BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243116.91 in reply to 243116.90
Date: 6/13/2013 1:58:09 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
A mi sie niby nie chce?? To ja tu sie rozpisuje a tego nikt nie widzi ...

Sorry ale tego nie powiedziałem. Napisałem tylko, że jemu się najbardziej chce...przynajmniej takie mam wrażenie....
Kandydatów jest sporo a ja mam tylko jeden głos....no i mogę go przyznać tylko jednej osobie.....

prawda

ale powiem, że fajnie się czyta. Takiej debaty chyba dawno nie było. Prawdziwa wymiana argumentów, różne postawy. Fajna sprawa:)
Już można dziękować startującym za nadanie takiego kształtu debacie.

From: Jax

This Post:
00
243116.92 in reply to 243116.88
Date: 6/13/2013 2:07:03 AM
Overall Posts Rated:
773773
Musisz zdać sobie z jednego sprawę , będziesz grał ( jeżeli wygrasz wybory:-) ) tym co ci skauci "doniosą" czyli to co przez 3 sezony zostało wytrenowane. Nie mam pojecia co kto i jak trenował , ale jak czytam pomysły na trenowanie to 99% nastawiona jest na LI . Tym bardziej że cofając sie 3 sezony wstecz nikt nie słyszał o zmianach w silniku . Więc o jakichś innych pomysłach raczej bym zapomniał .

No chyba ze sie mylę i skauci zalecali treny inne niz pod LI , ale bardzo w to wątpię .

Jezeli masz pomysł na inne trenowanie to tych których dostaniesz do grania niewiele zmienisz , ale możesz przestawić system dla kogoś kto bedzie rządził kadrą U21 za 4 sezony .

From: borczi

To: Jax
This Post:
00
243116.93 in reply to 243116.92
Date: 6/13/2013 3:18:33 AM
Overall Posts Rated:
593593
(...)
Jezeli masz pomysł na inne trenowanie to tych których dostaniesz do grania niewiele zmienisz , ale możesz przestawić system dla kogoś kto bedzie rządził kadrą U21 za 4 sezony .

Taki jest właśnie plan:)

Skoro padały pytania o to, jak widzę system trenowania, to właśnie tak - zmiana w kierunku elastyczności i większego wyboru taktyki.

Oczywiście jest tak jak piszesz - obecny selekcjoner do grania dostanie aktualnie "wyhodowanych". Moim zdaniem powinien być jednak odpowiedzialny też za to, co nastąpi za te cztery lata.

:)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: Czesław

This Post:
22
243116.94 in reply to 243116.93
Date: 6/13/2013 3:30:22 AM
Overall Posts Rated:
179179
Wszystko fajnie, ale po co ta elastyczność? Na dzień dzisiejszy LI dominuje, inne taktyki się nie sprawdzają, a wpływ bloków nadal pozostaje zagadką. Czy masz jakieś twarde dowody, które wskazują że warto już teraz ustawiać trening kadrowiczów bardziej różnorodnie?
Jakie taktyki konkretnie przykuły Twoją uwagę? Jak przekonałbyś trenujących że warto zaryzykować, np. trenując centrom JR?

Kolejna sprawa, jaki masz pomysł na otoczkę wokół kadry?

This Post:
00
243116.95 in reply to 243116.94
Date: 6/13/2013 3:59:40 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Mam pytanie do wszystkich kandydatów:
Jeśli zostaniesz wybrany/wybrana to planujesz kontynuować piękną tradycję poprzednika i będziesz zamieszczał/zamieszczała przed meczami kadry zdjęcia pięknych obywatelek kraju przeciwnika? :-)

From: borczi

This Post:
00
243116.96 in reply to 243116.94
Date: 6/13/2013 4:03:23 AM
Overall Posts Rated:
593593
Malutka według mnie poprawka - na dzień wczorajszy LI dominowała... w tym sezonie zmiany silnika powodują, że pewnym jest to, że przynajmniej trzeba zakładać konieczność sprawdzenia od początku taktyk. I to jest najbardziej twardy dowód, jaki mogę Ci przedstawić... świat się zmienia, a najlepiej na tych zmianach wyjdą ci, którzy będą na nie przygotowani. I tak obecnie są sytuacje, w których nie mając jak pisałem przewagi w walce LI na LI powinniśmy szukać innych rozwiazań - to też argument za tym, aby mieć z czego wybierać. Jeśli okaże się, że magiczną taktyką jest na przykład Motion, to wygra ten zespół, który pierwszy zacznie chociaż śladowo szkolić bardziej wszechstronnych graczy. Nie piszę o tym, że zaniecham szkolenia pod LI i gry tą taktyką - chcę jednak móc zaskoczyć rywala czymś innym.

Taktyki - każda może być przydatna... zależy to od tego, z kim gramy... Jak wyżej - jeśli widzę z góry, że LI na 90% nic mi nie da, bo nigdzie nie mam przewagi, to szukam gdzie indziej... JR u C na bank nie będzie głównym trenowanym skillem, ale na przykład JS już bym takim u części tych "zadaniowych" widział. I bardzo się cieszę, że ktoś już teraz trenował odmiennie skupiając się na blokach. To też może być jedna z takich przewag, które pozwoliłyby ewentualnie spróbować zniwelować przewagę.

O otoczce już trochę pisałem:
- Forum/strona zewnętrzna, do której dostęp mieć będą na zasadzie elitarności członkowie sztabu, skauci i osoby zaangażowane w szkolenie. Społeczność chętnych do pracy na rzecz Polski...
- sparing dla tych, którzy się bardzo starają jak najlepiej trenować, ale niestety ich zawodnicy nie grali lub grali bardzo mało
- przede wszystkim jednak chciałbym zebrać jako współpracowników taki zespół, który nie zniknie, któremu się będzie chciało i z którym kontakt będzie dla szkolących bardzo łatwy - tylko takie podejście mobilizuje menadżerów odpowiedzialnych za przygotowanie gracza dla kadry.

Pozdro:)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
243116.97 in reply to 243116.96
Date: 6/13/2013 4:24:22 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
odnośnie forum - to faktycznie wszystkie większe narodowości korzystają z tej formy

natomiast cały czas mnie ciśnie ta ostatnia pauza
Jak to by wyglądało?
Jak będziesz werbował skład? Jakie środki ostrożności byś powziął (każdy z tych, któzy są lub zniknęli mieli na początku równe zaufanie), Na jakiej zasadzie odbywałyby sie rozmowy z odmiennym stylem trenowania? Czy Ty wybierałbyś graczy do odmiennego trenowania czy odbywałoby się to naturalnie wśród aktywnych powiedzmy 300 osób z graczami ze wszystkich pozycji z szansami na U21. Ciekawi mnie aspekt właśnie już konkretnych rozwiązań -chociaż tak z grubsza (nie chcę poznać nazwisk ale mechanizm działania)

Jeden z potencjalnych kandydatów, który się jeszcze póki co nie zgłosił miał wizję skautingu. Nie znalazł chętnych chociaż badał. Czy nie masz obawy, że osoby, o których piszesz to jednostki już dość mocno zawalone robotą?

From: Czesław

This Post:
00
243116.98 in reply to 243116.96
Date: 6/13/2013 5:07:25 AM
Overall Posts Rated:
179179
Malutka według mnie poprawka - na dzień wczorajszy LI dominowała... w tym sezonie zmiany silnika powodują, że pewnym jest to, że przynajmniej trzeba zakładać konieczność sprawdzenia od początku taktyk. I to jest najbardziej twardy dowód, jaki mogę Ci przedstawić... świat się zmienia, a najlepiej na tych zmianach wyjdą ci, którzy będą na nie przygotowani. I tak obecnie są sytuacje, w których nie mając jak pisałem przewagi w walce LI na LI powinniśmy szukać innych rozwiazań - to też argument za tym, aby mieć z czego wybierać. Jeśli okaże się, że magiczną taktyką jest na przykład Motion, to wygra ten zespół, który pierwszy zacznie chociaż śladowo szkolić bardziej wszechstronnych graczy. Nie piszę o tym, że zaniecham szkolenia pod LI i gry tą taktyką - chcę jednak móc zaskoczyć rywala czymś innym.

Nie zgadzam się, Li dominuje nadal.Po pierwsze nadal nie wiemy jak jakościowo wpłynęła zmian silnika na zatrzymywanie LI. Po drugie jak tą wiedzę przekuć w trening kadrowicza. Tacy gracze dopiero powstaną i najwcześniej za 3 sezony będą zdolni do gry w kadrze.Pytanie, o ile powstaną i jak mają wyglądać, kosztem czego trenować BL itd. Potrafisz dać konkretne dane?

Piszesz o szukaniu innych rozwiązań, tylko pamiętaj że zostając selekcjonerem będziesz grał o wynik. Tu i teraz. Z takimi grajkami jakich będziesz miał do dyspozycji.Chyba że że myślałeś o poświęceniu swojego klubu do tychże testów. Jak byś coś takie testy przeprowadzał?

Taktyki - każda może być przydatna... zależy to od tego, z kim gramy... Jak wyżej - jeśli widzę z góry, że LI na 90% nic mi nie da, bo nigdzie nie mam przewagi, to szukam gdzie indziej... JR u C na bank nie będzie głównym trenowanym skillem, ale na przykład JS już bym takim u części tych "zadaniowych" widział. I bardzo się cieszę, że ktoś już teraz trenował odmiennie skupiając się na blokach. To też może być jedna z takich przewag, które pozwoliłyby ewentualnie spróbować zniwelować przewagę.

Ok, piękna teoria;). O ile się nie mylę to za wyrzucenie zawodnika z kadry płaci się spadkiem entuzjazmu. Moim zdaniem nie da się bezkarnie wyrzucać dowoływać graczy pod kątem każdego rywal. Chyba że masz jakiś pomysł na rozwiązanie tej kwestii?
Bo jak rozumiem chcesz mieć kilka składów, powoływanych w zależności od przyjętej taktyki?

Nie miałem na myśli JR, jako głównego skilla dla C. Skoro jednak piszesz o graniu taktyk obwodowych, to ten skill staje się istotnym. Jak widziałbyś takie C pod Motion czy RnG?

O otoczce już trochę pisałem:
- Forum/strona zewnętrzna, do której dostęp mieć będą na zasadzie elitarności członkowie sztabu, skauci i osoby zaangażowane w szkolenie. Społeczność chętnych do pracy na rzecz Polski...
- sparing dla tych, którzy się bardzo starają jak najlepiej trenować, ale niestety ich zawodnicy nie grali lub grali bardzo mało
- przede wszystkim jednak chciałbym zebrać jako współpracowników taki zespół, który nie zniknie, któremu się będzie chciało i z którym kontakt będzie dla szkolących bardzo łatwy - tylko takie podejście mobilizuje menadżerów odpowiedzialnych za przygotowanie gracza dla kadry.

Bardzo mi się to co wytłuściłem nie podoba. Kadra należy do całej społeczności> Selekcjoner zostaje wybrany przez użytkowników, nierzadko trenujacych kadrowicza z pewną szkodą dla klubu.
To forum jest od tego aby rozmawiać o treningu, sposobie gry, kadrze itd. Duza jawnośc sprawia że więcej Prezesów zainteresuje się kadrami. Już teraz masz próbkę, nie wiadomo co i jak trenowac, brak jakiegoś wątku z wytycznymi, brak dyskusji i zainteresowanie kadrami spada.
Tworząc coś zamkniętego sprawisz że tych chętnych i zaangażowanych będzie jeszcze mniej.

This Post:
22
243116.99 in reply to 243116.95
Date: 6/13/2013 5:52:35 AM
Overall Posts Rated:
635635
Drogi GMie ;)

Jeśli bym wygrała wybory to z miłą chęcią powrzucam zdjęcia "pięknych obywatelek kraju przeciwnika"
Można też zawsze dorzucić zdjęcia koszykarek danego kraju lub koszykarzy ( też są ciacha ) :P

This Post:
00
243116.100 in reply to 243116.99
Date: 6/13/2013 6:07:40 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
No wreszcie ktoś odpowiedział na to bardzo ważne dla mnie pytanie :-)
Mam nadzieję, że pozostali kandydaci też mi odpowiedzą.

This Post:
11
243116.101 in reply to 243116.100
Date: 6/13/2013 6:10:03 AM
Overall Posts Rated:
455455
Też bym wstawiał :P

Advertisement