Prędzej czy później przyniesie sukces. Zawsze będziesz miał do dyspozycji przecież 2-3 bardzo fajnych PG/SG nawet na poziom 2 ligi. Resztę można dokupić. Zawodników jakich mam na myśli nie będą zarabiali góry pieniędzy, bo 25-30 000$ na łebka, a to nie jest duża kwota. Takich można utrzymać nawet w 5 lidze. Kluczowe tutaj jest rozłożenie skilli. To mają być multiskille :) Dół (IS, ID, SB) jest darmowy dla PG/SG jeśli chodzi o pensję. Tutaj jest klucz do sukcesu. Zobacz jaki FG% mają guardzi z wysokim IS. Niekiedy przekracza 50% w wysokich ligach. Dlatego trzeba im poświęcić 1-2 sezony na dopieszczenie dołu. Czyli męczarnia na początku, później jest z górki. Szukaj 18-19 latków. 19 latkowie nawet mogą okazać się lepszym wyborem, bo kosztują znacznie mniej, a mogą mieć nawet lepszy ss10 na starcie. Dużego spowolnienie treningu z tego tytułu nie doświadczysz. E końcu Tobie nigdzie nie spieszy się :)
Teraz nie ma to sensu, bo będziesz i tak trenował na tych pozycjach swoich juniorów. Ja bym wstrzymał się przez 1-2 sezony z zakupami jakiś poważnych wzmocnień. Skupiłbym się na zarabianiu. Pieniądz nabiera na wartości. Za te same pieniądze mozesz z sezonu na sezon kupić lepszych zawodników. Na razie staraj się ugrać jak najwięcej zwycięstw tym co masz.
Teraz co trenować, jeśli zdecydowałeś się na PG/Sg to fajnie byłoby poświęcic pierwsze 2 sezony na.....obronę pod koszem i rzut z bliska.
sirjes? jaki mam ustawić więc trening, bo nie myślałem, że trening PG/SG jest na obronę pod koszem i rzut z bliska.
PG/SG to jedynie pozycja domyślna. Wypadkowa umiejętności. To kim on będzie w przyszłości zależy od treningu. Oczywiście, że PG może grać na C, ale nie będzie tak dobry jak jego odpowiednik. Jako, że teraz nie zależy Ci na wynikach to co za różnica kto gra na C? Wystawiaj Pg i SG. Za 2 sezony będziesz miał super materiał pod PG/SG z bardzo dobrym dołem.