BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
285376.10 in reply to 285376.9
Date: 3/18/2017 9:16:26 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ne bih se slozio da je besmisleno zamerati. Naprotiv sada je idealno vreme da se podvuce crta i da se izloze kritici sve greske i mane selektora da bismo mi koji ne pratimo reprezentaciju iznutra mogli da imamo celovitu sliku o radu selektora. Naravno pritom se valjda podrazumeva da govorimo objektivno i cinjenicama inace je kritika zlonamerna i neosnovana.

Sto se mene licno tice podrzavam kandidaturu Ozirisa iz dva razloga. Prvi sam vec naveo u prethodnom postu na ovu temu. Iz mog licnog iskustva on je izuzetno posvecen radu i kulturan i predusretljiv u komunikaciji. Opet moram da istaknem da se moja komunikacija sa njim svodila na skauting ne na strategiju i taktiku vodjenja reprezentacije. Pomalo sam iznenadjen zato optuzbama da je Oziris nadobudan i neprijatan u komunikaciji.

Drugi razlog je sto mislim da kontinuitet vodjenja reprezentacije zahteva dva mandata. Dve sezone su kratak period da bi se istinski vrednovao neciji ucinak. Pored toga, prirodni ciklus igranja za mladu reprezentaciju je 4 sezone- od 18-21 godine i samim tim ima logike da jedan isti covek treba da bude na kormilu te 4 sezone.

Pao mi je na pamet i jedan predlog za rukovodjenje reprezentacijom. Drugoplasirani kandidat na izborima bi mogao da dobije neformalan status zamenika selektora. On bi imao savetodavnu ulogu prilikom odluka o rukovodjenju reprezentacijom ali bi krajnja odluka o svemu i time i odgovornost ostala na selektoru. Time bi se postiglo nekoliko stvari: selektor bi imao donekle veci legitimitet u odnosima sa zajednicom; selektor bi mogao da u situacijama kada ne moze fizicki da stigne da obavi neke aktivnosti poveri njihovo obavljanje zameniku koji bi to vrsio u ime i za racun selektora; konacno zamenik bi sticao iskustvo i znanje koje bi mu znacilo ako bi pozeleo da se ponovo kandiduje i postane selektor u sledecem dostupnom mandatu.

Podrzavam sto zivlju raspravu na ovu temu i da se iznesu detaljno svi razlozi za ili protiv necije kandidature.

Last edited by Gomeljski at 3/18/2017 9:17:04 AM

From: Vaske31

This Post:
00
285376.11 in reply to 285376.9
Date: 3/18/2017 9:59:54 AM
Pobesnele Krave
III.7
Overall Posts Rated:
4444
Apsolutno sam saglasan sa tobom, što sam ja i već rekao. Ja sam se kandidovao jer oni bolji neće ili ne žele da se kandiduju, da je tu neko iskusniji ja bih se naravno sam povukao. Ali pošto takvih nema da se kandiduju ja sam poslao svoju kandidaturu, da pokušam da iskoristim svoju šansu ako je dobijem.

Last edited by Vaske31 at 3/18/2017 10:00:31 AM

From: Oziris

This Post:
00
285376.12 in reply to 285376.10
Date: 3/18/2017 10:07:32 AM
Overall Posts Rated:
356356
Upravo zbog tih poraza i loših rezultata imam silnu želju da ispravim greške, a silnu želju za drugu ligu nisam nikad imao i ne znam kako možeš da tvrdiš tako nešto. :) Nisam nikada imao najskuplju ekipu. Prošle možda jesam, ali nisam pratio. Mada mislim da nisam. U vrhu sam po platama, jer imam dosta treniranih igrača koje sam spremao za mladu ili ih spremam još uvek. Moja prva petorka je veoma skromna i pravi se isključivo za plasman preko 5. mesta. Za sada nemam ambicija da idem u viši rang, jer smatram da se u trećoj lako treniraju igrači, a opet ima kao nekog suparništva, a ne kao u četvrtoj sa botovima. Tako da si ovo omašio.
Omašio si i za loše ažuriranje podataka... Tvoj igrač je pretposlednja generacija koju je Lale dočekao sa drafta, tako da ja sa tim nemam veze. Zašto ga nije ubacio na spisak ne znam, a vidim da nije nešto ni istreniran. Tako da svakako ne može biti u reprezentaciji. A mogao si i da pustiš poruku i da javiš da imaš igrača za trening. :)
Što se svađa tiče i nepoštovanja.. I tu si malo omašio... Ali to je tema na koju se ne bih vraćao. A i to pametovanje kako da se treniraju igrači... Pa kome sam pametovao i šta to uopšte znači? Ja sam selektor. Valjda smem da tražim kako da se treniraju igrači koje ću da vodim? Svi menadžeri koji pokažu interesovanje i koji napišu poneku poruku sem pukog uzvraćanja informacija imaju sa mnom vrlo dobru komunikaciju. Tako da si i to omašio.

Sve si u suštini omašio, sem eto tih rezultata od kojih ne mogu, a i ne želim da pobegnem. I koje ću nadam se popraviti.

This Post:
00
285376.13 in reply to 285376.9
Date: 3/18/2017 10:33:35 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
746746
Second Team:
Krompir
Sto se tice Ozirisove prve sezone na mestu selektora, nisam bio zadovoljan. Baza podataka nije bila uredjena i azurirana, nije kacio nase igrace na temi 'NT igraci', jedne nedelje nije zakazao prijateljsku, a sa rezultatskog aspekta izgubili smo sve sto smo mogli da izgubimo. Ipak, kao sto je whynot16 napisao, Oziris igra vec 13 sezona bb, a jos nije ni u II ligu usao, pa onda i nije fer ocekivati mnogo dobre rezultate.

Lale je npr. pobedjivao skoro sve sto se moze pobediti i osvajali smo medalje ne zato sto smo bili medju 4 najbolje reprezentacije u Evropi/Svetu vec zato sto je Lale izvlacio maximum i pobedjivao reprezentacije koje su bile realno jace od nas.

Sto se druge sezone tice, baza podataka je bila uredjena i azurirana, mada se opet nisu redovno oglasavali nasi igraci na temi 'NT igraci'. Sa rezultatskog aspekta, pored Italije i Poljske nije bilo realno da osvojimo utesni turnir, ili da odemo u finale. Realnost je bilo ispadanje u 1/4 finalu ili 1/2 finalu. Da je bila sastavljena taktika za Brazil, zavrsili bismo kao 4. i verovatno bismo dosli do 1/2 finala, gde bi realno bio nas kraj.

Sto se te utakmice tice, meni stvarno nije jasno kako neko nema sastavljenu standardnu postavu. Tacno iznad 'Posalji postavke' dugmeta, lepo ima da se stiklira 'Namesti ovo kao standardnu postavu'. A nije prvi put da nam mladi selektor ne namesti postavu i da gubimo 50-0. Kod nas kao da je namestanje standardne postave naucna fantastika...

Sveukupno gledano, ove 2 sezone su bile lose i Oziris ne zasluzuje da ponovo bude selektor. Ali njegov protiv kandidat nema nikakvog iskustva sa u21, nikada cak ni scout nije bio, pa ne zameram Ozirisu sto se ponovo prijavio. Oziris je ipak bio 4 sezone scout, 2 sezone selektor, tako da je sigurno da se vise razume u trening i vodjenje u21 od njegovog kandidata.

Da je Vaske bar bio scout 2 sezone dok je Oziris bio selektor, taman bi stekao iskustva a i taman bi predvodio igrace iz generacije koju je pratio. Ovako, i pored loseg mandata Ozirisa, sam blizi da dam svoj glas njemu.

This Post:
11
285376.14 in reply to 285376.5
Date: 3/18/2017 10:33:50 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
746746
Second Team:
Krompir
Par pitanja:

1.
Posle više od 15 sezona smatram da bih mogao da se okušam na mestu selektora

Tvoj tim je kreiran u sezoni 30 i cini mi se da nijednog naseg igraca nisi trenirao za reprezentaciju, pa jel mozes da nam napises nesto vise o sebi. Da li si ranije imao neki tim i ako jesi zasto si napustio igricu, pogotovo sto si napisao da non-stop mozes da provodis vreme za bb-om. Da li si istrenirao nekog naseg igraca, ili trenutno treniras, etc.

2.
Odmah nakon izbora trebali bi se maksimalno posvetiti predstojećem Evropskom prvenstvu, preko kog smatram da se MOŽEMO i MORAMO plasirati na Svetsko, jer nekako mi ne ide uz Srbiju da dva puta za redom igra taj Utešni turnir.

Ako sam dobro shvatio ti i dalje nemas pristup bazi podataka, pa kako onda mozes da smatras da se MORAMO plasirati na Svetsko, ako ne znas ni sa kakvim igracima raspolazemo?

3.
ako pozoveš u stručni štab repke vrlo rado ću se odazvati

Oziris i njegovi prethodnici su u mnogo navrata pisali na forumu da su novi scouti dobrodosli. Svako ko je zeleo da bude scout za u21 mogao je da bude. Ti si taj koji treba da se ponudi selektoru ako zelis da budes scout, a ne da selektor pita svakog posebno da li zeli da pomogne.

This Post:
00
285376.15 in reply to 285376.12
Date: 3/18/2017 10:33:55 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
746746
Second Team:
Krompir
Tvoj igrač je pretposlednja generacija koju je Lale dočekao sa drafta, tako da ja sa tim nemam veze. Zašto ga nije ubacio na spisak ne znam

Na tebi je bilo da proveris da li je Laletu neki igrac promakao, a ne da mislis da je on sve uradio kako treba, pa ako nije, da krivis njega. Bio sam selektor, tako da znam o cemu pricam. Nasledio sam Ivkov spisak, ali sam takodje pozivao stotine i stotine igraca koji nisu bili na spisku kako bih proverio da mu nije neko promakao. Npr. Veskovic nije kod Ivka bio na sirem spisku, iako je u ponedeljak odigrao svoj prvi mec za reprezentaciju.
I selektori su ljudi i normalno da moze da se desi da neko nekom promakne. Naslednik to treba da proveri.

P.S. Moj Mirkovic ima 21god i 85 skilova. Meni se jednom javio neki scout, zaboravio sam ko tacno, i ja sam njemu redovno slao skilove posle svakog up-a. Jos prosle sezone sam video da on vise nije scout, a i taj njegov spisak gde je bio moj Mirkovic se negde izgubio. Vidim da Mirkovic i dalje nije u bazi podataka. Kad mu budem podigao OD na 13-14 trebalo bi da bude u opticaju da bude pozvan.
Imas program NT scout i treba da proveris da li ti je jos neko promakao. Svaki selektor to radi.

From: Oziris
This Post:
00
285376.16 in reply to 285376.12
Date: 3/18/2017 10:35:00 AM
Overall Posts Rated:
356356
Osvrnuo bih se i na komentare Atlasa i Gomeljskog.

Pre svega ovo što kaže Atlas, ako se nekom ne sviđam ja kao kandidat neka glasa za Vasketa ili neka se kandiduje. Tu nema puno mesta za neko pametovanje. Ja prvi kažem za sebe da nisam savršen kandidat, ali u ovakvoj situaciji gde nema kandidata koji bi se svojim imenom istakao ne vidim razlog zašto se ne bih kandidovao.

Mada moze selektor da bude i najveci genijalac ako nema dovoljno dobre igrace.Ili i najlosiji znalac ali da ima mocne igrace pa da nesto i ubode.Problem je nasa mala zajednica i broj menadzera koji treniraju.Jednostavno nemamo dovoljno ljudi da treniraju dovoljno igraca i za A tim i za U 21 tim.I to je realnost.

Ovo je jedna velika istina, a bojim se da je malo ljudi prihvata i shvata. Ja nisam siguran koliko ljudi uopšte posećuje bazu igrača i koliko njih uopšte zna čime raspolažemo. Realno gledano mi mnogo zaostajemo za mnogim reprezentacijama. A sve ove medalje koje su se osvojile bile su isključivo plod Laletovog talenta i umeća. Pogledajte koliko je bilo medalja pre Laleta. Nije baš puno. Mislim ja bih prvi voleo da osvajamo na svakom takmičenju medalje, ali pitanje je koliko je to realno. Ja pozivam ljude da idu na bazu igrača i da pogledaju igrače, jer se samo tako može stvoriti realna slika i očekivanja. Ne možemo očekivati medalje samo zbog toga što smo ih ranije osvajali, jer je sistem takmičenja mladih reprezentacija takav da svake godine igraju drugi igrači odnosno generacije. Tako da ovo što Atlas kaže, ako su igrači neki krševi selektor može biti 5 puta velemajstor, ali ne vredi.

Istakao bih još da mi se sviđa predlog Gomeljskog u vezi sa "pomoćnim selektorom". Pogotovo, jer se stvorila blago loša i napeta atmosfera. Ako pobedim na izborima ponudiću mu da budemo selektorski tandem i da donosimo odluke zajedno. Nešto poput selektorskog tandema A reprezentacije.

This Post:
00
285376.17 in reply to 285376.15
Date: 3/18/2017 10:53:44 AM
Overall Posts Rated:
356356
Nisam okrivio Laleta nego sam rekao samo da ga nije uvrstio na spisak i verovatno je imao neki razlog. On je tada odradio draft, a ja sam 2 sezone nakon toga postao selektor i jedan draft nakon toga. Logičnije bi bilo da sam proveravao taj poslednji, a ne pretposlednji. A nisam imao spisak svih igrača sa drafta (i uvršteni u spisak i oni koji nisu) i nisam mogao da znam da li mu je neko promakao ili nije. I kako sam uopšte mogao da proverim onda? :) Jedino što mi pada na pamet jeste to da idem po ligama i timovima ponaosob i da proveravam da li neki slučajno nije na spisku.

Za Mirkovića ne znam što nije bio na listi, ali je sada dodat. Greška ispravljena, hvala na sugestiji.

Last edited by Oziris at 3/18/2017 10:54:18 AM

This Post:
00
285376.18 in reply to 285376.14
Date: 3/18/2017 11:16:16 AM
Pobesnele Krave
III.7
Overall Posts Rated:
4444
@tunjevina

1. To sam vec rekao u svojoj prvoj kandidaturu pre 2 sezone, zato i sada nisam opet pisao o tome.
Da, imao sam tim i ranije sa kojim sam igrao jako davno, godin 2012. ako
se dobro secam. Ne bih tacno znao sto sam tad prestao da igram, verovtno obaveze oko skole, jer sam tad bio srednja.
Naše igrače nisam trenirao, jer nisam baš najbolje na draftu prolazio, a meni je trebao instant kvalitet pa sam više u tim dovodio iskusne. Da, trenutno treniram jednog kog sam dobio na draftu, inače se bavim treniranjem samo igrača na unutrašnjim pozicijama.

2. Ne znam tačno, ali ono što sam procenio gledajući neke igrače na transfer listi ili ispitivajući gotovo sve II i III lige mislim da imamo potencijal za to (pričam prvenstveno po platama i statistici, skillove ne znam). Znači gledao sam koliko sam mogao, jer čim sam se kandidovao znači da sam se pripremao za ovo, nisam sigurno tek onako "ee aj da posaljem kandidaturu"

3. Isto pitanje je več Oziris postavio, odgovorio sam na to već

Last edited by Vaske31 at 3/18/2017 11:22:13 AM

This Post:
00
285376.19 in reply to 285376.17
Date: 3/18/2017 11:33:13 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
746746
Second Team:
Krompir
Pa preko NT scouta pretrazis sve, a ne da ides od lige do lige:
(http://www2.buzzerbeater.com/community/Forum/read.aspx?th...)
(http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)
Za sadasnju generaciju, namestis 21god, plata preko 5-6k, pa pretrazis ceo svet. Pozoves sve igrace koji nisu u bazi podataka, da proveris da li je neko propusten.

Advertisement