BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
11
285636.904 in reply to 285636.895
Date: 1/1/2019 8:21:27 AM
KK Bihać
III.3
Overall Posts Rated:
127127
imam 3,5 mil, ako moze pasati tu sam na raspolaganju, javi mi se na fb jer imam i ova dva u21 trenirca pa da dogovorimo sve

This Post:
11
285636.905 in reply to 285636.1
Date: 1/7/2019 3:44:53 PM
Overall Posts Rated:
876876
Čestitam na pobjedi protiv Italijana.

Ako pobjedimo SAD, idemo li u polufinale ili čekamo i druge rezultate?

This Post:
00
285636.906 in reply to 285636.905
Date: 1/7/2019 4:11:08 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Hvala, odlicna utakmica za nas!
Situacija je sljedeca, Kina i Španija su sigurno u polufinalu.

Mi moramo pobjediti Amere a onda cekamo kiks ili Litvanije protiv Španije,
ili kiks Tajvana protiv Kine.

Ako Litvanija izgubi mi dobijemo mi idemo dalje, kos razlika je ovdje nebitna.
Ako Tajvan izgubi moramo nadoknaditi kos razliku koja je 22 poena u njihovu korist.

Bice ludo za 7 dana to je sigurno.

This is where we hold them!
This Post:
00
285636.907 in reply to 285636.906
Date: 1/7/2019 4:20:57 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Italia 84 - 96 Bosna i Hercegovina (49084)

Pobjeda!

Strasno vazna pobjeda za nasu reprezentaciju koja nas ostavlja u utrci za polufinale SP-a.
Savladali smo neugodne talijane u jednoj neizvjesnoj utakmici a pred kraj smo uspjeli povecati i kos razliku, za konacnih i ugodnih +12.

Sta reci o visestrukom B3 osvajacu i legendi BiH BB-a koji je zaduzio nasu reprezentaciju maksimalno.
Gigant i kapiten Neven Cefarin i ovaj mec bio je nas najbolji pojedinac sa 21p 13rb i 4ast

Pratio ga je Tvrtko Bošnjak sa 16p i 9rb

Sve u svemu odlicna partija svih nasih igraca, igrali smo dovoljno dobro i bili smo smireni u kljucnim trenutcima utakmice.

U predhodnom postu sam objasnio situaciju te sta i kako dalje, mi moramo pobjediti USA sto nece biti nimalo lahko.
Jedna veoma teska i zahtjevna utakmica za nas a uz to pratimo i rezultate Tajvana i Litvanije.

Jos jedan veliki uspjeh, u igri smo za polufinale SP-a sve do samog kraja, do posljednjek kola, a ko bi to ocekivao od male BiH...

Zajedno smo jaci!

Molim vas jos jednom da ovu sedmicu posebnu paznju obratite na minute igraca i da ih dovedete u sto bolju formu, to ce nam biti od velike pomoci!
Sto se mene tice ove hefte moze i trening forme ko je u mogucnosti.

LP

This Post:
11
285636.908 in reply to 285636.907
Date: 1/8/2019 1:36:08 AM
Overall Posts Rated:
5656
Čestitke Leo. Nadigrali smo ih u reketu. Sama činjenica da smo imali 31 slobodno bacanje, od čega smo 23 ubacili, je impresivna. 0-14 za 3 su šutali, bukvalno nisu u reket mogli prismrditi.
Talijani posjetili malo Alpe, izbušeni k'o švicarski sir.

Samo naprijed, selektore!

This Post:
11
285636.909 in reply to 285636.908
Date: 1/8/2019 6:19:07 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Hvala! Nebi bilo lose da popravimo malo ta slobodna, znaju nekada biti od kljucnog znacaja, ali sta ces kada nam i najbolji promasuju, sta ocekivati tek od ovih sa nesto nizim FT...

Fino smo zatvorili talijane, kada im covjek vidi samo ova 2 igraca koja su na TL, koliko dobijaju minuta na tekmama i slicno, bude covjeku jasno koliko su u biti jaki.

Ocekuje nas zavrsni mec druge faze SP-a sa Amerima, jos jedan paklen i siguran sam neizvjestan mec je pred nama...

This Post:
00
285636.910 in reply to 285636.909
Date: 1/14/2019 7:52:47 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
United States - Bosna i Hercegovina 19:30

Danas igramo posljednju utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva.

U borbi smo za polufinale to jeste osiguranu bronzu.
Matematika je jednostavna, nekoliko opcija je otvoreno, glavno je da mi dobijemo i da kiksa Tajvan ili Liitvanija.

Igramo protiv neugodnih Amera koji se nalaze u identicnoj situaciji kao i mi.
Jedina razlika izmedju nasih repki je to sto oni imaju bolju kos razliku za 5 poena...

Formom nisam pretjerano zadovoljan, imamo previse 7ica za jednu ozbiljnu reprezentaciju i to se uopste nebi smjelo desavati...
Igraci koji su na raspolaganju ce se potruditi da odigramo jednu repspektabilnu utakmicu protiv jakog protivnika.

Bice veceras veoma neizvjesno i uzbudljivo u nasoj grupi s toga naletite na chat da ispratite rasplet SP-a.

LP

This Post:
55
285636.911 in reply to 285636.910
Date: 1/14/2019 4:08:41 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
USA 92 - 105 Bosna i Hercegovina (49088)

BRONZA!!!

Jos jedna velika medalja za malu BiH!
Da mi je neko pricao da cemo sve ovo ostvariti, nakon medalje na proslom SP-u, pa medalje na proslom EP, i onda opet bronza sada, ne bih mu vjerovao!

Nevjerovatno kakve smo uspjehe napravili.
Fantastican mec Brlića koji nas je nosio do pobjede sa 25p 8rb i 3ast
Odlicno su bili Radoš sa 16p i 6rb te Pita sa 14p 8rb i 6ast
Dvocifreni su jos bili Cefarin 12p, Bošnjak i Džihić sa 10p

Moram naglasiti jos jednog igraca koji je veceras debitovao za nasu reprezentaciju i igrao u prvoj petorci odmah, u mecu za historiju nase repke, a to je Predrag Jovančić sa 27g ciji je ponosni vlasnik nas menadzer fpmoz.
Malac je zabio 8p uz 3ast i 3 rb te je naravno u zaru borbe i zelji za dokazivanjem nakon 32 minute provedene na parketu zaradio 6 licnih gresaka i napustio parket uz ovacije publike!
Kakav debi za Jovančića!
Priliku je dobio iznenada zbog lose forme nasih vanjskih igraca pa smo moramo malo improvizirati.

Pokazali smo da mozemo i bez nasih velikih zvijezda koji su se nedavno penzionisali u reprezentaciji, Surijan, Fatić, Zausnig i kompanija, pa i Cefarin vecim dijelom ove sezone zbog forme.

Mali korak za covjecanstvo ali veliki korak za BB BiH.

Na 3 prvenstva uvezali smo 3 medalje, dvije zaredom na SP!

Sta da kazem osim veliko hvala svima vama koji ucestvujete u akcijama treniranja nasih domacih igraca, od onih najmladjjih kategorija pa na dalje.
Bez domacih menadzera ovo nebi bilo moguce, bez truda i rada svih vas koji svaki petak zeljno iscekujete samnom kao selektorom.

Toliko smo napredovali u zadnje vrijeme da je to nevjerovatno, ove 3 medalje mi jos djeluju nerealno i zaista sam ponosan na to te ih posvecujem svim nasim navijacima.

Zelio bih vas obavijestiti da ovom medaljom okoncavam svoj selektorski posao (barem za sada, naravno nije iskljuceno da se u buducnosti vratim).
Odradicemo formalno i ovo polufinale SP-a bez enta protiv repke sa zakucanim entom gdje nemamo ni 1% sanse, te jednu prijateljsku tekmu do kraja sezone i to bi bilo to, sa zavrsetkom sezone i ja zavrsavam svoj posao.
Jos jednom veliko hvala svima vama koji ste mi davali ogromnu podrsku, koji ste trenirali nase igrace, pratili utakmice, rezultate, javljali se na forumu ili slavili nase pobjede!
Hvala svima!
Mislim da je pravo vrijeme za promjenu, generacije koje nam slijede su dostojne ovih koje su osvojile medalje, kostur ekipe ostaje isti te iduce sezone ocekujemo da se kvalifikujemo na Euro i da se i tamo borimo za medalju! Ipak nam nadolaze sve bolje i bolje generacije i velika su ocekivanja zajednice sto se moglo primijetiti, a naravno i pritisak na selektora raste.
Buduci selektor ce imati sve informacije te podrsku i pomoc ako mu sta treba.

Nadam se da sam nasu BB naciju ucinio ponosnom i nase menadzere razveselio, veliki podzav raja!

Samo BiH!

This Post:
00
285636.912 in reply to 285636.911
Date: 1/14/2019 4:23:27 PM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14931493
čestitke na još jednoj medalji...

naravno, nigdje ni slova o tome kako si izradio još jedan dogovor... nakon Francuza prije 2 sezone, ovaj put su nasjeli Amerikanci...
iako ne podržavam takav pristup, cilj opravdava sredstva se isplatio oba puta...

zaista mi nije jasan bahati pristup tih velikih BB zemalja, gdje ih samo finale ili zlato zanimaju, i onda na kraju ostanu bez svega...
i Tajvan je večeras riskirao sve sa laganicom protiv Kine, kao što i Litvanija nije ispucala ent protiv Španije, a samo joj je pobjeda igrala...

a što se tiče igrača, za Jovančića i Livnjaka ti govorim već pola sezone da su spremni uskočit kad su udarne vedete u slaboj formi ili povrijedjeni... a ni Mandić i Leder nisu daleko od kvalitete za NT...
očito je moralo gorit pod nogama da bi poslušo...

This Post:
00
285636.913 in reply to 285636.912
Date: 1/14/2019 4:34:13 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Hvala!

Svi dogovori koje smo imali ove sezone su ispostovani, a ovaj Amer se bahatio s tim laganicama, ciljaju ljudi previsoko, tako da je dobio svoju turu kao proslo SP francuz haha, vec sam to spomenuo na chatu pa valjda ovdje ne napisah u ovoj srceparajucoj poruci

Kao sto si vec rekao, te velike BB sile ciljaju bas visoko, sto se moglo vidjeti po Tajvanu i Litvaniji, kockali su se sa prolazom, Litvanci su igrali "samo" normal a Tajvan cak laganicu, iako im je plasman dalje visio o koncu.

Tako je Litvanija danasnjim porazom te nasom pobjedom ostala bez medalje i bez polufinala SP-a.
Treba li reci da su Litvanci aktuelni Svjetski prvaci.. ovog puta su na tabeli zavrsili ispod nas, a i pobjedili smo ih ove sezone +2

Mladi narastaji dolaze, sve bolji i bolji, to je bitno, a roster nam je vec sada jako mlad, idemo zajedno u nove pobjede!

This Post:
11
285636.914 in reply to 285636.903
Date: 1/15/2019 6:23:08 AM
Overall Posts Rated:
479479
Cestitke namazanko :D Pobjedi se u zube ne gleda. Samo jako !

Advertisement