V tom počtu hráčů to trochu hapruje, 48 je 16x 3 hráči. Reálně se bavím o týmech, které hrají stabilně první ligu bez větší hrozby sestupu, takže bych spíše počítal 10x 2 hráči a to už se dotáváme jen na 20. A nepředpokládám, že by ta úspěšnost byla 100% a 3 hráčů se naopak asi nedočkám více ve než cca. ve 2-3 případech. Když k tomu přídám pár hráčů v nižších ligách, tak se dostáváme na počet hráčů, který je pro repre tak akorát.
Co se týče podkošáků, tak to není jen o Kubešovi, trénuje s ním takhle i Sedlár (ze kterého se snažíme udělat spíše inside SF, protože superstar potenciál je už trochu málo na pořádné PF/C s hodně vysokýma základníma podkošovýma skillama). Stejně tak já ve svém týmu trénuju stejným způsobem Capelu a chtěl bych i Madanyho, až se mi uvolní tréninkové místo. Amare se chystá s Lorencem na podobný režim. Volf a Bogác taky hodně trénují na vnějších pozicích (ale u nich je to nutnost, díky potenciálu by je podkošové tréninky odrovnaly).Je to o tom, aby hráč měl už od draftu vysoké OD 6-7, samozřejmě, když ho má vyjíždět třeba z 3-4, tak je to opravdu na dlouho a je to problém. Ale když podkošák vytrénuje nejdříve dostatečně vysoko driving+handling přes jeden na jednoho na SF/PF, což jde rychle, tak není problém ho hrát na PG a trénovat mu obranu nebo přihrávky. Do obrany se přepozicuje blíže pod koš a třeba Look Inside se tak dá hrát docela efektivně.
Navíc takoví hráči jsou na trhu úplně nejzvácnější zboží a myslím, že kdyby se někdo pak takhle vytrénovaného hráče rozhodl prodat, určitě na tom nebude tratný.
Ale pokud se někdo zaměří už při nákupu podkošáka na trénink pro repre, aby hráč měl vysoké OD, tak mu ho prakticky nemusí trénovat, nebo třeba jen 1-2 levely. Já bych osobně byl rád, aby centři měli OD 7 a PF aby měli OD 9.
Co se týče těch vnějších hráčů, jak jsem si v pátek projížděl, jak na tom aktuálně jsou naše naděje na perimetr, tak možná se nakonec dostaneme k možnosti hrát třeba Run and Gun dříve, než jsem si myslel. Nicméně určitě těm z nich, které nemají ještě dostatečné OD nebudu doporučovat zvedání JR, než budou mít OD na požadované úrovni.