Po zanesljivi zmagi nad Hrvaško nas je danes čakala zahtevna naloga proti Danski, ki je večinoma izgubila vse možnosti za napredovanje zaradi treh porazov. Z dvemi porazi je lahko druga Švedska ali pa mi, če Dansko premagamo.
Žal je naš najboljši igralec (Jovica) še vedno v slabi formi po poškodbi, pa tudi naša najboljša notranja igralca Jerin in Vukojanec sta malo padla v formi, zato je bil čas za aktivacijo zadnjih treh prostih mest v reprezentanci. Pred vpoklicem novih igralcev pa se je seveda bilo treba najprej odločiti za taktiko, da ne vpokličem napačnih igralcev.
Danska je vse tekme odigrala v hitrem ritmu in z izjemo ene igre pod koš je uporabljala le hiter prenos žoge. Na srečo ne uporablja predvidevanja in glede na to, da smo dokaj predvidljivi zaradi igre pod koš, nam je to ustrezalo.
Zato sem se odločli za igro pod koš, saj so bili Gril, Brezovnik in Neumann v odlični pripravljenosti. Slednjemu se je končno "izpolnila želja" glede igranja za reprezentanco. Na krilu smo imeli vsaj Mikuža dobro pripravljenega, Šimeta pa se zaradi malo slabše zunanje obrambe nisem upal dati v prvo postavo.
Zaradi relativno švoh zunanje obrambe tako Neumanna kot Mikuža in Šimeta sem upal, da Danska ne bo igrala hitrega prenosa žoge. Glede na slabo formo njihovih zunanjih se sicer niti te opcije ne bi preveč bal, saj kar bi šenkali v obrambi, bi proti njim nadomestili v napadu.
Na srečo so izbrali ravno igro pod koš, na kar sem potihem računal, saj imamo proti tej igri odlično obrambo na vseh pozicijah, še posebej pa imamo dober skok. Ob polčasu je tako prednost v skoku nekje 30-18 v našo korist, Gril pa je z 8-8 šutom najboljši igralec.
S 13 točkami prednosti ob polčasu seveda upam na zmago in na čimvečjo razliko, zato da na koncu rednega dela obstanemo pred Švedsko. Zanimivo bo gledati njihovo tekmo in računati koš razliko...