Jeżeli takie coś jak HTinfo - tzn. z komentarzami, logowaniem, dodawaniem informacji przez dowolną osobę z twórców, forum i paroma innymi rzeczami, to:
a) Wymagane php + baza danych - stworzenie zajęłoby masę czasu.
b) Można to zrobić szybciej - jakiś CMS, np. Joomla.
Wszystko to prowadzi do jednego - ile zamierzasz wydać na hosting :), bo co prawda można poszukać jakiegoś darmowego, ale płatny zdecydowanie byłby skuteczniejszy.
Do tego społeczność polska w BB nie jest zbyt liczna i pewnie nigdy nie będzie, bo kosz u nas nie ma tylu miłośników co piłka nożna. Dobrze byłoby więc zrobić serwis wielojęzyczny (myślę, że Joomla mogłaby sobie z tym poradzić). Ale wtedy trzeba by wybrać na prawdę dobry serwis hostujący.
Chyba, że ograniczylibyśmy się do zwykłych, statycznych stron (bez komentarzy, czy też innego wpływu czytelników na stronę), z treścią dodawaną przez konkretną osobę. Wtedy sprawa byłaby dużo prostsza, można by powiesić kilka wersji językowych (po ich wcześniejszym stworzeniu :). A co do hostingu to mógłbym to umieścić na 50MB dysku sieciowego, który udostępnia mi mój dostawca internetu. Prędkość może nie byłaby rewelacyjna, ale na początek by chodziło. Forum można wtedy dodać jako osobną stronę na serwisie do tego przeznaczonym.
Trzecia opcja jest taka, że robimy coś po środku. Znajdujemy sensowny hosting z obsługą php, tworzymy stronę korzystając z paru skryptów wspomagających (np. wiadomości, forum itp.) Wymagałoby to jednak pewnej pracy i nakładów.
Osobiście skłaniałbym się do tej wersji najprostszej. Jeżeli się przyjmie, będzie zainteresowanie, nie zbraknie pomysłów na następne artykuły, uda się stworzyć jakąś wersję językową (stale aktualizowaną) itp. to zawsze można serwis rozbudować.
Chyba, że ktoś innym ma lepsze pomysły lub też widzi tę sprawę nieco inaczej.