Pozdrav svima...
duga dana u zla gospodara, tek maloprije ušao u kuću... trebao raditi do 4, al sve što je moglo poći naopako, pošlo je...
kako u RL, tako i na BBu, večeras je seniorska reprezentacija igrala 7. kolo prvog kruga i upisala uvjerljiv poraz protiv Turske,
Türkiye vs. Bosna i Hercegovina 108 - 95 (49683)veći trud Turaka, uz naš promašen GDP...
prije tekme sam očekivao egal utakmicu, pa je GDP bio kontrolirani rizik koji se nije isplatio... zbog njihove bolje forme i nešto većeg entha, ni na isti trud ne bi mogli dobiti barem 6 razlike...
no s obzirom da je turski selektor odlučio više se truditi, i upisati pobjedu pod svaku cijenu, ne bi pomoglo ni da sam pogodio GDP...
utakmicu sam pratio površno sa mobitela...
već u prvom poluvremenu Turci prave razliku i odlaze na +14...
u trećoj četvrtini igramo fantastično, i vraćamo se na -2...
onda ostajem bez signala na mobu, i vraćam se tek 5 minuta prije kraja, a tu je već bilo 10-11 razlike za Tursku, i gotova priča...
najbliže smo stigli na -9, no u završnici sa slobodnim Turci dižu na konačnih +13...
najbolji u našim redovima su bili naša dva unutrašnja igrača, Bošnjak sa 30p i 7 skokova, Radoš sa 17p i 8 skokova...
solidni su bili starteri Uram sa 17p i Zika sa 10p 8 skokova i 5 asista...
najviše je podbacio naš najbolji vanjski Brlić, samo 2p, katastrofalan šut iz igre i 5 izgubljenih lopti...
najvažnije od svega, prvi krug je gotov, maksimalno smo spremni za dalje, i to je ono najvažnije...
evo prošlo je skoro 4h od početka tekme, i još mi nije jasna odluka turskog selektora za veće zalaganje u situaciji kad si sigurno prošao dalje...
ostali rezuiltati u našoj skupini:
Rusija je pobijedila FInsku +15
(49684), Finci čak i da su dobili nas prošlo kolo, ne bi imali šanse za prolaz dalje sa porazom od Rusa...
Bjelorusi su pobijedili Švicarsku +18,
(49685)a Danska je popravila koš razliku protiv Armenije, +49
(49686)konačni poredak:
1. Turska 7-0 +145
2. BiH 5-2 +108
3. Danska 4-3 +52
4. Bjelorusija 4-3 +42
5. Finska 3-4 +48
6. Rusija 3-4 +36
7. Švicarska 2-5 -74
8. Armenija 0-7 -352
za vikend sam pokušavao analizirati moguće skupine za drugi krug, i kako god se okrene, dobiješ barem dvije extra jake repke, a previše je parametara u igri...
tako da se nisam previše ni zamarao ovom tekmom, najvažnije je bilo dignuti enth, a taktika i sama utakmica je bila APP (ako prođe, prođe)
u narednom postu ide kratka najava skupina drugog kruga, a opširnije o protivnicima za vikend nekad, kad uhvatim više vremena...