BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým VII

Národní tým VII

Set priority
Show messages by
This Post:
11
297126.901 in reply to 297126.900
Date: 3/25/2025 8:57:27 AM
Bombers BC
II.3
Overall Posts Rated:
156156
Second Team:
Havířov Miners
Obrovská gratulace Radimovi a taky všem, kteří se podíleli na tomto úspěchu od těch, co trénují hráče až po ty co podporují (třeba já :D), získat placku na BB po takhle dlouhé době je zkrátky velký úspěch a jsem rád, že to taky znamená postup na MS.

Na začátku sezóny jsme doufali v to, že nám domácí výhoda pomůže k naplnění toho pozitivního scénáře (postup do semifinále a tím i přímo na MS) a já už si dovolím konstatovat, že se nám to povedlo! Víc už by asi byl bonus i po tom CT včera.

This Post:
88
297126.902 in reply to 297126.901
Date: 3/28/2025 2:53:52 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Před chvíli skončilo semifinále ME, ve kterém jsme po prodloužení porazili Bulharsko 128:122 (78859). Musím říct, že je to pro mne překvapení, nečekal jsem, že se soupeřem dokážeme takto držet krok. Měli jsme výborný vstup do zápasu, ale soupeř postupně naše vedení 10:3 stáhl a na konci druhé čtvrtiny si dokonce vypracoval náskok 54:49. Ve třetí čtvrtině jsme zápas dobrým nástupem zase překlopili na naši stanu, ale před čtvrtou čtvrtinou byl stav vyrovnaný 77:77. Když jsme ztráceli 3,5 minuty před koncem 9 bodů, myslel jsem si, že je hotovo, ale ještě jsme se znovu dokázali do zápasu vrátit. Když jsme se dostali na 3 body, tak 44s a 40s před koncem Fuxa dvakrát za 3 body minul. Poté, co soupeř následně minul, Bříza 9s před koncem srovnal a soupeř s klaksonem nedokázal urval výhru.
V prodloužení jsme měli dobrý nástup, soupeř srovnal, ale na náš druhý nástup už nedokázal reagovat dostatečně. Důležitá byla neúspěšná trojka soupeře 47s do konce při našem vedení o 4 body, pak už to měli těžké.
V základu při ne úplně ideálních formě letošních tradičních hráčů nastoupil Krob a patřil k našim nejlepším hráčům, s 28 body (12/16) byl náš nejlepší střelec. Double-double zapsali Netopil za 21 bodů a 10 doskoků a Bureš za 13 bodů a 10 doskoků. Prochotský nasázel 23 bodů, střelecky za svým standardem zaostal Bříza s 12 body, ale přidal 8 asistencí a hlavně dal tu důležitou trojku, co zápas dostala do prodloužení.
V pondělí nás ve finále čeká Francie, která porazila v druhém semifinále Belgii 100:96. Bude to těžký zápas, v prvním měření sil s tímto soupeřem jsme zaznamenali naši jedinou porážku v této sezóně. Ale toto bude nový zápas a pokusíme se opět o překvapení, soupeře považuji stejně jako dnes Bulharsko za favorita.

This Post:
11
297126.903 in reply to 297126.902
Date: 3/31/2025 3:07:57 AM
Dynamo J. Hradec
První liga
Overall Posts Rated:
499499
Parádní práce! I bronz by byl super, stříbro je skvělý a kdo ví...? ;-)

This Post:
00
297126.904 in reply to 297126.903
Date: 3/31/2025 1:15:26 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Jen připomínám, že dnes se hraje finále MS proti Franci (78941), aktuálně probíhá druhá čtvrtina.

Last edited by rwystyrk at 3/31/2025 1:15:35 PM

This Post:
77
297126.905 in reply to 297126.904
Date: 3/31/2025 2:53:18 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Tak nakonec chyběl poslední krůček, ale s ohledem na to, že jsem hráli stejně jako semifinále z nálady 6 a soupeř z nějaké cca 12/13, byť jsme hráli doma, tak by další výhra malý zázrak. Zkusil jsem vnější přípravu, ale bohužel soupeř na své poměry netradičně zvolil vnitřní Look inside. Těžko odhadovat, jak moc to ovlivnilo zápas, včetně toho, že jsme měli nebývalé množství faulů. Na body ze hry jsme vyhráli 80:78, jenže k tomu to bylo 10:31 z trestných hodů. Možná na toto bychom se mohli zaměřit v další generaci, vyřadit z tréninku hráče, kteří od začátku budou mít sklony k faulům. Konečný výsledek tedy 90:109 (78941) a bereme stříbro, což je i tak fantastický úspěch. Je to naše 6. medaile z ME (bilance 1-3-2), ale je to naše první medaile z velké akce od bronzu z MS v sezóně 26 a z ME o sezónu dříve. Mise tedy byla splněna a povedlo se vytrénovat generaci, která to dotáhla až do finále ME. Příští sezónu na MS dozná kádr jen dílčích změn, momentálně se nacházejí na trhu Fuxa (48327030) a Branžovský (48649777). Jestli se objeví aspoň na pár zápasů na MS bude záležet na tom, jestli je koupí tým s trenérem specializovaným na veterány a do jaké míry se jim vyhnou pády skillů. Kdyby mělo někdo o ně zájem, tak mi dejte vědět. V kádru už nebude ani Tichý, ale ten letos nastoupil naposledy proti Černé Hoře, ještě v základní skupině ME a pak ho postihly pády, které ho vyřadili z nominací na zápas. Zbytek kádru ještě v příští sezóně nebude ohrožen rizikem pádu, takže se zkusíme na MS zabojovat o co nejlepší výsledek. Hranicí úspěchu/neúspěchu vidím v postupu do top8, kam postoupí 4 týmy z každé z osmičlenných skupin, přičemž reálně o to bude usilovat 7 týmů, protože v každé skupině bude jeden africký tým a ty nemají kvalitu, aby urvali dostatečná počet vítězství na postup.
Dnes ani na jedné straně nikdo nezapsal double-double, v našem týmy byl opět hodně aktivní Krob se 14 body, 7 doskoky, 5 zisky, Bureš s 16 body, 9 doskoky byl blízko double-double. Bohužel jen 9 minut odehrál Netopil, díky tomu při svém možná poslední zápase dostal Fuxa 35 minut a dal 13 bodů a 7x asistoval spoluhráčům. 13 bodů a 6 asistencí udělal Bříza, který ale udělal taky 5 faulů, kvůli kterým často seděl a odehrál jen 27 minut, cca o 10 méně než spoluhráči ze základu. Z lavičky za 16 minut zapsal 6 bodů a 6 asistencí Kubica, ale celkově se lavičce moc nedařilo, zaznamenala hodně mínusových bodů.
Bříza nakonec zakončí sezónu s 296 body, což je 8. nejlepší sezónní výkon naší historie a za celou kariéru je už 1958 bodech a příští pondělí v přátelském zápase by měl přeskočit 4. Hurdu (1961). Další hráči před ním jsou odskočení, 3. Hána (2272) má náskok 314 bodů a to se nedá očekávat, že bychom dohnali v sezóně, kde nás čekají těžké boje na MS a minimum snadných zápasů, kde se poněkud snáz vylepšují statistiky.
Uvidíme, jak to dopadne s Fuxou, vypadá to, že zakončí kariéru na 6. místě v bodech, 8. v doskocích (chybí mu 24 do hranice 1000), 4. v asistencích. V těchto statistikách má vždy na nejbližšího hráče takovou ztrátu, že i kdyby ještě zvládl nějaké zápasy odehrát, tak už je na 99% nedožene. Má odehráno 154 zápasů, semifinálovým předehnal Sedlára a finálovým dorovnal 4. Vachka. Chybí mu tedy jeden start, aby ho přeskočil a 3 starty, aby se posunul i před Weisshaupta dokonce na 3. místo.

This Post:
33
297126.906 in reply to 297126.905
Date: 3/31/2025 3:11:35 PM
BK Slavia Praha
První liga
Overall Posts Rated:
5252
Ač je z toho ''jen'' stříbro, tak velký den pro českou komunitu. GRATULACE! A poděkování všem, co přidali ruku k dílu současné generaci a doufám, že pro nadcházející generaci se najdou i další manažéři, kteří budou spolupracovat a pomůžou napodobit tento úspěch či dokonce překonat.

This Post:
11
297126.907 in reply to 297126.905
Date: 3/31/2025 3:46:03 PM
Sokol Šlapanice
II.1
Overall Posts Rated:
99
Super vysledek. Chci se jen zeptat co me napadlo pri cteni posledniho odstavce.. kolik muzes mit na soupisce nt hracu? Pri hrani pratelaku dostavaji hraci nejake zvysene xp oproti treba ligovym zapasum? Neslo by to hrat treba tak, ze by si mel 2 nejlepsi budouci tahouny pro nt k dispozici na soupisce jen pro pratelaky aby jim nabihaly zkusenosti a meli nejakou vyhodu do budoucna?

Vim, ze nemuzes kazdy tyden tahat do nt nove hrace, ale napadlo me to jen ze kdyby si mohl mit treba 16 hracu na soupisce, ze by si 2 mista nechal pro nejaky mladsi a nabiral jim tak zkusenosti..

Jestli to je hloupy dotaz tak se omlouvam ;)

This Post:
11
297126.908 in reply to 297126.907
Date: 3/31/2025 4:00:37 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
To jsem vlastně dělali předchozí sezóny, než tato generace dozrála. Jelikož celý tento úspěch je postavený na strategii, že jsme vynechali několik předchozích ročníků, aby se nejlepší čeští manažeři (z hlediska schopnosti trénovat hráče s maximální intenzitou) koncentrovali na několik po sobě jdoucích ročníků, tedy na hráče, co se spolu můžou potkat v nejlepší síle v NT. A tito hráči jako Fuxa nebo Weisshaupt sbírali v NT minuty a zkušenosti ve velkém už od 24 let. Do 21 let můžou sbírat zkušenosti v U21.
Po této generaci jsou zase "plonkové" ročníky a další sledované generaci je nyní teprve 21 let. Samozřejmě bude záležet na mém nástupci, jak to pojme, ale teoreticky by zase někdy okolo 25 let mohli zase začít dostávat více prostoru a to nejen v přátelských zápasech, ale i v soutěžních, protože nebudeme konkurenceschopní a budeme postupně nabírat na síle.
V aktuálním ročníku, protože jsme šli až do finále ME, jsem kromě prvního týdne ani žádný přátelák nehráli. A v příští sezóně na MS to bude hodně podobné, za týden je přátelák a pak je minimálně 11 týdnů soutěžních zápasů, 7 v základní skupině a pak 4 v top8 nebo ve skupině o 9.-16. místo a 2 přáteláky můžou být na konci sezóny, pokud se nedostaneme do semifinále a pak finále.
Byť kádr se uží a možná příští sezónu ani nevyužijeme všech 18 míst, tak prostor pro žádné naděje není.

This Post:
00
297126.909 in reply to 297126.908
Date: 3/31/2025 4:04:21 PM
Sokol Šlapanice
II.1
Overall Posts Rated:
99
J dekuji, nejsem tu po te prestavce tak dlouho abych mel tyhle informace, ze uz to takhle probihalo. Prislo me jen divne kdyz pises, ze se nejaky hrac dostane ve svem poslednim zapase na 4.misto v zebricku nt v nejake statistice, proc se radsi neda sance nekomu mlademu. (Omlouvam se, nevim ted uz presne o jakem hraci a jake statiatice si psal)

This Post:
00
297126.910 in reply to 297126.909
Date: 3/31/2025 4:15:22 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Nevím, jestli si postřehl, ale ten zápas byl finále ME, které jsme hráli poprvé od sezóny 25, tedy po 42 sezónách ... asi tam nebudu dávat do finále ME do základu hráče, který skillově na to nemá. Stejně tak příští sezónu budeme hrát po delší době MS (naposledy v sezóně 52, takže návrat po 16 sezónách) a i tam musíme dávat to nejlepší, i kdyby to pro ty hráče v den daný okamžik měl být poslední reprezentační zápas. Tyto 2 sezóny (dnes skončená a ta co tento týden začne) jsou vrcholem této generace.

This Post:
00
297126.911 in reply to 297126.910
Date: 3/31/2025 4:24:10 PM
Sokol Šlapanice
II.1
Overall Posts Rated:
99
Nevim jestli to melo mit skaredy nadech ta odpoved, ale samozrejme jsem to postrehl.. reaguji na tohle:
Bříza nakonec zakončí sezónu s 296 body, což je 8. nejlepší sezónní výkon naší historie a za celou kariéru je už 1958 bodech a příští pondělí v přátelském zápase by měl přeskočit 4. Hurdu (1961).
Proc vubec hraje pristi pondeli pratelak hrac, ktery uz je na konci repre drahy a nema ji co dat.. - omlouvam se, pochopil jsem to trosku jinak, az ted se divam, ze mu je 33, ze jeste hrat muze. Myslel jsem,ze po sezone uz urcite nebude v planech.

Kazdopadne nemysel jsem to zle, jen jsem chtel debatovat. Asi bude lepsi psat na discordu, aby sis nemyslel,ze te nejak napadam. Myslim, ze to je prave naopak, ikdyz jsme to asi pochopili kazdy jinak.

Advertisement