Nareszcie post, w którym można opisać rozjazd między BB i HT w tym momencie :) Bez urazy Mysza oczywiście ;)
No dres no stres jak mawia mój znajomy :).
Nie zacytuje cię w całości bo się rozpisałeś ale do rzeczy :)
1) Niestety aż tak bogaty nie jestem mam nędzne 1,5 mln na koncie ale pracuje nad tym żeby było więcej :) p.s. Spróbuje sprzedać wszystkich jak leci i kupić FA za sezon ich ceny wystrzelą w kosmos wtedy chętnie kupie.
2) Z twojego wpisu wynika gracza o pewnej pensji nie można wręcz utrzymać ( chyba masz rację ) ale imo możemy to wykorzystać właśnie trenując graczy w odpowiedni sposób.
3) o ile mi wiadomo istnieje zależność między najwyższym skillem a pensją gracza więc spłaszczmy graczy a dopiero w ostatnim momencie wytrenujmy najwyższy skill ( oczywiście po jego osiągnięciu gracz będzie nie do udzwignięcia ale zyskamy boki )
przykład
Pensja (tygodniowo): $ 178 402
Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: okropny
Obr. na dystansie: przeciętny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: przeciętny Podania: okropny
Rzut z bliska: niesamowity Obr. pod koszem: wspaniały
Zbieranie: cudowny Blokowanie: sprawnyKondycja: przeciętny Rzuty osobiste: niezdarny
Jak widzimy pensję w górę ciągnie 17 poziom rzutu z bliska.
Tymczasem Blokowanie: sprawny
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: niezdarny są na bardzo niskich poziomach a są też istotnymi skillami.
Proponuje więc zatrzymajmy gracza na 15 poziomie potrenujmy te 3 boki ( wtedy byłby do udźwignięcia ) a dopiero w ostatnim sezonie przed powołaniem do kadry NT podnieśmy rzut z bliska. Tylko na tym zyskamy. I właśnie dlatego tak męczę kandydatów o wizję ich idealnych graczy,
Imo to da się zrobić już dziś w miłej rodzinnej atmosferze :).