Skoro jest pozytywny odbiór, to zgłaszam postulat. W celach wychowawczych banować, gdy ktoś odsyła do śmieciowego wątku. Zwłaszcza gdy robi to nagminnie. Za społeczne moderowanie ;-)
Tutaj modelowy przykład:
(222555.2)Autor odpowiedzi nie dość, że podaje złą odpowiedź, to jeszcze właśnie bez sensu odsyła do wątku śmieciowego ;-) Dla mnie to jest niegrzeczne, to swego rodzaju demonstracja wyższości, taki sposób na połajanie kogoś na zasadzie "dziecko, zrobiłeś źle, wiec ja, starszy i mądrzejszy, mówię ci jak masz robić, żeby było dobrze". A przecie pytający nie zrobił nic złego.
Żeby jeszcze odpowiedź była przydatna, no to okey, można to przeboleć, bo w zamian otrzymuje się przydatną informację.
Ale to pytanie okazało się nie takie trywialne, skoro odpowiadający, w końcu nie taki znowu żółtodziób, jakby historia i staż jego klubu wskazywały, podaje złą odpowiedź (a na pewno nieprzydatną dla kogoś, kto nie ma supka). Więc skoro doświadczony user ma problem z udzieleniem poprawnej odpowiedzi, to jak najbardziej temat zasługuje na wyjaśnienie w oddzielnym wątku.
@Muzg: Bez urazy, doceniam to, że chciałeś pomóc. Ale sam mnie prosiłeś o wskazanie błędnych odpowiedzi, więc masz to, o co prosiłeś ;-)