BuzzerBeater Forums

BB Hellas > ΕΘΝΙΚΗ-ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ-ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Set priority
Show messages by
This Post:
00
278808.92 in reply to 278808.91
Date: 5/26/2016 6:04:57 PM
terastiousp
II.2
Overall Posts Rated:
32683268
Second Team:
White Walkers
Πχ το παρακατω σκιλλσετ πιανει το 99% της προοπτικης του σουπερσταρ

14 9
17 16
16 15
11 11
6 7

Νομιζω πως αυτος ο παικτης χωρις να ειναι ειδικος παικτης παιζει στην εθνικη.

Με τα σημερινα δεδομενα αυτος ο παικτης δεν εχει θεση στην εθνικη. Πιστευω σουπερ σταρ προοπτικη μονο σαν ειδικος παικτης φτανει να παιξει οπως ο βεδινογλου. Τουλαχιστον με βαση το σημερινο ροστερ

Ενα απο τα γκαρντ σειρας που εχουμε στην εθνικη ειναι ο Τουρνας που εχω στην ομαδα μου. Μπορεις να δεις το σκιλ σετ του. Καπου εκει κυμαινονται τα μετρια γκαρντ που εχουμε...

Θεωρω οτι ο παραπανω παικτης ειναι αρκετα πισω απο αυτο

This Post:
22
278808.94 in reply to 278808.93
Date: 5/27/2016 6:21:52 AM
Overall Posts Rated:
419419
7 2
18 17
18 15
18 14
3 7

Παίζει εθνική αυτός; Εγώ λέω ναι, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος... Προοπτική superstar, ίσως και perennial all-star. Μισθός 60.000. Η λογική μου είναι η εξής: Είτε έχει 14-7 JS-JR ένας παίχτης είτε 7-2, το πιθανότερο είναι να είναι άστοχος σε επίπεδο εθνικής σε jumpers. Οι διαφορές ποσοστών ευστοχίας είναι απειροελάχιστες ώστε να παίζουν κάποιο ρόλο. Επομένως πάω στη λογική min-max που λειτουργεί σε όλα τα RPGs με ποσοστά σε υπολογιστές: Σκοτώνω το JS που έτσι κι αλλιώς δεν με οφελεί, τελικιάζω IS που θα μου δώσει πολλά περισσότερα, κερδίζω σε μισθούς και προοπτική, αγοράζω draft με λιγότερα λεφτά.

Όσον αφορά την προπόνηση, εγώ θέλω να σταθώ σε δύο σημεία:

1. Οι ανάποδες άμυνες (OD για ψηλούς, ID για κοντούς) έχουν το μικρότερο άθροισμα σκιλλς ανά προπόνηση. Γι'αυτό και προτείνονται (μαζί με το IS για κοντούς και το OS για ψηλούς) στα 18 ενός παίχτη. Το HA/DR είναι εφετζίδικο, προπονεί 4 σκιλλς, αλλά αυτή η ταχύτητα εξαϋλώνεται στις επόμενες σεζόν όταν πρέπει να προπονηθούν οι άμυνες.

2. To elastic effect. Είναι εντελώς ασαφές στον τρόπο λειτουργίας και στα ποσοστά του, αλλά σκιλλς επηρεάζουν άλλα σκιλλς στην πιο γρήγορη ανάπτυξη. Δηλαδή αν ένας παίχτης έχει ID 15 και IS 5, η ID του θα επηρεάσει την ανάπτυξη του IS προς τα πάνω. Όχι τίποτα δραματικό, αλλά κάθε κερδισμένη βδομάδα είναι πολύτιμη. Γι' αυτό κι εγώ διαφωνώ με την κυκλική προπόνηση, προτιμώ, σε βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να ανεβαίνει ένα skill και μετά ένα άλλο.

Trained Elastic       Elastic
Skill Skill Skill
coef coef
JS DR 0,011
JR JR 0,000
OD HA 0,007
HA OD 0,050
DR HA 0,005
PA HA 0,030
IS ID 0,001
ID IS 0,020
RB IS 0,020 ID 0,010
SB SB 0,000

Τα παραπάνω είναι στοιχεία από το Training Simulator, ένα project που έτρεχαν πριν κάποιες σεζόν Αμερικάνοι και κατέγραφαν στοιχεία της προπόνησης. Δεν νομίζω ότι είναι 100% σωστά, υπάρχουν λάθη, αλλά δείχνουν μια τάση. Δυστυχώς χρειάζεται κάποιος με καλές μαθηματικές γνώσεις και πολλή καταγραφή για να βγουν συμπεράσματα και πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό. Πάντως υπάρχει και έτσι, για προπόνηση εθνικής (και μόνο) δεν προτείνω την κυκλική, αλλά μια πιο μονοκόμματη προπόνηση.

Last edited by Villagkouras at 5/27/2016 6:23:43 AM

This Post:
00
278808.96 in reply to 278808.95
Date: 5/27/2016 7:50:52 AM
Overall Posts Rated:
33
Προπονω πχ μια θεση πιεση και χειρισμο με τον προπονητη που σου δινει στην αρχη εναν 18αρη.Αφου ο χειρισμος προπονειται ευκολοτερα εστω οτι μας δινει πχ +0,25 η παιρνουμε +0,2 περιμετρικη αν επιλεξουμε πιεση.Με την υποθεση οτι ο προπονητης αυξανει ποσοστιαια την προπονηση,λεω εστω οτι ενας τεσσαρης δινει +150% στα νουμερα του αρχικου,ο χειρισμος φτανει στο 0,62 ενω η περιμετρικη στο 0,5.Αν τωρα ανεβαζαμε την ηλικια και κοβαμε ενα 20% αρχικης προπονησης θα φταναμε στα εξης νουμερα:0,5 για το χειρισμο και 0,4 για την περιμετρικη.Αν συγκρινουμε τις δυο διαφορες(χειρισμου μειων πιεσης στα 18 και χειρισμου μειων πιεσης στα 20κατι) χασαμε ενα 0,02.Φανταζει πολυ μικρη η διαφορα αλλα τα νουμερα ειναι φανταστικα και επισης συσσωρευτικα ισως καταφερουμε ετσι να συγκεντρωσουμε 1-2 σκιλ παραπανω,που ειναι και το ζητουμενο στην εθνικη.

Αυτο εννοουσα.Εγω ποτε δεν μπηκα στη λογικη να προπονησω ετσι,ουτε ξερω τι ισχυει απλα αναρωτηθηκα γιατι πχ παλια ελεγαν ολοι να δινουμε πρωτα περιμετρικη αφου χωρις να ξερουμε πως λειτουργει η προπονηση στο bb ενας που θα εκανε τον παραπανω συλλογισμο θα εβλεπε οτι συμφερουν γενικα τα ευκολα σκιλς στις μικρες ηλικιες.

Τωρα αν συνυπολογισεις και τα ελαστικ χαθηκε η μπαλα.

This Post:
22
278808.100 in reply to 278808.98
Date: 5/28/2016 6:05:48 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Αυτό που λες πρέπει να είναι το training.bb-usa.net από το οποίο έπαιρνε και το simulator τα δεδομένα.
To site όμως δεν λειτουργει εδώ και κάμποσους μήνες.
Το simulator είναι αρχείο που θα βάλεις στοιχεία παικτών, επίπεδο γυμναστή και είδος προπόνησης ανά βδομάδα και θα σου βγάλει σε τί επίπεδο θα βρίσκονται(σκιλσετ, μισθό, πλήρωση προοπτικής) οι συγκεκριμένοι παίκτες μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Και από το simulator μπορείς να πάρεις τις (περισσότερες)πληροφορίες, μέσω των coeffs που έγραψε ο Βιλάγκουρας, αλλά δεν είναι τα πάντα όλα στο πιάτο σου που είχες στο training.bb-usa.
Συν το γεγονός ότι δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι updated(ως προς τα coeffs), γιατί ο πάροχος των data ήταν το training.

Last edited by maddoghellas at 5/28/2016 6:06:07 AM

Advertisement