što se tiče trenera za mlade igrače on radi samo na igračima od 18 i 19 godina, pošto većina tvojih mladih ima 19 godina a skoro je kraj sezone a pod uslovom da ne dobiješ valjane na draftu ili ne dovedeš još mladje, taj trener će ti za 2 nedelje bespotrebno vući novac.(svi igrači će ostariti za po jednu godinu naravno)
što se potencijala tiče - ako planiraš igrača samo za mladu repku U21 onda je (6) AllStar potencijal minimum, a potencijalni igrač koji bi mogao da zaigra u regularnoj repki minimalni potencijal je (8) Superstar ili (9) MVP
Kako potencijal utice?
Potencijal utice kao granica do koje skilovi mogu da se razvijaju, nema veze sa brzinom napredovanja. Razliciti potencijali mogu da dosegnu razlicite granice. Prema tome igrac sa potencijalom MVP se moze trenirati duze nego igrac sa potencijalom Allstar. Kada igrac dosegne granicu, koju mu potencijal namece, napredovanje se naglo usporava i nema smisla trenirati ga vise. Granica po potencijalu se moze prikazati i po plati, tj do koje plate se mogu razvijati igraci sa pojedinim potencijalima
0 Najavljivac: < 6k
1 Grejac klupe: < 8k
2 Sporedna uloga: < 13k
3 Zlatna rezerva: 15-18k
4 Starter: 20-30k
5 Zvezda: 35-50k
6 AllStar: 60-80k
7 Veciti allstar: 95-140k
8 Superstar: 140-220k
9 MVP: 215-315k
10 Clan kuce slavnih: 500k+
11 Najbolji svih vremena: 1M+
što se arene tiče malo sam proučavao i došao do brojke koja je idelna za I i II ligu, tačnije arena koja bi ti obezbedjivala dovoljno novčanih sredstava da hraniš nemani za potencijalni opstanak u istoj (ja sam još daleko od toga zato eto mene sledeće sezone opet u III.)
Tribine :17000
Niske tribine :4000
Sedišta pored terena :500
Lože :50
(to je ulaganje od oko 5-5,5 miliona)
kapiram ja da su to ozbiljna ulaganja i da za tako nešto treba minimum 5-6 sezona, ali bez ovolike arene veruj mi opstanka u drugoj ligi nema.(čisto da znaš šta da ti bude reper).
Last edited by trener iz fotelje at 8/19/2024 5:45:15 PM
Слога биће пораз врагу