BuzzerBeater Forums

BB Poland > Pytania i odpowiedzi vol. 4

Pytania i odpowiedzi vol. 4 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kozlik4
This Post:
00
90085.905 in reply to 90085.888
Date: 8/17/2009 2:08:31 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
A tak w ogóle...widzieliście co robili dzisiaj obwodowi Hiszpanii w meczu z nami przy taktyce LI?? Myślicie, że to wpływ wysokiego DV i IS? Ma ktoś jakieś dane na temat tych zawodników? (Zwracam się do szpiegów:D) Ciekawe jak wyglądają.

This Post:
00
90085.906 in reply to 90085.905
Date: 8/17/2009 2:29:39 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Z obwodowych Hiszpanów mam tylko skile pierwszego w dniu dzisiejszym PG który świetnie sobie radził:
Carlos Valmayor
JS-15,JR-12,OD-13,HA-14,DV-13,PA-14,IS-1,ID-8,RB-1,SB-4,ST-7,FT-10
Jak widzisz na pewno to nie wpływ wysokiego IS...
DV też wcale nie ma wypasione więc tym bardziej dziwne że zdobył dzisiaj aż 25 punktów...

This Post:
00
90085.907 in reply to 90085.906
Date: 8/17/2009 2:45:36 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Dziwne...chyba, że te Twoje dane jakieś mało aktualne:)

This Post:
00
90085.908 in reply to 90085.907
Date: 8/17/2009 2:50:16 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Myślę że nie mało aktualne...Gość ma 24 lata więc wiele już poprawić się nie mógł a tak wyglądał koło 3 tygodnia tego sezonu...Dotychczas grał w Hiszpanii przy RnG dlatego widząc jego pojawienie się w składzie i jego skile postawiłem na 3-2...

This Post:
00
90085.909 in reply to 90085.908
Date: 8/17/2009 4:49:21 PM
Overall Posts Rated:
7676
Hiszpanie , Włosi , Niemcy to drużyny , które moim zdaniem są faworyzowane i tyle ode mnie wtym temacie :P

This Post:
00
90085.910 in reply to 90085.909
Date: 8/17/2009 4:52:50 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Moim zdaniem to nie tak.Sami sobie na to zapracowali i dzięki temu mają sukcesy.Myślę że Francja szybko do nich dołączy...
No ale niestety tak bywa czasami że mimo tego iż chyba jednak nie zasłużyliśmy dzisiaj na porażkę musimy przełknąć jej gorzki smak...Bardzo żałuję..

From: Mysza

This Post:
00
90085.911 in reply to 90085.904
Date: 8/17/2009 6:23:28 PM
Overall Posts Rated:
1717

Są prowadzeni według temu schematu ale tylko do pewnego czasu, mniej więcej do 20 roku życia. Później trening jest modyfikowany i bardziej zróżnicowany z sugerowanym podziałem na trening defensywny i ofensywny. Oczywiście nie zawsze właściciele zawodników idą kierunkiem przez nas wyznaczonym, a większość z nich woli rezygnować z ID lub RB niż IS i stąd większość zawodników w kadrze ma wysokie IS i kilka poziomów niższe ID lub RB.

Tak masz racje tylko, że moim zdaniem powinniśmy spróbować zrobić coś więcej, bo efekty różnicowania graczy są mało widoczne. Oczywiście właścicielom różne rzeczy się zmieniają plany treningowe czy zwyczajnie mają dość treningu. Ale można temu przeciwdziałać choćby przez stworzenie rejestru chętnych prezesów do treningu kadry ( np. tych którzy kończą grę ale raz na 2 tygodnie się zalogują, skład może być domyślny, przypominajki mogą być przez gg ). Można też zachęcić do treningu poprzez obietnice gry ( choćby w sparingu ) jako nagrodę za lojalny trening. No i myślę, że podział na poszczególne pozycje powinien jednak następować wcześniej.

Nie wiem dlaczego według Ciebie Grelewicz nie nadaje się na super obrońcę? Dlatego, że ma IS rewelacyjne? Przecież C super obrońca musi też potrafić dorzucić to co zbierze

Niestety tak gdyby był 2-3 poziomy niższy, a miał bloki byłoby łatwiej go trenować zauważ że jeśli trenuje się gracza na równych skillach trenuje on szybciej. Pozatym właśnie z IS mój wymarzony defensywny C rezygnuje na niskim poziomie 9-10 żeby uzyskać przewagę w skillach defensywnych coś za coś nie można być dobry we wszystkim zwłaszcze jesli chodzi o U-21 w seniorach to inna sprawa.

Co do Twojego Klaczyńskiego to jest jeden mały szczegół, który może Ci trochę pokrzyżować Twoje plany...On ma tylko 201 cm.

Trenowałem już paru o wzroście 206 i 203 ( jednego ) i ich skoki były na zbliżonym poziomie pozatym nie znalazłem nikogo lepszego więc zaryzykuje.

Doceniam co robicie ale chciałbym żebyśmy się rozwijali.

Pozdrawiam

From: kozlik4

This Post:
00
90085.912 in reply to 90085.911
Date: 8/17/2009 9:18:38 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies

Ale można temu przeciwdziałać choćby przez stworzenie rejestru chętnych prezesów do treningu kadry ( np. tych którzy kończą grę ale raz na 2 tygodnie się zalogują, skład może być domyślny, przypominajki mogą być przez gg ).

Na pewno cieszy mnie to, że masz wiele ciekawych pomysłów ale w tą szczerze wątpię. Myślisz, że graczowi, który kończy grę zależałoby na tym żeby logować się raz na 2 tygodnie nawet jeśli zajmie mu to chwilę? Albo, że przypominanie na gg coś da? Ja jak widzę, że zawodnik nie ma skoku przez więcej niż 3 tyg. to pisze do właściciela z przypomnieniem o treningu...Może 3 odpowiedziało. Reszta albo wcale sie nie odezwała, albo odezwała się po 4-5 tygodniach kiedy jeszcze raz napisałem i zapytałem czy dalej chce trenować zawodnika, z informacją ze sporo czasu stracił i prośbą o odpowiedź...a późnej znowu 4 tygodnie nic. Pomijam już fakt, że po napisaniu kilka razy po 50 maili pisanie kolejnych jest stratą czasu i biciem głową w mur...tym bardziej, że stracony czas treningowy już się nie wróci. Prawda jest taka, że jak komuś zależy to trenuje, a jak nie to go na siłę nie zmusisz.

Można też zachęcić do treningu poprzez obietnice gry ( choćby w sparingu ) jako nagrodę za lojalny trening. No i myślę, że podział na poszczególne pozycje powinien jednak następować wcześniej.

To jest dobry pomysł

Niestety tak gdyby był 2-3 poziomy niższy, a miał bloki byłoby łatwiej go trenować zauważ że jeśli trenuje się gracza na równych skillach trenuje on szybciej. Pozatym właśnie z IS mój wymarzony defensywny C rezygnuje na niskim poziomie 9-10 żeby uzyskać przewagę w skillach defensywnych coś za coś nie można być dobry we wszystkim zwłaszcze jesli chodzi o U-21 w seniorach to inna sprawa.

Jeśli Twoim marzeniem jest gracz defensywny to ja nie widzę problemu. Grelewicz ma ID-11, RB-10, z resztą SB też wysokie- 8, SB i RB skacze szybciej, do U-21 został jeszcze sezon treningów, więc wszystko jest jeszcze kwestią otwartą, a IS zawsze mu się przyda. Poza tym jak chcesz trenować Klaczyńskiego z naciskiem na defensywę, a Grelewicza z naciskiem na ofensywę to nastąpi konflikt treningowy.

Trenowałem już paru o wzroście 206 i 203 ( jednego ) i ich skoki były na zbliżonym poziomie pozatym nie znalazłem nikogo lepszego więc zaryzykuje.

A może warto by było pójść tropem Szefcia i trenować zarówno Klaczyńskiemu, jaki i Grelewiczowi JS, OD, DV i PS. Obaj są dość mocno czerwoni u góry jak na C, a Klaczyński do tego stopnia, że mógłby nawet być bardzo dobrym SF-em. Centra z bardzo dobrymi jak na centra oczywiście PS, DV, JS, OD jeszcze nie mieliśmy, a jakoś niedawno Mr. President pisał mi, że chętnie widziałby kogoś takiego w kadrze. Z resztą taki C mógłby spokojnie grać też na PF. No i uniknęlibyśmy konfliktu treningów:) Jeszcze nie rozmawiałem z Mr. Presidentem, ani z Leszkiem ale myślę, że obiecanie Ci gry Twoich zawodników w sparingu reprezentacji na zachętę nie będzie problemem:)

Last edited by kozlik4 at 8/17/2009 9:29:12 PM

From: Mysza

This Post:
00
90085.913 in reply to 90085.912
Date: 8/18/2009 2:53:37 AM
Overall Posts Rated:
1717

Na pewno cieszy mnie to, że masz wiele ciekawych pomysłów ale w tą szczerze wątpię. Myślisz, że graczowi, który kończy grę zależałoby na tym żeby logować się raz na 2 tygodnie nawet jeśli zajmie mu to chwilę? .

W HT udało mi się zorganizować coś podobnego myślę że gdyby ludzie zgłaszali się sami do odpowiedniego wątku mogłoby się powieść. Imo warto spróbować.

]Jeśli Twoim marzeniem jest gracz defensywny to ja nie widzę problemu. Grelewicz ma ID-11, RB-10, z resztą SB też wysokie- 8, SB i RB skacze szybciej, do U-21 został jeszcze sezon treningów, więc wszystko jest jeszcze kwestią otwartą, a IS zawsze mu się przyda. Poza tym jak chcesz trenować Klaczyńskiego z naciskiem na defensywę, a Grelewicza z naciskiem na ofensywę to nastąpi konflikt treningowy.

Szefciu pytał jak ja bym ich trenował gdybym miał taką możliwość ( niezależnie od tego co ustaliłem ze skautem czyli tobą ) więc potraktowałem ich jako dwa oddzielne przypadki. Ale wiesz, że obaj będą trenowani równo we wszystkich skillach tak jak ustaliliśmy ) ewentualnie dojdzie SB ja umów dotrzymuje.

]A może warto by było pójść tropem Szefcia i trenować zarówno Klaczyńskiemu, jaki i Grelewiczowi JS, OD, DV i PS. Obaj są dość mocno czerwoni u góry jak na C, a Klaczyński do tego stopnia, że mógłby nawet być bardzo dobrym SF-em. Centra z bardzo dobrymi jak na centra oczywiście PS, DV, JS, OD jeszcze nie mieliśmy, a jakoś niedawno Mr. President pisał mi, że chętnie widziałby kogoś takiego w kadrze. Z resztą taki C mógłby spokojnie grać też na PF. No i uniknęlibyśmy konfliktu treningów:) Jeszcze nie rozmawiałem z Mr. Presidentem, ani z Leszkiem ale myślę, że obiecanie Ci gry Twoich zawodników w sparingu reprezentacji na zachętę nie będzie problemem:)

Ja jestem otwarty na propozycje jeśli myślicie, że warto ustalcie plan treningowy, a ja się do niego dostosuje. Mi nie trzeba obiecywać kadry ja działam non profit :).

Za miesiąc wyjeżdżam i nie wiem jak z internetem ( obiecują że będzie ale kto tam ich wie ) wiec proszę o 2-3 tygodniowe treningi jednej umiejętności. W razie czego Juniorro przygarnie Klaczyńskiego ( ma trenera 6 i z tego co rozmawialiśmy ma chęć do treningu ).

Last edited by Mysza at 8/18/2009 3:13:41 AM

This Post:
00
90085.914 in reply to 90085.913
Date: 8/18/2009 3:38:31 AM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
mam taki problem. A mianowicie: w ostatnim moim meczu zawodnik Alan Sobral(9721021) zagral niby cale 48 min na PG. Ale jak ogladalem mecz to widzialem w koncowce jakos dziwna roszade w skladzie i ten zawodnik nie gral jakies 10-20 sekund na PG (13468912).
i teraz moje pytanie: Czy ten zawodnik bedzeie mial zaliczone 48 min na PG, czyli caly trening?
czy jescze go w jakims meczu musze wpuscic na PG zeby mial zaliczony caly trening?

Ave Wisła!
This Post:
00
90085.915 in reply to 90085.914
Date: 8/18/2009 4:30:10 AM
Overall Posts Rated:
146146
Po mojemu to zaliczy 100% treningu.

Advertisement