BuzzerBeater Forums

BB Poland > [Konkurs] Od zera do milionera

[Konkurs] Od zera do milionera

Set priority
Show messages by
This Post:
44
246972.91 in reply to 246972.89
Date: 9/4/2013 6:06:21 PM
Overall Posts Rated:
270270
Nie chce już dalej wchodzić w polemikę bo nic z tego nie wyniknie. Wyraziłem tylko swoją opinię jak wg mnie wygląda ten wątek.

Odpowiem tylko na jedno pytanie:

I jeszcze to czepianie się czemu SG a nie C... Czepianie się dla samego czepiania. Poza tym odpowiedź jest tak oczywista że aż się dziwię że ty jako ktoś kto od tylu lat jest wokół kadry, a 4 sezony był coachem NT w ogóle zadał takie pytanie.

Nie czepiałem się dla zasady. Oświeć mnie w takim razie.

W skrócie - bo C już sam wytrenował i w tym sezonie poznaliśmy częściowo odpowiedź co niestandardowy C może dać U21, a jeszcze mamy następny sezon na dalsze obserwacje.
A rozwijając temat to zarówno Ty jak i PeWu oraz praktycznie wszyscy managerowie ogarnięci w temacie wiecie że do U21 liczą się tylko skille główne bo na boki nie ma czasu, więc jeśli mamy stworzyć jakiegoś nietypowego zawodnika do kadry to trzeba się skoncentrować na skillach głównych, które do tej pory były pomijane. Dla podkoszowych były to bloki i ten wariant jest w trakcie sprawdzania. Więc zostają nam w sumie tylko JS i JR dla obwodowych. Praktycznie się ich nie trenuje bo dla obwodowych robi się tylko OD i PS. Dla mnie proste i logiczne.

A jeszcze co do przydatności takiego zawodnika do kadry, to już sam borczi pisał że byłby jak znalazł do pacjenta na mecz z Włochami. Grając standardowo wiadomo było że nie mamy żadnych szans, a wsadzenie takiego gościa z JS=JR=17 na C i odpalenie pacjenta może pozwoliłoby nam wygrać. Kilka sezonów temu Mr.President prawie tak wygrał baraże z B.B.Kingiem mimo iż miał 2 razy mniejsze pensje, a pensje i SS Włochów chyba w tym meczu aż tak nie przeważały nad naszymi.

Last edited by człoWeniu at 9/4/2013 6:10:46 PM

From: Pewu

This Post:
00
246972.92 in reply to 246972.91
Date: 9/4/2013 6:33:59 PM
Overall Posts Rated:
914914
Nic dodać, nic ująć. W skrócie opisana geneza idei, dlaczego na pierwszy ogień miał pójść JR. "+1".

This Post:
00
246972.93 in reply to 246972.91
Date: 9/5/2013 4:02:54 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ok przyjmuje to co napisałeś.
A jeszcze co do przydatności takiego zawodnika do kadry, to już sam borczi pisał że byłby jak znalazł do pacjenta na mecz z Włochami. Grając standardowo wiadomo było że nie mamy żadnych szans, a wsadzenie takiego gościa z JS=JR=17 na C i odpalenie pacjenta może pozwoliłoby nam wygrać. Kilka sezonów temu Mr.President prawie tak wygrał baraże z B.B.Kingiem mimo iż miał 2 razy mniejsze pensje, a pensje i SS Włochów chyba w tym meczu aż tak nie przeważały nad naszymi.

No właśnie...Zastanawiam się skąd u Was pewność, że Patient wybierze takiego grajka? Według mojej wiedzy to Patient wybiera grajków po DV, a nie po JR.

Inna sprawa, że gdybyśmy mieli dobrych grajków do LI to mogłoby się okazać, że tacy SG do Runa w ogóle by się nie przydali. Wygląda to trochę tak jakbyśmy większą wagę przykładali do planu B, który jest na wypadek gdyby plan A nie wypalił, niż do planu A. Może wykonajmy dobrze plan A to plan B w ogóle nie będziemy musieli brać pod uwagę.

Kolejna wątpliwość...Mamy dostatecznie dużo zawodników by poświęcać na plan B 20 zawodników?

This Post:
00
246972.94 in reply to 246972.93
Date: 9/5/2013 4:34:26 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
ja myslę że zawodników starczy, wydaje mi sie że i odpowiednio wytrenowani supergwiazdorzy byliby dobrzy na grę w NT. Jedyne co trzeba zrobić to pilnować bardzo mocno właścicieli, tez musza sie podporządkować, co niekoniecznie musi być proste.

From: Jax

This Post:
00
246972.95 in reply to 246972.94
Date: 9/5/2013 4:42:46 AM
Overall Posts Rated:
773773
o i widzisz już jest pomysł Pewu chce SG z dużym JR i JS , KrzychuMichu chce najlepszych C a stawiam że wygra Prezes który kupi/będzie miał z draftu jak najwyższego C i pojedzie treningiem związamym z wzrostem gracza tzn BL, RB, i ID ;-) i druzyna gotowa na "Plan B" robi się sama ;-) Plan A umrze śmiercią naturalną ;-)

From: aMORFIczny

To: Jax
This Post:
00
246972.96 in reply to 246972.95
Date: 9/5/2013 4:55:07 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
Jax ciiiiiiiiiiiicho, zaraz lament będzie, nie wiem ale wszystkim sie wydaje, że managerami można sterować, a i tak każdy będzie trenował tak jak chce :( takie moje spostrzeżenie z całej tej dyskusji.
no prawie wszystkim, z drugiej strony dlaczego Plan B nie miałby być planem C, plan A planem B, a powinniśmy zacząć trenić zawodników pod najbardziej oczywistą taktykę PtB? hmmmm, czy jest potrzebny trzeci konkurs, wyzwanie itd.? a może plan D jakies Izolacja tez ma przyszłość?

Last edited by aMORFIczny at 9/5/2013 4:58:18 AM

This Post:
11
246972.97 in reply to 246972.96
Date: 9/5/2013 5:35:21 AM
Overall Posts Rated:
773773
ja uważam że jakby wszystko puścić na żywioł i każdy trenił tak jak mu sie podoba i jak uważa to by to było o wiele lepsze niz podpowiedzi ludzi z boku . Samodzielne kombinowanie o wiele bardziej rozwija i zmusza do myślenia niż takie nakazywanie trenuj to czy tamto :-)) . Repra na bank by na tym nie straciła a moze i nawet by zyskała :-)

From: Astarotte

This Post:
00
246972.98 in reply to 246972.97
Date: 9/5/2013 6:28:59 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
ja uważam że jakby wszystko puścić na żywioł i każdy trenił tak jak mu sie podoba i jak uważa to by to było o wiele lepsze niz podpowiedzi ludzi z boku . Samodzielne kombinowanie o wiele bardziej rozwija i zmusza do myślenia niż takie nakazywanie trenuj to czy tamto :-)) . Repra na bank by na tym nie straciła a moze i nawet by zyskała :-)

to nie jest do końca tak. Patrząc ja wielu gwiazdorów z rocznika odpada, gdy właściciel uzna, że gracz z "porządnymi" skillami nie ma przyszłości, to uważam, że bez kierowania i wskazywania możliwości rozwoju, tracilibyśmy jeszcze więcej.
W tej chwili jak ktoś chce trenować sam - to trenuje. Jak ktoś nie wie, że takiego grajka można zrobić cacy, to nie będzie trenował.
Wielu jest zasypywanych w klubach na dole. Patrz na liczby. Spokojnie 50% nazwisk wypada po pierwszym sezonie. Nie tylko dlatego, że kluby się botuja lub sprzedają w kosmos graczy. Spora część to właśnie tacy, co mało zerkają do BB...i nawet nie wiedzą, że ich gracz to top ten rocznika. Często taki mail ratuje graczy, a jak sięokazuje, o treningu też niewiele wiedzą. Wielu graczy do teraz (2-3 sezony gry) myśli, że jak wciśnie presja dla PG, to złapią trening wszyscy których komputer z automatu sklasyfikował jako PG. Martwią się przy tym, jak gracz trenowany przeskoczy na SG.
Taka jest rzeczywistość. Może i fajnijsi gracze byliby trenowani ale masa poszłaby do piachu. A teraz i tak fajnie wytrenowani łapią się. Czy PeWu z kimś konsultował KK? To jest przykład. Ja na bank wiem, że nawet jak zbierze selekcjoner bazy od skautów, to i tak pojawi się ktoś do powołania, kto na tych listach nie figuruje. Trening poza systemem jest i będzie.

From: kozlik4

This Post:
00
246972.99 in reply to 246972.97
Date: 9/5/2013 6:39:56 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Żywioł lepszy niż organizacja? Wątpię:-)

This Post:
00
246972.100 in reply to 246972.99
Date: 9/5/2013 6:59:39 AM
Overall Posts Rated:
773773
Żywioł lepszy niż organizacja? Wątpię:-)

no jakoś dziwnym trafem do kadry U21 zawitał grajek i to 20 letni który trenił inaczej niż wszystkie wytyczne skałtów zakładają , i do tego jeszcze sporo grał , i nikt mu nie podpowiadał jak ma trenować do tego ;-) Więc jak Prezesi którzy chca trenic do U21 sami puszczą wodze fantazji to często błędne podpowiedzi skatów same zostana wyeliminowane ;-)

From: Tomi.

This Post:
66
246972.101 in reply to 246972.78
Date: 9/5/2013 7:06:15 AM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
Tak jak z niedawną sytuacją nagłośnionego transferu z ASPK (koleżeńska pomoc gotówkowa i bardzo, ale to bardzo przepłacony transfer wiekowego grajka)
Długo milczałem bo zazwyczaj olewam prowokacje ale tak męczysz chłopie,że kilka słów gwoli wyjaśnienia muszę Ci napisać. Nawet nie wiem od czego zacząć. Czy od tego,że jesteś największym płaczkiem w tej grze, czy od tego,że jesteś żałosny a zarazem zabawny w tej beznadziei. Bardzo bolą Cię pewne rzeczy ale to jak już ktoś wcześniej ode mnie odkrył chyba z zazdrości.
Cyt: (wwwww-górnik wałbrzych):
"Chlopie nie wytrzymie! No Ciebie sie nie da już czytać czyżbys byl zazdrosny? Ty już raz chciałeś kupić zawodnika narobileś szumu i klapa zajmij się swoją druzyną a nie sprzedawaniem!! gracza a zarazem kolegi."
Cyt: (Rawo-Piaski Yellow):
"W ogóle no nie rozumiem o czym ta cala gatka. Czy Ty oczekujesz ze wszystkich przeprosze za to że moj zawodnik zostal tak wylicytowany? Teraz jak wystawiac bede zawodników to POPROSZĘ CIEBIE O WYCENĘ i bede mogl z czystym sumieniem powiedziec ze sprzedalem zawodników po wlaściwej cenie.
A z Wiernickim jak chcales 3mln dac i jak Cię ktos przelicytowal to łoś i w ogóle. Dobry ziomek jesteś :D"

Jak widać miała już miejsce podobna sytuacja. I tu się niestety muszę zgodzić. Ciebie naprawdę nie da się już czytać. Męczysz chłopie jak nikt inny. Rzeczywiście powinieneś się zająć swoją drużyną a o porządek niech dba ktoś inny. Od tego są Mistrzowie Gry!
I tak już zostałeś ochrzczony głównym podpierdalaczem kraju.:-).
Jak coś Ci nie pasuje to oczywiście masz prawo do wypełnienia formularza i zgłoszenia ale na tym Twoja rola się kończy!
A Ty SZWĘDASZ się od wątku do wątku i wszędzie gdzie się da bełkoczesz o jakiś transferach. Żeby było śmieszniej to jeszcze rozbawiasz tekstem: " NAGŁOŚNIONEGO transferu".
Hahaha!! Ślepy jesteś czy już aż taką obsesję masz na moim punkcie,że fobia utrudnia Ci prawidłowe funkcjonowanie?
Człowieku! Sam się nakręcasz a jedyną osobą nagłaśniającą póki co jesteś sam Ty.

Kolejne smutne zdanie :"Bardzo przepłacony transfer".
Po pierwsze widziałem naprawdę bardziej przepłacone. Po drugie gracz wisiał cały sezon na TL-u i zawsze był wystawiony w lekko zawyżonej cenie. A nuż się trafi kupiec.
Ale najlepsza to jest ta Twoja Mentalność Kalego. „Jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle”
Mówi ci coś nazwisko Császár (14063795)?
Jeszcze większy wiekowy dziad od mojego! Mało tego, niedawno był na TL-u i nawet celowo policzyłem skille. Czy Ty w ogóle wiedziałeś,że Mussayab ma większe ss10 od Csaszara? A jak doliczę kondycję i osobiste, które trenowałem w tym sezonie to bije tamtego na głowę. Nie wspomnę,że mój ma flagę i wykręcał zajebiste noty. Wysokie podpoziomy. O rozkładzie skilli nie polemizuję bo dla każdego lepsze jest co innego.
I co? Widzę,że znalazłeś jeszcze lepszego łosia bo aż za 1.600.000. Sic!.
O cenach Noukensa czy choćby ostatnio Grala też można by polemizować. Nie powiesz mi chyba,że ten rozgrywacz totalnie bez rzutu wart był 8 paczek?
Tak więc nie umoralniaj nikogo tylko zajmij się swoim podwórkiem!
Rób sobie Medinę i innych Cujków na nietypowych pozycjach albo dokup sobie do kompletu jakiegoś Wiernickiego i zajmij się swoim teamem. A rozstrzyganie kontrowersji zostaw tylko GM-om.
Wiesz...jesteś jak bohater jednej z naszych piosenek, kiedy to jeszcze grywałem w punkowej kapeli. Fragment tekstu pamiętam leciał mniej więcej tak.. Prawo i Porządek to jest moim celem bo jestem WZOROWYM OBYWATELEM.

A na koniec odniosę się do "koleżeńska pomoc gotówkowa".
Muszę Cię bardzo rozczarować ale akurat na temat tego,że PeWu się na niego skusi to nic nie wiedziałem.Jakbym szukał grubej kasy zwróciłbym się rzeczywiście do kolegów. Typu Boro, Piotras i inni.
Ale prawda jest taka, że gdyby nie PeWu to po prostu przed PO wystawiłbym go za 900k i by zszedł tak czy siak.
Bo chciałem kupić mutantów a nie łatać dziurę w budżecie.

Advertisement