To ja trochę spóźniony się dołączę.
Ciekawa dyskusja sie wywiązała. Jak widac nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Bede wiec dalej sugerowal sie DMI i BM. Ilosc skilli uwazam za najmniej znaczace ale nie lekcewaze.
DMI = pensja * forma (w bardzo dużym uproszczeniu).
Zacznijmy od tego że Panowie koledzy chcieli ci najlepiej wytłumaczyć na czym polega DMI. Korzystając ze zdania Siwego to uroszczenie jest proste bardzo trafne, ale MOIM zdaniem DMI= szacowana pensja * forma(tyle że tu należy zaznaczyć że mamy do czynienia z formą ukrytą czyli zazwyczaj obracamy się w formach od słaby[5] do sprawny [9] i nie ma tu twardego podziału czyli 5,6,7,8,9 tylko jest to jakaś liczba uwzględniająca pod formę czyli uznajmy np że za każdą z tych liczb jest przecinek i w ten sposób masz 5 5,1 5,2 5,3 itp.)
Dobra a teraz do rzeczy im dłużej będziesz grał tym bardziej będziesz czuł grę i wiedział jak chcesz ustawić zespół ale zacznijmy od oczywistego. Ja zaczynam ustalanie taktyki od tego co chcę trenować następnie patrzę na terminarz na ten tydzień oceniam które mecze chcę wygrać/jak je wygrać. Ale zakładając że nie bierzemy pod uwagę taktyki meczu itp. czyli najzwyczajniej chcemy najlepszy skład to MOIM zdaniem.
1.Wchodzimy w Buzzer manager => ustawienie I mamy mniej więcej ustawioną drużynę
2.Wchodzimy w Buzzer manager => oceny patrzymy na konkretne wartości zawodników jeśli mamy zbliżone wartości na jednej pozycji to patrzymy na formę jeśli ta jest taka sama to patrzymy wtedy na DMI i wtedy jeśli zawodnik z niższą oceną/SS ma DMI na zauważalnie wyższym poziomie to warto go pewnie wystawić przed teoretycznie lepszym.
3. Dodatkowo zwróciłbym uwagę na kondycje bo jeśli gracz ma niewiele niższą ocenę i DMI a dużo wyższą kondycję to prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem będzie wystawić tego z lepszą kondychą na pierwsze skrzypce a rezerwowy będzie odrabiał straty drużyny w swoim czasie gdzie pokaże maksimum możliwości.