Są prowadzeni według temu schematu ale tylko do pewnego czasu, mniej więcej do 20 roku życia. Później trening jest modyfikowany i bardziej zróżnicowany z sugerowanym podziałem na trening defensywny i ofensywny. Oczywiście nie zawsze właściciele zawodników idą kierunkiem przez nas wyznaczonym, a większość z nich woli rezygnować z ID lub RB niż IS i stąd większość zawodników w kadrze ma wysokie IS i kilka poziomów niższe ID lub RB.
Tak masz racje tylko, że moim zdaniem powinniśmy spróbować zrobić coś więcej, bo efekty różnicowania graczy są mało widoczne. Oczywiście właścicielom różne rzeczy się zmieniają plany treningowe czy zwyczajnie mają dość treningu. Ale można temu przeciwdziałać choćby przez stworzenie rejestru chętnych prezesów do treningu kadry ( np. tych którzy kończą grę ale raz na 2 tygodnie się zalogują, skład może być domyślny, przypominajki mogą być przez gg ). Można też zachęcić do treningu poprzez obietnice gry ( choćby w sparingu ) jako nagrodę za lojalny trening. No i myślę, że podział na poszczególne pozycje powinien jednak następować wcześniej.
Nie wiem dlaczego według Ciebie Grelewicz nie nadaje się na super obrońcę? Dlatego, że ma IS rewelacyjne? Przecież C super obrońca musi też potrafić dorzucić to co zbierzeNiestety tak gdyby był 2-3 poziomy niższy, a miał bloki byłoby łatwiej go trenować zauważ że jeśli trenuje się gracza na równych skillach trenuje on szybciej. Pozatym właśnie z IS mój wymarzony defensywny C rezygnuje na niskim poziomie 9-10 żeby uzyskać przewagę w skillach defensywnych coś za coś nie można być dobry we wszystkim zwłaszcze jesli chodzi o U-21 w seniorach to inna sprawa.
Co do Twojego Klaczyńskiego to jest jeden mały szczegół, który może Ci trochę pokrzyżować Twoje plany...On ma tylko 201 cm. Trenowałem już paru o wzroście 206 i 203 ( jednego ) i ich skoki były na zbliżonym poziomie pozatym nie znalazłem nikogo lepszego więc zaryzykuje.
Doceniam co robicie ale chciałbym żebyśmy się rozwijali.
Pozdrawiam