Oks Rafa, moze sekoj da si go kaze svoeto mislenje, jas kazav zosto e reprezentacijata so ent. taka kako sto e vo momentot, znaci ne posakuvam na nikogo, no za idnite selektori, ne im posakuvam vakvo nepredvideno nesto, no nesto sepak da im se sluci nepredvideno, e togas ke mozat da si uvidat deka sum bil vo pravo, a sepak ne mozam da vi dokazam deka e taka, samo jas si znam, znaci i tebe ne mozam da te uveram deka e taka, a bas te molam da mi prepratis ti deca sto mislis deka se dostojni od ovie sto vo momentot raspolagame, i tokmu bas so reprezentacijata na Turcija znaci jas zaminav vo bolnica i ne bev vo moznost da namestam formacija, i zalam sto bas dadimo i gari ne glasale za tebe, da znaev deka tolku go posakuvas ova mesto, nemase da se kandidiram, a zs ti ne mi pisa vo privatna poraka deka tolku mnogu sakas da si selektor, pa jas ke se otkazev vednas, i taka se kandidirav radi reda, bidejki znaev od prethodnite sezoni deka toa mesto odnapred se znaese. Ah da znaev deka tolku si zagrean za ova mesto ke ti go prepustev, za da ne mi vaka prefrlas deka reprezentacijata bila zapustena, a so vakov arsenal na mladi ne veruvam deka i ti nesto bi storil poveke, i kako za tvoja informacija, nema kojznae kakva izmena na igrackiot kadar od prethodniot selektor, znaci i toj selektor igral so ovie deca, i kolku mu bile moznostite od decava, tolku napravil, aj da te vidam ti slednava kandidatura kakvi rezultati ke postignes, sto mislam deka slednava generacija reprezentacijata ke bide uste poslaba od ovaa generacija. No kako i da e, sekoj ima pravo na svoe razmisluvanje.
I pak ke kazam, ne mora samo do tebe, eve povik kako ti sto kaza deka poveke menadjeri go uvidele toa, deka mozelo da se napravi pokvalitetna 12-torka, aj bas da vidam vie kako ke gi smestite decava vo pokvalitetnava 12-torka.