Ale można temu przeciwdziałać choćby przez stworzenie rejestru chętnych prezesów do treningu kadry ( np. tych którzy kończą grę ale raz na 2 tygodnie się zalogują, skład może być domyślny, przypominajki mogą być przez gg ).
Na pewno cieszy mnie to, że masz wiele ciekawych pomysłów ale w tą szczerze wątpię. Myślisz, że graczowi, który kończy grę zależałoby na tym żeby logować się raz na 2 tygodnie nawet jeśli zajmie mu to chwilę? Albo, że przypominanie na gg coś da? Ja jak widzę, że zawodnik nie ma skoku przez więcej niż 3 tyg. to pisze do właściciela z przypomnieniem o treningu...Może 3 odpowiedziało. Reszta albo wcale sie nie odezwała, albo odezwała się po 4-5 tygodniach kiedy jeszcze raz napisałem i zapytałem czy dalej chce trenować zawodnika, z informacją ze sporo czasu stracił i prośbą o odpowiedź...a późnej znowu 4 tygodnie nic. Pomijam już fakt, że po napisaniu kilka razy po 50 maili pisanie kolejnych jest stratą czasu i biciem głową w mur...tym bardziej, że stracony czas treningowy już się nie wróci. Prawda jest taka, że jak komuś zależy to trenuje, a jak nie to go na siłę nie zmusisz.
Można też zachęcić do treningu poprzez obietnice gry ( choćby w sparingu ) jako nagrodę za lojalny trening. No i myślę, że podział na poszczególne pozycje powinien jednak następować wcześniej.
To jest dobry pomysł
Niestety tak gdyby był 2-3 poziomy niższy, a miał bloki byłoby łatwiej go trenować zauważ że jeśli trenuje się gracza na równych skillach trenuje on szybciej. Pozatym właśnie z IS mój wymarzony defensywny C rezygnuje na niskim poziomie 9-10 żeby uzyskać przewagę w skillach defensywnych coś za coś nie można być dobry we wszystkim zwłaszcze jesli chodzi o U-21 w seniorach to inna sprawa.
Jeśli Twoim marzeniem jest gracz defensywny to ja nie widzę problemu. Grelewicz ma ID-11, RB-10, z resztą SB też wysokie- 8, SB i RB skacze szybciej, do U-21 został jeszcze sezon treningów, więc wszystko jest jeszcze kwestią otwartą, a IS zawsze mu się przyda. Poza tym jak chcesz trenować Klaczyńskiego z naciskiem na defensywę, a Grelewicza z naciskiem na ofensywę to nastąpi konflikt treningowy.
Trenowałem już paru o wzroście 206 i 203 ( jednego ) i ich skoki były na zbliżonym poziomie pozatym nie znalazłem nikogo lepszego więc zaryzykuje.
A może warto by było pójść tropem Szefcia i trenować zarówno Klaczyńskiemu, jaki i Grelewiczowi JS, OD, DV i PS. Obaj są dość mocno czerwoni u góry jak na C, a Klaczyński do tego stopnia, że mógłby nawet być bardzo dobrym SF-em. Centra z bardzo dobrymi jak na centra oczywiście PS, DV, JS, OD jeszcze nie mieliśmy, a jakoś niedawno Mr. President pisał mi, że chętnie widziałby kogoś takiego w kadrze. Z resztą taki C mógłby spokojnie grać też na PF. No i uniknęlibyśmy konfliktu treningów:) Jeszcze nie rozmawiałem z Mr. Presidentem, ani z Leszkiem ale myślę, że obiecanie Ci gry Twoich zawodników w sparingu reprezentacji na zachętę nie będzie problemem:)
Last edited by kozlik4 at 8/17/2009 9:29:12 PM