Είναι γνωστό ότι η απόλυτη ελευθερία κάνει κακό στους λαούς όσο και η απόλυτη τυραννία. Άλλωστε όπως είχε πει και ένας από τους σημαντικότερους της θεωρίας του αναρχισμού (της ΘΕΩΡΙΑΣ και όχι των δήθεν κουκουλοφ(λ)ώρων που μας τους πασάρουν αναρχικούς), Μπακούνιν "Ο μεγαλύτερος επαναστάτης είναι ο μεγαλύτερος εν δυνάμει τύραννος".
Δικαίωμα να κρίνουμε έχουμε όλοι, το θέμα είναι ποιός είναι, κατά το δοκούν σωστός σε γενικές, πάντα, γραμμές. Αν έχεις λερωμένη και συ τη φωλιά σου, τότε καλύτερα να σταματάς κάτι πρίν καν το ξεκινήσεις. Και η έννοια "δικαίωμα" είναι τεράστια. Δεν είναι δικαίωμα κάποιου να είναι είρων, χωρίς λόγο ή από εκδίκηση, συνεπώς υπάρχει προσβολή της προσωπικότητας του άλλου, που θίγεται, άρα οφείλουμε να πούμε το σωστό. Και όχι να σιωπήσουμε. Η δικαιοσύνη πηγάζει από τα δικαιώματα όλων μας, όταν όμως την χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο και όχι με αυτόν που μας συμφέρει ή μας ευνοεί.
Αγαπητέ φίλε, υπάρχει και μια έννοια που ονομάζεται τιμωρία και κάποιοι την υπέστησαν, δεν χρειάζεται να τους το θυμίζουμε, εμείς οι, δήθεν, τέλειοι. Αν το "χλευάζουμε", πήγαινε σε μένα, θα σε παρακαλούσα να γνωρίζεις πρώτα τα γεγονότα, που έχουν διεξαχθεί, τον άνθρωπο με τον οποίον μιλάς και μετά να λες την άποψη σου. Είμαι απο τους λίγους που είχα ΠΑΝΤΑ εδώ το θάρρος της γνώμης, δεν έκανα ΠΟΤΕ διακρίσεις, διαφώνησα με πολλούς και τους εκτιμησα για τα επιχειρήματά τους και δυστυχώς τους πρόσβαλλα κάποιες φορές, γιαυτό άλλωστε και ζήτησα συγγνώμη από αυτούς.
Η ωριμότητα, φίλε μου, πηγάζει πρώτα απ' όλα από την παραδοχή των λαθών μας, όσο σημαντικά ή ασήμαντα είναι. Δεν είμαι απόλυτος, αν πήγαινε σε μένα ο χαρακτηρισμός, είμαι ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΣ. Και πίστεψε με έχω μιλήσει με όλα τα παιδιά, μάνο, kaja, για να μπορέσω να βγάλω μια προσωπική μου εκτίμηση με ίσες αποστάσεις πάντα για το πρόβλημα που προέκυψε. Το ότι επέκρινα τον Μάνο τώρα δεν σημαίνει ότι τον βλέπω διαφορετικά από τα άλλα παιδιά ή προσπαθώ να φανώ συμπαθής σε κάποιους άλλους, δεν με ενδιαφέρει.
Είμαι ειλικρινής και μόνο από τις ιδιότητες του χαρακτήρα μου θέλω να με κρίνουν. Ανεκτικότητα, όταν χωρίς λόγο υπάρχει ειρωνεία, άχτι ή δεν ξέρω τί άλλο δεν μπορείς συνέχεια να έχεις.
Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν τον έχεις ανέκαθεν τελεία και παύλα.
Last edited by epanastatis79 at 1/24/2012 8:54:59 AM