BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
149768.925 in reply to 149768.924
Date: 9/8/2015 11:12:17 AM
vlatkounited
II.2
Overall Posts Rated:
33
OK posto mnogu znaete da pisuvate a malku da citate , da vi povtoram - posto neznam jas sto drva ima vo reprezentacija rekov da go dzine capov dali mu e ok , a vtoro na posledniov post vi potencirav deka mene ne me.zanima igracite da igraat vo reprrzentacija .. nisto ne mi znaci zarazlika od vas , taka da slobodno nemam nisto protiv i da nema moi igraci vo reprezentacija ako.ne se dovolno dobri.. pravite fama deka demek nesto.znaete i vladeete ovde i odma.si sozdavate neprijateli a pred.se mozete samo da procitate sto tocno pisal nekoj pred da.napadnete i komentirate ..

This Post:
00
149768.926 in reply to 149768.925
Date: 9/8/2015 12:57:12 PM
Overall Posts Rated:
5555
Мајсторе, секој твој збор е многу внимателно прочитан од наша страна ама се плашам дека ти ништо не не разбираш што збориме. Јас а верувам и Царот ниту те сметаме за непријател ниту сакаме да ни бидеш непријател туку се обидуваме најпријателски да ти укажиме на тоа дека премногу слабо ја познаваш играва ако мислиш дека твојот играч има некаков квалитет да игра во У21 особено како КЦ. Според неговите моментални вештини тој е поблиску до бек отколку крилен центар и не случајно неговата препорачна позиција му е Б иако е висок 211см, ама и за бек е многу слаб со 6-ка надворешна одбрана, 7-ка надворешен шут и 2-ка додавање. Поентата е дека твојот играч е толку далеку од потребните скилови да игра за У21 што не разбирам зошто пола ден се расправаш со нас наместо да почнеш да учиш нешто што си требал одамна да го научиш:
(138362.1)
Обрни внимание на Табела за важност на вештините на средината од првиот пост за да научиш кои скилови се битни за секоја позиција а потоа обрни внимание на вториот пост ако сакаш да научиш како да тренираш ниски играчи или третиот пост ако сакаш да тренираш високи играчи.
Од мене толку, ако сакаш нешто да научиш и да имаш успех во играва, повели читај и прашувај што не е јасно а ако мислиш да тераш инат, да се правиш паметен и дека се знаеш тогаш поштеди не од расправии имаме попаметни работи во животот.

Last edited by Dadimo at 9/8/2015 1:03:15 PM

This Post:
00
149768.927 in reply to 149768.926
Date: 9/8/2015 8:44:32 PM
Overall Posts Rated:
88
Ја иам едно прашање до селекторот дали он некогаш слушнал за ентузијазам и за контролирање на етузиазмот или има некој филм у глава дека кје ја победиме една турција или дека ќе победиме репрезентации што се 34 пати појаки од нашата па игра со нормален ентузијазам. Гледајќи ја неговата работа ја се сметам за поквалификуван од него искрено да зборам може он има болји резултати со тимот ама за водење репрезентација знае колку што ја знам да играм хокеј. Би сакал да ми каже нешто што како планира за понатака да знаеме и ние другите како е со нашата ник мила Македонска Репрезентација

This Post:
00
149768.928 in reply to 149768.927
Date: 9/9/2015 1:37:26 AM
Overall Posts Rated:
2626
Ако видиш тека Тошебог не е логиран од 27.08 тогаш ќе ти стане јасно зошто играме нормал против екипи кои се далеку појаки од нас.Која е причината за неговото отсуство не знам ама ако некој е во неговиот тим и контактира со него нека кажи што е работава.Да не е случајно баниран па да си бараме чаре.

This Post:
00
149768.929 in reply to 149768.925
Date: 9/9/2015 4:32:38 AM
Overall Posts Rated:
2626
OK posto mnogu znaete da pisuvate a malku da citate , da vi povtoram - posto neznam jas sto drva ima vo reprezentacija rekov da go dzine capov dali mu e ok , a vtoro na posledniov post vi potencirav deka mene ne me.zanima igracite da igraat vo reprrzentacija .. nisto ne mi znaci zarazlika od vas , taka da slobodno nemam nisto protiv i da nema moi igraci vo reprezentacija ako.ne se dovolno dobri.. pravite fama deka demek nesto.znaete i vladeete ovde i odma.si sozdavate neprijateli a pred.se mozete samo da procitate sto tocno pisal nekoj pred da.napadnete i komentirate ..

И јас се согласувам со Дадимо дека тука никој на никого не му е непријател ама ако нешто се критикува негативно одма тоа се сфаќа како непријателство.
Прво, младата селекција никогаш не била послаба барем откако јас ја играм играва,тоа се должи на се помалку менаџери кои навистина знаат да тренираат одкако старата гарда малку се засити од играва и не е така активна.Некои кои се сеуште тука вклучувајќи ме и мене ги довршуваат играчите кои ги тренираат од млади па се до сениорски репрезентативци па и немаат баш место за тренирање на млади за У21.
Е сега конкретно за твоите играчи ,колку и да ти изгледа непријателски мојава изјава сметај ја за добронамерна.И Савевски и Чапов ти се ептен слабо тренирани да не речам нетренирани,ти и понатаму додека е Савевски во У21 иако има јак потенцијал или не го тренираш или пак го тренираш неправилно.Еве оваа сезона во 4 недели тој нема ниту еднаш минутажа од 48минути која е доволна за да добие цел тренинг,дополнително играјќи го на К кажува дека не го тренираш еднопозициски.Со тоа тој воопшто не заслужува да завзема место во У21,таму им е местото на оние кои постојано тренираат.

П.С И да ,платата и тоа како е мерило за јачината на еден играч,со плата од 6К се знае колку му се одприлика скиловите евентуално набилдан на еден скил што пак покажува дека не е јак играч.Јас низ сезоните сум дал 5-6 У21 репрезентативци сите Ц и КЦ кои на 21 година веќе имаа над 14 на ВШ и ВО па сега споредувај ти со твоите играчи

This Post:
00
149768.930 in reply to 149768.929
Date: 9/9/2015 3:43:44 PM
Overall Posts Rated:
2929
mojot TOSANOV ZA NEGOVIOT SLAVEVSKI E CAR A PAK NE GO STAVAAT

This Post:
00
149768.931 in reply to 149768.930
Date: 9/10/2015 3:40:43 AM
vlatkounited
II.2
Overall Posts Rated:
33
ok emko trgni go mojot igrac od reprezentacija ako ne zasluzuva da e tamu , stavi nekoj od igracive sto se podobri za da nema galama i da ne bide ko nasava reprzentacija, duri se cudam sto voopsto e viknat vo reprezentacija ako e poslab od drugite..

This Post:
00
149768.932 in reply to 149768.931
Date: 9/10/2015 4:47:41 AM
Overall Posts Rated:
2626
Јас пак очекував да кажеш зошто е слабо трениран Славевски и зошто има слаба минутажа кај тебе што директно ќе се одрази на неговата форма??
Знајте едно дека со правилно тренирање најголема корист ќе имате вие и вашиот тим а потоа репрезентацијата и не ми е јасно зошто деца со потенцијал над МВП се запоставуваат од многу менаџери во Македонија?

This Post:
00
149768.933 in reply to 149768.932
Date: 9/10/2015 12:15:04 PM
vlatkounited
II.2
Overall Posts Rated:
33
zatoa sto veke mislam deka.e kasno na 21 da go forsiram so.trening a i opstanokov mi e nekako pobiten sega nego negovoto.treniranje , dobiva sansa vo kupot no nekogas ne ispolnuva dovolbo minuti .. jbg .. moj izbor e da napreduva timot po cena na negoviot potencijal... mozebi gresam..

This Post:
00
149768.934 in reply to 149768.933
Date: 9/10/2015 3:09:16 PM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
mislam deka.e kasno na 21 da go forsiram so.trening

What? :D
Пријателе, овој ти има МВП потенцијал. Можеш да го тренираш до 30 години.

Значи така идат работите: Ти влага играч у репрезентација и после нема потреба да се тренира, битно е у репрезентација?

Славевски може да биде чудовиште од играч. Да ти биде главен у тимот, да ти биде потпора, да ти биде капитен. Плус може да биде и иден главен играч за у НТ репрезентацијата. Пошто има потенцијал (не му ги знам скиловите, али ваљда се добри чим е у У21)
Со став „ај ќе го тренирам кога ќе можам“ никогаш нема да имаш добар истрениран играч. Али ова последново е само мое мислење.

И не знам дали и ова ќе го сфатиш како непријателски однос, напротив, поштувам тоа шо си ангажиран за тренинг на македонски играчи, баш заради тоа сакам да ти помогнам да бидеш кон вистинскиот правец.

Поздрав,
Хип Хоп Цар!

This Post:
00
149768.935 in reply to 149768.927
Date: 9/11/2015 4:11:15 AM
Overall Posts Rated:
2727
Oks busavlonec, se slagam so tebe, znam deka se zapostaveni so entuzijazam, no znaci zaglaviv vo bolnica 12-13 dena i za toa ne gi sledev decava sto se i kako se, se izvinuvam do celata Makedonska zaednica za ovoj kiks, no znaci koga se sluci vakvo nesto, na bilo koj menadjer treba da se ima opravduvanje, toa se nepredvideni nesta.

Advertisement