BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.895 in reply to 102056.894
Date: 8/2/2010 12:45:26 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ještě bych se rád vrátil k zápasům proti Španělsku a Srbsku, které se odehrály v době mé dovolené.

Španěly se nám nepodařilo porazit i přes vyšší nasazení. Zonu jsme zvolili dobře, ale hned na začátku se nám zranil Kábrt, který byl v té taktice hodně důležitým článkem a taky překvapivě hodně se prosazoval jejich centr. Nedokázali jsme výrazněji využít ani velkého počtu faulů soupeře, vyfaulovat se nám povedlo jen PF. A ani zcela výjimečně proti silnému soupeři lepší doskoky nedokázaly vynahradit slabší střelbu. Nicméně bylo potřeba se pokusit Španěly překvapit, byť to nevyšlo.

Proti Srbsku se ukázalo, že ještě někteří naší hráči nemají dostatečnou vnější obranu pro případ, že se rozhodneme hrát osobku a soupeř vsadí na vnější útok. Opět jsme byli lepší na doskoku, což mě těší, protože to byla dlouhou dobu naše slabina, ale opět jsme z toho nedokázali vytěžit výhru.

Věřím ale, že do konce této sezony hráči, kteří jsou již jinak připraveni pro repre a poslední slabinou je obrana, tuhle slabinu ostraní, hodně by to posunulo možnosti týmu.
Druhou otázkou je, jak vyrobit pro Hánu parťáka pro případné použití podkošového útoku. Ideální by byla další farma. Že by dedded zvládl 2 hráče typu Hána, to by mi nepřišlo jako nejlepší řešení, výrazně by to zkrátilo životnost farmy, když tak mu tam seženeme někoho jiného. Navíc případní kandidáti potřebují jiný tréninkový plán než Hána. Bohužel s odcházejícím docendem, který by byl vhodným kandidátem, se nám nepovedlo dohodnout na tom, že by působil jako farma. Takže kdybyste někdo věděli, o nějakém dalším týmu, který by mohl pro tyhle účely být vhodný, tak dejte vědět.

This Post:
00
102056.896 in reply to 102056.895
Date: 8/2/2010 12:56:43 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Zápas s Rakouskem jsme dneska zvládli a zejména díky výborné první čtvrtině a slušnému závěru zápasu jsem vyhráli 133:107, což je asi vyšší výhra, než bych před zápasem očekával. Naši hráči podali týmový výkon a 9 z 10 hráčů, co zasáhli do hry, nastřílelo 10 a více bodů. Bogác a Kábrt měli smůlu, protože nikdo dneska nešel ani na chvíli na střídačku z důvodu faulů, přestože trenér měl tento pokyn, ale naštěstí jsme nefaulovali. Rakušané se nám sice vyrovnali na doskoku a měli výtečnou úspěšnost trestných hodů, ale to bylo málo, měli jsme mnohem vyšší efektivitu střelbu, přestože soupeř dal poměrně dost trojek. Tentokrát jsme vnější útok soupeře dokázali pokrýt i osobní obranou, větší problémy jsme měli jen na SF, i když bych si myslel, že to Klíma zvládne, ale hrál na nejlepšího perimetrového hráče soupeře, navíc ve výtečné formě. Stále ale hledáme optimální složení perimetru, nejjistější pozici má Večeřa, ale ostatní hráči hodně bojují o místo v sestavě.
Pochválit bych chtěl i Lorence, který dostal při nižší formě Kubeše přednost před Holubem a myslím, že ji celkem využil a ukázal, že můžeme na PF/C trojici Hána, Kubeš, Holub rozšířit o 4. hráče, který může do základní pětky.

This Post:
00
102056.897 in reply to 102056.896
Date: 8/4/2010 8:01:50 AM
Overall Posts Rated:
2323
Tak jak hodnotíš své vystoupení v téhle kvalifikaci? Myslíš si, že nám prospívá, že furt hrajeme stejně? Opravdu mělo smysl nevypustit zápas s Španělskem? Nedokážu si představit, že existovala realná šance ho porazit.. Kdy bude tým dozrálí a budeme hrát na výsledky a né na získávání zkušeností?

This Post:
00
102056.898 in reply to 102056.897
Date: 8/4/2010 9:11:46 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
No, nevím, jestli si četl předchozí příspěvky, ale myslím, že na některé Tvé otázky tam odpovědi najdeš. Ale zkusím to tady rozvést.
Pokud se ti zdá, že tam některé další odpovědi chybí, tak napiš.

Ano, myslím, že mělo smysl hrát na Španěly normal, nepřehráli nás nijak zásadním způsobem, ještě v průběhu poslední čtvrtiny jsme prohrávali jen o 6 bodů a 3:31 před koncem o 10. Kdyby nás roznesli po 3Q o 20+, tak by se mi Tvůj dotaz zdál relevantní, ale takhle ne. Otázkou taky je, jak by se zápas vyvíjel, kdyby se nezranil Kábrt hned ve 3. minutě.
Hypotetická otázka - kdybychom hráli TIE a prohráli o 15, ptal by ses, jestli jsme neměli náhodou zkusit normal?

Jen pro úplnost - proti Španělům jsme zvolili jinou obranu. Každopádně i v obraně spějeme k pořád stejné hře, až odstraníme slabiny, které nám znemožňují efektivně čelit osobku vnějšímu útoku.
V útoku hrajeme to, na co máme hráče a k čemu je cíleně vychováváme, aby je vůbec někdo u nás byl ochoten živit a to je Push the Ball (rychlá hra). Na vnější taktiky hráče nemáme a jen tak mít asi nebudeme, na podkošové nám chybí k Hánovi druhý hráč silný pro tuhle taktiku.
Nemyslím si, že je problém hrát pořád tuhle taktiku, je na tom založená moje filosofie téhle hry a ani do budoucna nepočítám, že bychom nějak často měnili taktiky (maximálně v případě, že se povede sehnat parťáka k Hánovi, tak by se náš repertoár obohatil o 2 ofenzivní podkošové taktiky). Nemyslím si, že bychom jinou ofenzivní taktikou v odehraných zápasech uhráli lepší výsledek, samozřejmě s Israelem a Srbskem by zřejmě 3-2 v obraně zafungovala lépe, ale po bitvě každý generál, kdybychom hráli 3-2 a oni podkošový útok, dopadlo by to obdobně, jak to dopadlo, možná i hůře. A hrozba této jejich volby tam rozhodně byla.

Kdy bude tým dozrálý? To je těžká otázka, většina hráčů, se kterýma počítám, ještě nedosáhla v tréninku svého stropu a má docela velký prostor k dalšímu zlepšování. Na výsledky už jsme hráli teď, jen to zatím nevyšlo. Nejsem z toho nadšen, ale ani z toho nedělám tragédii. Hrálo to nejlepší, co máme k dispozici, myslím, že ani zařazení dlouholetých opor Žaluda nebo Žáčka by už týmu moc nepřineslo.
Uvidíme, jaký los nás potká v příští sezoně v turnaji útěchy, jestli spíš podobný tomu minulému NT nebo letošnímu U21. Ať bude těžší nebo lehčí, považoval bych za zklamání kdybychom nepostoupili do playoff. A i v něm bych chtěl nějaké kolo uhrát. Ale nevidím reálně, že bychom se už třeba příští sezonu byli schopni bít o vítězství v celém turnaji a tím pádem výhodu domácího prostředí pro příští kvalifikaci. Doufejme, že do té kvalfikace se za zbylou sezonu a půl většina hráčů zlepší natolik, že již budeme schopni mnohem více promluvit do bojů o postup.

Taky je o to o vůli českých manažerů něco udělat pro repre, zejména v první lize mi chybí větší podpora a chuť trénovat jednopostově hráče pro reprezentaci (i když samozřejmě výjimky jsou). Podle mé představy by měl každý stabilní prvoligista trénovat 2-3 hráče pro seniorskou reprezentaci, takže mi nezbývá než doufat, že postupně budou v první lize ti, co pro repre netrénují nahrazeni čerstvou krví z nižších lig, kteří by pro repre rádi trénovali. A pokud někdo chce namítat, že si to nemůže dovolit apod., ať se podívá na žebříčkově 3. nejlepší český klub.

Last edited by rwystyrk at 8/4/2010 9:49:51 AM

This Post:
00
102056.899 in reply to 102056.898
Date: 8/4/2010 1:48:15 PM
Overall Posts Rated:
3636
Uz jsme se tu o tom bavili, takze je n kratce.

Dost tu postradam trosku vetsi rozmanitost u hracu. Uz se budu opakovat ,ale pripadaji mi jako armada klonu. Hlavni problem vidim v tom, ze diky tomuto pristupu budeme muset hrat Pust the Ball, at uz s tebou nebo bez tebe. Proste nebudeme mit na nic jineho hrace a zadni jini k mani nebudou.

Aby prvoligist trenovali 2-3 hrace - to je naprosta utopie. Budes sakra rad za 1.

PS: ze by Zdenda prebiral Decentovu roli vecneho mudrlanta? *thumbs up* :).

From: Honza

This Post:
00
102056.900 in reply to 102056.899
Date: 8/4/2010 2:38:23 PM
Overall Posts Rated:
3737
No ale nato aby jsi mohl mít hráče na více taktik potřebuješ mít manažery kdo je tak vytrenuje. Ono se těžko vybírá z pár hráčů když jsi rád že aspon někdo trénuje. Kdyby každy prvoligový tým měl jednoho reprezentanta aspon hned byto vypadalo jinak...

This Post:
00
102056.901 in reply to 102056.900
Date: 8/4/2010 2:59:58 PM
Overall Posts Rated:
913913
Taky chci jen prihodit...myslim si, ze neni mozne trenovat 2-3 hrace, sice Flumpaci jsou ted schopni to zvladat, ale jak dlouho. Za chvili budou mit vysoke platy a budou starsi. Sehnat potom reprezentnat stoji sakra moc penez, protoze jsou temer neprodejni a na to ja osobne nemam, i kdyz bych jeste jednoho reprezentanta bral. Sam to musis vedet, kdyz ted zrovna zadneho nemas, i kdyz je pravda, ze Cech tam asi brzy bude.

Jinak souhlasim naprosto s Push the Ball....Mozna nebudeme mit nikdy obrovsky potencial v mezinarodnim meritku, ale mit monstra pro repre je sice fajn (o tom uz jsem tady diskutoval), ale zadny tym s ambicemi by si je nemohl dovolit a ja osobne jsem rad, ze nejakeho repre v tymu mam - diky platu, ktery si jeste muzu dovolit.
Zdenovi a Orlandu - klidne se dejte cestou monster a vychovejte je pro repre, myslim, ze Rwystyrk je pak rad pouzije - je jen na vas, jestli chcete hrat na klubove urovni podstatnou roli, nebo jen delat farmu.

Shrnuto - Rwystyrk se dal schudnou cestou pro managery, ale ne pro vysledky repre. Nemyslim, ze bychom s takovym tymem mohli konkurovat tymum s monstry. Ja kazdopadne preferuju klubove vysledky, takze mi to nevadi - repre je pro me jen doplnek.

This Post:
00
102056.902 in reply to 102056.899
Date: 8/4/2010 6:24:39 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ad rozmanitost hráčů - já se tomu nebráním, když někdo bude chtít vyténovat hráče jinak (ale ne za cenu toho, že má např. podkošové skilly všechny 16+ a vnější 5-, s takovýma hráčema hrát nehodlám). Sám ale vidíš, jak je těžké najít dostatek týmů na trénink pro nejlevnější variantu hry (Push the Ball), takže moc nevím, kde trénovat hráče pro tu rozmanitost.

Pokud by se jednou můj nástupce chtěl vydat jinou cestou, neviděl bych to tak černě jako Ty. Až se rozhodnu u NT skončit, rád bych to oznámil aspoň sezonu dopředu, takže když se nějaký kandidát přihlásí, poslední sezonu mohou být hráči připravování podle jeho požadavků (pokud mu na ně majitelé kývnou). Vytrénovat ty hráče v rozmanité by nebyl až takový problém, u těch co mají dostatečný potenciál, vytrénovat 3-4 levely JR nebo i 5 levelů PAS se za sezonu i ve vyšším věku dá. To samé u podkošových skillů, o pár stupňů za sezonu se vytlačit dají. Takže nemůžu souhlasit, že se nástupce nemůže vydat jinou cestou, jen opět opakuji, nevím, kdo mu ty hráče bude ochoten takto trénovat.

Jinak doporučuji si na trhu prohlídnout perimetrové hráče s platem cca. 250k+ a podkošové 300k+ (cizince, nikolik čechy) a podívat se, jak často mění kluby. Myslím, že s něčím takovým by asi žádný trenér nepracoval rád, aby nevěděl dne a hodiny, kdy se mu díky špatné formě hráč na soupisce stane absolutně nepoužitelným.

Trénovat 3 repre hráče opravdu bude ojedinělé, ale 2 hráči jsou podle mne úplně v pohodě a dokonce si myslím, že kdo tak nečiní, nedává svému týmu maximum, protože se připravuje o peníze za suvenýry. Stačí se podívat na současnou situaci - flumpinka 3 hráči, Uhlik 1 hráč + 1 mladší, který má na to časem dorůst do NT, macros 1 hráč (a 2. by vzal, kdyby bylo jak), hadzi 3 hráči (ale nejede je plánovitě jednopost), bik_76 1 hráč, iwenzee 1 hráč (a je ochoten vzít dalšího, jen to musíme nějak vhodně načasovat, aby byl někdo na prodej a on měl finance), vrťa je ochoten vzít 2 hráče. (Pokud jsem někoho zapomněl, tak se omlouvám, nebyl to záměr.)
Samozřejmě druhou stránkou mince je, že je potřeba v takových případech být v případě bidwaru i hráče trochu přeplatit, ale on to postupně vrátí na suvenýrech.
Jen to chce opravdu docílit toho, abychom do těch týmů ty hráče dostali + teda problémem je, kde trénovat hráče pod koš, většinou se jedná o perimetrové hráče.

This Post:
00
102056.903 in reply to 102056.901
Date: 8/4/2010 6:31:46 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Jen opakuju, 2 hráče úplně v pohodě, kdo to nedělá, nedělá pro svůj klub maximum. A i ti 3 se dají zvládnout, pokud by to byla kombinace platů třeba 200k+100k+100k. V naší lize si většina týmů neustále šetří a není mi vůbec jasné na co, průměr ligový zisk týdenní je $ 221 188 a to ho ještě týmy jako Hostivař, Frýdek a teď už asi i flumpaci výrazně snižují.

Jinak jestli sis na ligovém foru četl můj příspěvek, tak by si měl vědět, že já v tuhle chvíli v klubu záměrně omezuji reprezentanty, i když se připravuju o peníze za suvenýry, protože se chci pokusit vyhrát B3 i za cenu nějakých tréninků formy a to by reprezentantům až tak moc neprospělo.

Jinak nesouhlasím absolutně s tím, že mou strategií se nemůžeme stát v mezinárodním měřítku konkurenceschopní. Kdybych si to myslel, tak u NT nejsem. Určitě nejsem u NT proto, abychom pořád jen prohrávali. Jen to chce trpělivost. Stejně tak jako jsem v době finále B3 hrál vyrovnaně s platy 500k proti platům asi 900k, tak by to mělo jít i v NT, jen musíme dosáhnout toho poměru kvality, který to umožní a zatím jsme ho nedosáhli.

Last edited by rwystyrk at 8/4/2010 6:33:54 PM

This Post:
00
102056.904 in reply to 102056.899
Date: 8/5/2010 2:14:58 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ještě mě napadla jedna souvislost. Řekněme, že už je nový trenér a trénuji pro něj (ne jako farma) rozmanitého hráče s platem 250k. Jak to bude vypadat? Třeba 3 týdny v řadě nebudeme hrát taktiku pro něj, i když bude ve formě, budou mi haprovat příjmy ze suvenýrů, protože nebude hrát. Fakt si myslíš, že za takových okolností bude někdo ochoten trénovat takového hráče?
Současná má strategie je založená mimo jiné na "jsi nejlepší a máš formu, tak hraješ".

This Post:
00
102056.905 in reply to 102056.904
Date: 8/5/2010 2:43:58 AM
Overall Posts Rated:
3636
Ja se s tebou uplne nehadam. Jsem tak trochu ve schizofreni situaci. V klubu jedu tvoji metodou (Muzes to videt u Simka a Horinka), ale mam pocit ze s tou tvoji strategii na urovni NT nikdy neprorazime a nesouhlasim s tim, ze za sezonu se daji udelat zasadni zmeny. Kdyby to byla tak uz jsme ted nekde uplne jinde.

Ty monstra by samozrejme trenovaly farmy (takze docend musi, proste musi :), ta fiannčni stranka nebyla za zas tak zhava. Takze mit v zaloze 3-4 hrace nemusi byt takovy problem.

Dam ti taky jeden priklad. V tymu mam hrace Vrzacka (stejne pujde na trh, takze sem muzu hodit skilly) JS-14 JR-10 OD - zitra snad uz 14 HND-13 Dr-12 Pas-7 IS-2 ID-4 Reb-1 Bl-1. Vek 21 , superstar

Z nej by slo udelat zvire pro rychle taktiky, s tim ze by se mu zvysovaly jen outside skilly. (+ID min na 5), pro tvoji taktiku (a trenink) je to ale nepouzitelny hrac (vim z vlastni zkusenosti :(. Jak uz jsem, ale rikal. To je prace pro farmu. Mit takto 3-4 hrace, by ti dalo neskonale vic taktickych moznosti. Chce to ale farmy (tj obetuje se nekdo?, Nightwalker s itreba na dovolene uvedomi, ze BB uz neni pro nej :D)

Advertisement