BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.899 in reply to 102056.898
Date: 8/4/2010 1:48:15 PM
Overall Posts Rated:
3636
Uz jsme se tu o tom bavili, takze je n kratce.

Dost tu postradam trosku vetsi rozmanitost u hracu. Uz se budu opakovat ,ale pripadaji mi jako armada klonu. Hlavni problem vidim v tom, ze diky tomuto pristupu budeme muset hrat Pust the Ball, at uz s tebou nebo bez tebe. Proste nebudeme mit na nic jineho hrace a zadni jini k mani nebudou.

Aby prvoligist trenovali 2-3 hrace - to je naprosta utopie. Budes sakra rad za 1.

PS: ze by Zdenda prebiral Decentovu roli vecneho mudrlanta? *thumbs up* :).

From: Honza

This Post:
00
102056.900 in reply to 102056.899
Date: 8/4/2010 2:38:23 PM
Overall Posts Rated:
3737
No ale nato aby jsi mohl mít hráče na více taktik potřebuješ mít manažery kdo je tak vytrenuje. Ono se těžko vybírá z pár hráčů když jsi rád že aspon někdo trénuje. Kdyby každy prvoligový tým měl jednoho reprezentanta aspon hned byto vypadalo jinak...

This Post:
00
102056.901 in reply to 102056.900
Date: 8/4/2010 2:59:58 PM
Overall Posts Rated:
913913
Taky chci jen prihodit...myslim si, ze neni mozne trenovat 2-3 hrace, sice Flumpaci jsou ted schopni to zvladat, ale jak dlouho. Za chvili budou mit vysoke platy a budou starsi. Sehnat potom reprezentnat stoji sakra moc penez, protoze jsou temer neprodejni a na to ja osobne nemam, i kdyz bych jeste jednoho reprezentanta bral. Sam to musis vedet, kdyz ted zrovna zadneho nemas, i kdyz je pravda, ze Cech tam asi brzy bude.

Jinak souhlasim naprosto s Push the Ball....Mozna nebudeme mit nikdy obrovsky potencial v mezinarodnim meritku, ale mit monstra pro repre je sice fajn (o tom uz jsem tady diskutoval), ale zadny tym s ambicemi by si je nemohl dovolit a ja osobne jsem rad, ze nejakeho repre v tymu mam - diky platu, ktery si jeste muzu dovolit.
Zdenovi a Orlandu - klidne se dejte cestou monster a vychovejte je pro repre, myslim, ze Rwystyrk je pak rad pouzije - je jen na vas, jestli chcete hrat na klubove urovni podstatnou roli, nebo jen delat farmu.

Shrnuto - Rwystyrk se dal schudnou cestou pro managery, ale ne pro vysledky repre. Nemyslim, ze bychom s takovym tymem mohli konkurovat tymum s monstry. Ja kazdopadne preferuju klubove vysledky, takze mi to nevadi - repre je pro me jen doplnek.

This Post:
00
102056.902 in reply to 102056.899
Date: 8/4/2010 6:24:39 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ad rozmanitost hráčů - já se tomu nebráním, když někdo bude chtít vyténovat hráče jinak (ale ne za cenu toho, že má např. podkošové skilly všechny 16+ a vnější 5-, s takovýma hráčema hrát nehodlám). Sám ale vidíš, jak je těžké najít dostatek týmů na trénink pro nejlevnější variantu hry (Push the Ball), takže moc nevím, kde trénovat hráče pro tu rozmanitost.

Pokud by se jednou můj nástupce chtěl vydat jinou cestou, neviděl bych to tak černě jako Ty. Až se rozhodnu u NT skončit, rád bych to oznámil aspoň sezonu dopředu, takže když se nějaký kandidát přihlásí, poslední sezonu mohou být hráči připravování podle jeho požadavků (pokud mu na ně majitelé kývnou). Vytrénovat ty hráče v rozmanité by nebyl až takový problém, u těch co mají dostatečný potenciál, vytrénovat 3-4 levely JR nebo i 5 levelů PAS se za sezonu i ve vyšším věku dá. To samé u podkošových skillů, o pár stupňů za sezonu se vytlačit dají. Takže nemůžu souhlasit, že se nástupce nemůže vydat jinou cestou, jen opět opakuji, nevím, kdo mu ty hráče bude ochoten takto trénovat.

Jinak doporučuji si na trhu prohlídnout perimetrové hráče s platem cca. 250k+ a podkošové 300k+ (cizince, nikolik čechy) a podívat se, jak často mění kluby. Myslím, že s něčím takovým by asi žádný trenér nepracoval rád, aby nevěděl dne a hodiny, kdy se mu díky špatné formě hráč na soupisce stane absolutně nepoužitelným.

Trénovat 3 repre hráče opravdu bude ojedinělé, ale 2 hráči jsou podle mne úplně v pohodě a dokonce si myslím, že kdo tak nečiní, nedává svému týmu maximum, protože se připravuje o peníze za suvenýry. Stačí se podívat na současnou situaci - flumpinka 3 hráči, Uhlik 1 hráč + 1 mladší, který má na to časem dorůst do NT, macros 1 hráč (a 2. by vzal, kdyby bylo jak), hadzi 3 hráči (ale nejede je plánovitě jednopost), bik_76 1 hráč, iwenzee 1 hráč (a je ochoten vzít dalšího, jen to musíme nějak vhodně načasovat, aby byl někdo na prodej a on měl finance), vrťa je ochoten vzít 2 hráče. (Pokud jsem někoho zapomněl, tak se omlouvám, nebyl to záměr.)
Samozřejmě druhou stránkou mince je, že je potřeba v takových případech být v případě bidwaru i hráče trochu přeplatit, ale on to postupně vrátí na suvenýrech.
Jen to chce opravdu docílit toho, abychom do těch týmů ty hráče dostali + teda problémem je, kde trénovat hráče pod koš, většinou se jedná o perimetrové hráče.

This Post:
00
102056.903 in reply to 102056.901
Date: 8/4/2010 6:31:46 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Jen opakuju, 2 hráče úplně v pohodě, kdo to nedělá, nedělá pro svůj klub maximum. A i ti 3 se dají zvládnout, pokud by to byla kombinace platů třeba 200k+100k+100k. V naší lize si většina týmů neustále šetří a není mi vůbec jasné na co, průměr ligový zisk týdenní je $ 221 188 a to ho ještě týmy jako Hostivař, Frýdek a teď už asi i flumpaci výrazně snižují.

Jinak jestli sis na ligovém foru četl můj příspěvek, tak by si měl vědět, že já v tuhle chvíli v klubu záměrně omezuji reprezentanty, i když se připravuju o peníze za suvenýry, protože se chci pokusit vyhrát B3 i za cenu nějakých tréninků formy a to by reprezentantům až tak moc neprospělo.

Jinak nesouhlasím absolutně s tím, že mou strategií se nemůžeme stát v mezinárodním měřítku konkurenceschopní. Kdybych si to myslel, tak u NT nejsem. Určitě nejsem u NT proto, abychom pořád jen prohrávali. Jen to chce trpělivost. Stejně tak jako jsem v době finále B3 hrál vyrovnaně s platy 500k proti platům asi 900k, tak by to mělo jít i v NT, jen musíme dosáhnout toho poměru kvality, který to umožní a zatím jsme ho nedosáhli.

Last edited by rwystyrk at 8/4/2010 6:33:54 PM

This Post:
00
102056.904 in reply to 102056.899
Date: 8/5/2010 2:14:58 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ještě mě napadla jedna souvislost. Řekněme, že už je nový trenér a trénuji pro něj (ne jako farma) rozmanitého hráče s platem 250k. Jak to bude vypadat? Třeba 3 týdny v řadě nebudeme hrát taktiku pro něj, i když bude ve formě, budou mi haprovat příjmy ze suvenýrů, protože nebude hrát. Fakt si myslíš, že za takových okolností bude někdo ochoten trénovat takového hráče?
Současná má strategie je založená mimo jiné na "jsi nejlepší a máš formu, tak hraješ".

This Post:
00
102056.905 in reply to 102056.904
Date: 8/5/2010 2:43:58 AM
Overall Posts Rated:
3636
Ja se s tebou uplne nehadam. Jsem tak trochu ve schizofreni situaci. V klubu jedu tvoji metodou (Muzes to videt u Simka a Horinka), ale mam pocit ze s tou tvoji strategii na urovni NT nikdy neprorazime a nesouhlasim s tim, ze za sezonu se daji udelat zasadni zmeny. Kdyby to byla tak uz jsme ted nekde uplne jinde.

Ty monstra by samozrejme trenovaly farmy (takze docend musi, proste musi :), ta fiannčni stranka nebyla za zas tak zhava. Takze mit v zaloze 3-4 hrace nemusi byt takovy problem.

Dam ti taky jeden priklad. V tymu mam hrace Vrzacka (stejne pujde na trh, takze sem muzu hodit skilly) JS-14 JR-10 OD - zitra snad uz 14 HND-13 Dr-12 Pas-7 IS-2 ID-4 Reb-1 Bl-1. Vek 21 , superstar

Z nej by slo udelat zvire pro rychle taktiky, s tim ze by se mu zvysovaly jen outside skilly. (+ID min na 5), pro tvoji taktiku (a trenink) je to ale nepouzitelny hrac (vim z vlastni zkusenosti :(. Jak uz jsem, ale rikal. To je prace pro farmu. Mit takto 3-4 hrace, by ti dalo neskonale vic taktickych moznosti. Chce to ale farmy (tj obetuje se nekdo?, Nightwalker s itreba na dovolene uvedomi, ze BB uz neni pro nej :D)

This Post:
00
102056.906 in reply to 102056.905
Date: 8/5/2010 5:45:21 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
S tou sezonou jsme se nepochopili, bavil jsem se o hráčích, kteří táhnou repre v Push the Ball. Když nástupce dostane hráče, který má JS 18 JR 12 OD 16 HA 17 DR 17 PAS 11 (a věřím, že co nevidět něco takového mít budeme), který ještě má rezervu do potenciálu, velmi rychle si jej může dotvořit na co chce, když mu na to majitel kývne.

Samozřejmě na farmách můžeme hráče trénovat jinak, ale o tom se můžeme bavit, až nějaká farma bude, do té doby je to bezpředmětné.

Samozřejmě můžeš své hráče trénovat, jak uznáš za vhodné, pokud ti můj režim nevyhovuje. Já jsem zatím trenérem na tuhle a příští sezonu. Takže když budeš vědět o někom, kdo by šel do voleb s šancí mě porazit a půjde jinou cestou, můžeš trénovat hráče pro jeho koncepci už teď, jen s vědomím, že v mé nejspíše nedosáhnou kvalit, které požaduji a budou si muset počkat na toho nástupce.
Pokud někdo mé koncepci nevěří, nevím, jestli má smysl, aby proti své vůli připravoval pro ní hráče.
Já osobně si spíše myslím, že se postupně jiné země budou přibližovat naší strategii (netvrdím, že v taktice, ale v rozvoji hráčů), než že my bychom se měli přibližovat jim.

Co se týče ID, tak opravdu nevidím reálně, že by někdo pod 7 pode mnou dostal více prostoru a pod 5 si nedovedu představit vůbec, že by dostal byť občasnou roli. Stačí se podívat do historie na Žáčkovy výkony, kolikrát pokázal přehrát hráče třeba i s 3x vyšším platem jen proto, že měli slabé ID. Neříkám, že nikdy nikdo nepřehrál jej (naposledy v B3 Törööö), ale těch zápasů, kdy přehrál on soupeře bylo mnohem více.

A jinak k Vrzáčkovi, jestli s potenciálem 8 chceš dělat zvíře, které vyjede jen JS JR OD, tak hodně štěstí, bude mít problém se dostat na úroveň těchto skillů srovnatelnou s Lípou a Uhrovicem.

Last edited by rwystyrk at 8/5/2010 7:32:48 AM

This Post:
00
102056.907 in reply to 102056.906
Date: 8/5/2010 7:48:20 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ještě bych chtěl upřesnit pár věcí.

Samozřejmě předchozí zpráva byl úmyslně trochu vyhrocená. Rozhodně by mě to mrzelo, kdyby někdo, kdo nyní spolupracuje, se rozhodl nespolupracovat.

Pak co se týče farmy, aby mohla vyjíždět skilly, které výrazně navýší plat, musela by být opravdu dobře zapezpečena jako v případě Hány a byla schopna hráče táhnou aspoň 4-5 sezon, protože farma, která by měla životnosti 2 roky a věnovala se hráči s extrémním platem, by nám až tak moc užitečná nebyla, protože by nám toho hráče vyjela nahoru a pak by začal rotovat po všech možných čertech a ďáblech.

A ještě bych chtěl znovu zopakovat, že se tréninku skillů s extrémním vlivem na plat nebráním, jen to nesmí být za cenu nižších úrovní skillů, které považuji za klíčové, tzn. hlavně přes obrany nejede vlak. A dávám to najevo už dostatečně dlouho, takže není problém si na to dát pozor, už když hráče kupujete a pokud chcete trénovat pro repre, tak kupovat hráče, kteří do koncepce pasují (klidně mi můžete i napsat, když vidíte hráče na trhu a zeptat se, co by musel potrénovat, aby pode mnou měl šanci a rozhodnout se až pak, zda se o jeho nákup pokusíte).

This Post:
00
102056.908 in reply to 102056.903
Date: 8/5/2010 10:43:25 AM
Overall Posts Rated:
913913
Tak OK, doufám, že se pletu, ale opravdu si myslím, že ne. V té době, kdy jsi to dotáhl tak daleko v BBB ještě nebylo tolik monster jako ted a proto byly některé repre i týmy slabší. Letos jsi měl smůlu na los, ale i tak je vidět, že zatím se spíš s konkurencí rozcházíme, než sbližujeme. Uvidíme, jak to bude vypadat, až se podaří do repre vytvořit základní pětku, která bude opravdu podle tvych představ - do kdy myslíš, že by to mohlo být uskutečnitelné a už existují někteří hráči, kteří jsou na té úrovní?

This Post:
00
102056.909 in reply to 102056.908
Date: 8/5/2010 9:32:37 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Co se týče BBB, tak jsem delší dobu hledal vhodné hráče pod koš. Teď mám 2, kteří by mi měli vystačit hodně dlouho. Bohužel mě zradil perimetr, kde už letité legendy přestaly stačit. Ale věřím, že stačí jedna dvě změny na perimetru a klub bude konkurenceschopný v B3. Oproti době, kdy jsem uspěl, je situace jiná v tom, že tehdy tvořily reálně špičku tak zhruba 4 týmy, zatímco dneska je jich možná 20.

Co se týče repre, nevím, z čeho soudíš, že se z konkurencí spíše rozcházíme, než sbližujeme, já ten pocit nesdílím. Co se týče základní pětky, tak si myslím, že na PG/SG by trojice Lípa, Večeřa, Uhrovic mohla být konkurenceschopná už příští sezonu, na C Hána taky, uvidíme, jestli na PF bude Kubeš přehrávat soupeře i nadále, protože jeho nástupce Urbánek má před sebou ještě hodně práce v tréninku. Největší problém vidím na SF, kdy si nejsem jist, jestli někdo z kandidátů bude na top úrovni už příští sezonu. Každopádně příští kvalifikaci bych byl nerad, kdybychom nebyli do posledního kola ve hře o postup.

Last edited by rwystyrk at 8/6/2010 4:23:36 AM

Advertisement