia i Łotwa znowu powinny wysoko pogonić swoich przeciników.
W grupie E: jeszcze w tej kolejce nie powinno się nic wyjaśnić. No może troszeczkę trudniej będą mieli Belgowie ze Szwecją. Jednak cztery pierwsze zespoły powinny bez kłopotów wygrać swoje spotkania.
W grupie D: najciekawszy mecz to bój Portugalii z Anglią. Mimo stałych postępów Anglików i pewnie "normala" w ich wykonaniu, faworytem są jednak Portugalczycy.
W grupie C: Włosi grają z Grecją... i tak naprawdę ten mecz da nam w jakimś malutkim stopniu dowód siły "makaroniarzy". Chorwacja musi wygrać z Danią, bo Bośnia już punktów tracić nie zamierza;)
W grupie B: ciekawe spotkanie Niemców z Rumunią. Wygląda niby na spacerek, ale myślę, że Rumunia z entem nie ma na co już czekać. W pozostałych parach nie powinno być emocji.
Generalnie to ostatnia kolejka "spokoju". Za tydzień się już zacznie bój. Naszym zadaniem spokojny awans do drugiej rundy:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)