Arkadaşlar çok kullanılmayan taktikler olan içeri ve dışarı odaklı isolation taktikleri için nasıl bir kadro yapısına sahip olmak gerekiyor kondisyon veya yıldız oyunculara mı sahip olmak gerekiyor acaba
Hocam kondisyonun gerektiği taktikleri genelde kimse tercih etmez. Tam saha pres savunma taktiğini 1-2 liglerde pek görmezsin. İçeri bak,kos ve vur vb. hızlı taktiklerde etkiliyor diyeceklerdir. Ligde oynadığım mislisporun ilkerinin kondisyonu korkunç ama 48 dk oynatıp verim alabiliyor. Benim oynattığım oyuncuların kondisyonu minimum zayıf seviyesinde. Yani hucum taktiklerinde kondisyon o kadar da etkili olduğunu düşünmüyorum. 3-4. periyodlarda düşmesi gerekirken düşmüyorlar.
Söz gelelim savunma konusunda kondisyonun etkisi oluyor. Tam saha presi pek görmeyiz çok top çalma olur,çok sayıda atılır ama çok sayı yenilir. Şahsen ribaunt sorunu yaşayan dış odaklı bir takım kurduğumda tam saha presi denemek düşünüyorum. Zaten dış odaklı oyuncu geliştiriyorum. 2-3,3-2 alan gibi taktikleri gibi alan taktiklerinde de kondisyon etkiliyor. Adam adama oynanıyorsa kondisyona o kadar ihtiyaç duymana gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Kondisyonun temel etkenlerinde biri de oyuncunun yedeği varsa oynayacağı dakikayı arttırıp düşürür(yedeğin kondisyonu belirlemez). Güçlü-becerikli kondisyonlu bir oyuncu 41-43 dk arası oynar. İşe yaramaz kondisyonlu oyuncu ise 36-38 dakika arası oynuyor gibi. İşe yaramazdan düşük olanlar 36 dakikanın altında oynadığı oluyor.