Ad rozmanitost hráčů - já se tomu nebráním, když někdo bude chtít vyténovat hráče jinak (ale ne za cenu toho, že má např. podkošové skilly všechny 16+ a vnější 5-, s takovýma hráčema hrát nehodlám). Sám ale vidíš, jak je těžké najít dostatek týmů na trénink pro nejlevnější variantu hry (Push the Ball), takže moc nevím, kde trénovat hráče pro tu rozmanitost.
Pokud by se jednou můj nástupce chtěl vydat jinou cestou, neviděl bych to tak černě jako Ty. Až se rozhodnu u NT skončit, rád bych to oznámil aspoň sezonu dopředu, takže když se nějaký kandidát přihlásí, poslední sezonu mohou být hráči připravování podle jeho požadavků (pokud mu na ně majitelé kývnou). Vytrénovat ty hráče v rozmanité by nebyl až takový problém, u těch co mají dostatečný potenciál, vytrénovat 3-4 levely JR nebo i 5 levelů PAS se za sezonu i ve vyšším věku dá. To samé u podkošových skillů, o pár stupňů za sezonu se vytlačit dají. Takže nemůžu souhlasit, že se nástupce nemůže vydat jinou cestou, jen opět opakuji, nevím, kdo mu ty hráče bude ochoten takto trénovat.
Jinak doporučuji si na trhu prohlídnout perimetrové hráče s platem cca. 250k+ a podkošové 300k+ (cizince, nikolik čechy) a podívat se, jak často mění kluby. Myslím, že s něčím takovým by asi žádný trenér nepracoval rád, aby nevěděl dne a hodiny, kdy se mu díky špatné formě hráč na soupisce stane absolutně nepoužitelným.
Trénovat 3 repre hráče opravdu bude ojedinělé, ale 2 hráči jsou podle mne úplně v pohodě a dokonce si myslím, že kdo tak nečiní, nedává svému týmu maximum, protože se připravuje o peníze za suvenýry. Stačí se podívat na současnou situaci - flumpinka 3 hráči, Uhlik 1 hráč + 1 mladší, který má na to časem dorůst do NT, macros 1 hráč (a 2. by vzal, kdyby bylo jak), hadzi 3 hráči (ale nejede je plánovitě jednopost), bik_76 1 hráč, iwenzee 1 hráč (a je ochoten vzít dalšího, jen to musíme nějak vhodně načasovat, aby byl někdo na prodej a on měl finance), vrťa je ochoten vzít 2 hráče. (Pokud jsem někoho zapomněl, tak se omlouvám, nebyl to záměr.)
Samozřejmě druhou stránkou mince je, že je potřeba v takových případech být v případě bidwaru i hráče trochu přeplatit, ale on to postupně vrátí na suvenýrech.
Jen to chce opravdu docílit toho, abychom do těch týmů ty hráče dostali + teda problémem je, kde trénovat hráče pod koš, většinou se jedná o perimetrové hráče.