BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.895 in reply to 235782.894
Date: 7/1/2014 10:21:50 AM
Overall Posts Rated:
590590
Kolega Gomeljski, uvek sam cenio vaše komentare koji odišu prefinjenom ironijom, ali ja se sa reprezentacijom ne bih sprdao

Šta nam kazuje spisak za koji se selektor odlučio?!?

Prvo, dva "najbolja" tima u državi imaju svega trojicu igrača na spisku (Partizan samo jednog, Zvezda dva).To me kao velikog navijača Partizana ne čini ni najmanje ponosnim, a još manje spokojnim. Mega i Radnički imaju po trojicu - sasvim zasluženo.

Drugo, ili je konkurencija pod košem dosta jaka ili selektor nije imao jasnu viziju kako ekipa treba da izgleda, čim je na početnom spisku bilo čak 14 (računajući Bjelicu kao četvorku, čak 15) visokih igrača. I on je ponovio čuvenu Dudinu rečenicu da će voditi 7+5 (spoljni+visoki igrači), što nam kazuje da će čak 2/3 visokih igrača sa početnog spiska otpasti. Ipak, mislim da je današnjim spiskom napravio dobar posao, jer Mačvan, Katić, Savanović, Milutinov i Erceg nisu bolje rešenje od onih koji su ostali. Jedino je sporan Marjanović, koji bi u nekim situacijama mogao biti koristan, ali za neku ozbiljnu košarku, od njega nema vajde. Videli smo kako se Gagić razgoropadio (nisam verovao da ću ovo ikada napisati)) u finalu upravo zahvaljujući Bobijevoj "genijalnoj" odbrani. Kada se sve sabere, mislim da Sale nije pogrešio ni u Bobijevom slučaju.

Treće, poziv Simonoviću. Iako se većina verovatno neće složiti sa mnom, mislim da je pravi potez. I nakon početnog spiska na kom nije bilo Simonovićevog imena, u razgovoru sa jednim košakaškim stručnjakom koga imam čast da poznajem još iz mojih neuspešnih igračkih dana, potegao sam pitanje Simonovićevog igranja za reprezentaciju. Složili smo se da bi Simon mogao da bude jako koristan za ovu ekipu. Njegova čvrstina, solidna odbrana, odlična igra u tranziciji i sposobnost da pogodi za tri poena (da, dobro ste pročitali - da pogodi!!!) bi mogli da donesu kvalitet više. Kada uzmemo u obzir da je Lučić, nažalost, ponovo rovit, a da je i Micov upitan, Simon bi mogao da ima značajnu ulogu sa klupe.

Kada su u pitanju ostali igrači, bilo mi je drago što sam video da je na spisku ostao i Jović, momak je jako interesantan košarkaš. Kuzmić je igrač koji ima potencijal mada vidim da će on i Nedović igrati letnju ligu za Voriorse ali se nadam da to neće uticati na njihovo priključenje reprezentaciji (termini letnje lige su 5. i 11. jul ako sam dobro video), dok od Raduljice ne znam šta da očekujem. Ako bude došao spreman i fokusiran, može da bude i glavni igrač ekipe.

Što se tiče zamerki...hm, ima ih. Tepić, pod jedan. Mislim da je za njega bilo mesta na skraćenom spisku. Zatim, mnogo ozbiljnija zamerka je što na spisku nema Dušana Đorđevića, plejmejkera belgijskog Ostendea. Čovek igra strašnu košarku, sjajno razigrava, probija, šutira, dobar u odbrani. Jedina mana (ako se tako može reći) mu je što ima 30 godina. Premda cenim Markovićev doprinos reprezentaciji, mislim da bi Dušan bio bolji izbor za rezervnog pleja.

Kada sve uzmemo u obzir, ovo je ono sa čim raspolažemo. Očekivano je da će ekipu nositi Teo, Krle i Bjelica. Bogdan bi mogao da bude neko ko će imati značajniju ulogu i dobiti više odgovornosti. Micov i Lučić su pod znakom pitanja i sumnjam da će igrati. Raduljicu sam već prokomentarisao - ili rupa ili vodeći igrač. Od ostalih, svoje mesto mogu da imaju Marković, Veličković (ako bude zdrav i vrati formu, možda dosta da znači, pre svega defanzivno i skakački). Simona sam komentarisao i previše Kuzmić ide pre Štimca. Ispadaju Kravić, Mitrović, Birčević. Jović ili Micić? Ako ispadnu i Micov i Lučić, Kalinić vrvtn ide. O Dangubiću i Nedoviću nemam jasnu sliku.

Šta vi mislite o spisku?

This Post:
00
235782.896 in reply to 235782.895
Date: 7/1/2014 11:18:01 AM
KK Losers
Prva Liga
Overall Posts Rated:
329329
Second Team:
DZASK United
Ja se kao zakleti Zvezdas nadam da ti se nece ispuniti zelja da medju 12 gledas Simonovica. Ako nam treba fizikalac i dobar defanzivac na trojci, bolje nek' igra mladji Kalinic, koji je vec igrao i odusevio me neverovatnom borbenoscu i energijom. Ako nam treba suter, bolje da je Keselj bio u kombinacijama. Ne znam u kakvoj je formi, ali i ne zaboravljam neke prethodne zasluge tako lako. Covek je 'ladan kao spricer, za razliku od Simona. Od Simona mozes da ocekujes da pogodi trojku , naravno, ali samo kad vodimo 25+ razlike To je moje laicko misljenje, razumecu ako se niko ne slozi sa mnom. Apsolutno najvise ocekujem od Bjelice zmaja.

This Post:
00
235782.897 in reply to 235782.896
Date: 7/1/2014 12:57:39 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
Ja se kao zakleti Zvezdas nadam da ti se nece ispuniti zelja da medju 12 gledas Simonovica. Ako nam treba fizikalac i dobar defanzivac na trojci, bolje nek' igra mladji Kalinic, koji je vec igrao i odusevio me neverovatnom borbenoscu i energijom. Ako nam treba suter, bolje da je Keselj bio u kombinacijama. Ne znam u kakvoj je formi, ali i ne zaboravljam neke prethodne zasluge tako lako. Covek je 'ladan kao spricer, za razliku od Simona. Od Simona mozes da ocekujes da pogodi trojku , naravno, ali samo kad vodimo 25+ razlike To je moje laicko misljenje, razumecu ako se niko ne slozi sa mnom. Apsolutno najvise ocekujem od Bjelice zmaja.

100-procentno se slazem s tobom

This Post:
00
235782.898 in reply to 235782.896
Date: 7/1/2014 12:59:32 PM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
katic ili milutinov pre stimca 100%
a keselj pre simonovica, ovo ostalo je za siri spisak ok... valjda.
nemam neka ocekivanja sa prvog velikog takmicenja novog selektora, ne kazem da se ne nadam potajno da cemo da razvalimo i grupu i doguramo do finala, samo to su navijacke zelje, ali zato ocekujem evropsku medalju u "ukrajini"!!!

This Post:
00
235782.899 in reply to 235782.897
Date: 7/1/2014 1:00:42 PM
Overall Posts Rated:
590590
Haha, obrnuli smo uloge ja hvalim vase, a vi ih kudite ;) jos cu da budem optuzen za manjak patriotizma sto propagiram Simona za mesto u reprezentaciji

This Post:
00
235782.900 in reply to 235782.899
Date: 7/1/2014 2:01:51 PM
Overall Posts Rated:
1717
Sve si upravu, ali imam zamerke na 2 stvari.
Simonovic ne sme da igra, iako sam delija on ne moze da doprinese nista dobro zvezdi, a kamoli reprezentaciji.
A druga stvar je Teodosic, covek koji po meni ne sme da igra, jezivo veliki forser koji je pogodio jednu bitnu trojku u zivotu i sad uzima da resava sve meceve, sut za 3 poena katastrofa, na svakom mecu minimum 5 sutnutih, a 1 maksimum 2 pogodjene, a taj osecaj za asistenciju koji ga "krasi", da se ne lazemo neki iole dobar plej bi imao takav ucinak sto se tice asistencija kada bi imao saigrace koje on ima u CSKA i u reprezentaciji.
Kakve god imao zamerke, zelim uspeh na svetskoj i evropskoj sceni!

This Post:
00
235782.901 in reply to 235782.900
Date: 7/5/2014 11:17:27 AM
Overall Posts Rated:
1212
Slozicu se sa zvezdasima da Simonovic ne bi trebao da bude na spisku,ne zna da igra,igra prljavo i ne zna da igra

This Post:
00
235782.902 in reply to 235782.901
Date: 7/10/2014 6:12:54 AM
Overall Posts Rated:
590590
This Post:
00
235782.903 in reply to 235782.902
Date: 8/2/2014 2:55:28 AM
Overall Posts Rated:
353353
sad sam gledao snimak povrede Pola Džordža, jezivo i neverovatno nesrećno da se na takav način povredi takav as. Amerika baš oslabljena za SP samo otpadaju igrači što otkazi što povrede.

This Post:
00
235782.904 in reply to 235782.903
Date: 8/2/2014 6:38:13 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
sta mislite o ovome?
http://sport.blic.rs/Kosarka/Domaca-kosarka-i-ABA/257085/...
moram da naglasim ne zanima me misljenje o djilasu kao politicau ili predsedniku saveza, vec iskljucivo o ovakvom nacinu razmisljanja.
poslednji pasus.

This Post:
00
235782.905 in reply to 235782.903
Date: 8/2/2014 6:44:39 AM
fantastična petorka
III.10
Overall Posts Rated:
8383
Povreda da se smrznes.

Advertisement