BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Πως έχασα αυτό το παιχνίδι;

Πως έχασα αυτό το παιχνίδι;

Set priority
Show messages by
From: pazinok

This Post:
00
176733.94 in reply to 176733.92
Date: 2/20/2012 8:06:23 AM
Overall Posts Rated:
335335
δεν υπαρχει λογος να αρπαζεσαι..ζητησες την γνωμη 3ου..την πηρες ασχετα αν δεν σου αρεσε και κοιτας την επομενη μερα..
ενα παιχνιδι μεσα στο παιχνιδι εχασες..δεν χαθηκε και ο κοσμος..
ολα μια εμπειρια ειναι..τωρα ισως να ξερεις οτι μονος σου μπορεις να βγαλεις καλυτερα συμπερασματα..
η μηχανη δεν κανει λαθη..αν εκανε θα την φωναζαν ανθρωπο!!

This Post:
00
176733.96 in reply to 176733.93
Date: 2/20/2012 8:15:41 AM
Athens Lions
III.1
Overall Posts Rated:
1313
Έχω σταματήσει να γράφω πριν μιλήσει ο nikos64 kai o sarithin.
Δεν ήθελα να μου πει ότι η μηχανή είναι του διαβόλου αλλά περισσότερο θα με ενδιέφερε αν μου έλεγε ο sarithin τι έλεγε το game analyser.

Last edited by Tomygun at 2/20/2012 8:18:21 AM

This Post:
00
176733.97 in reply to 176733.95
Date: 2/20/2012 8:18:38 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Η αλήθεια είναι ότι υπάρουν αλγόριθμοι του παιχνιδιού που ´φωνάζουν´ για ανάγκη βελτίωσης.
Π.χ αυτός των φάουλ (σε κάποιες περιπτώσεις) ή των time out (παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο).

Αλλά η μηχανή είναι το ίδιο καλή ή κακή απέναντι σε όλους μας!
Και σχεδόν πάντα εάν ένα αποτέλεσμα το αναλύσουμε μεθοδικά στο τέλος μας φαίνεται αρκετά λογικό.

Όταν ξεκίνησα το παιχνίδι πρακτικά δεν καταλάβαινα γιατί έχει έρθει κάποιο αποτέλεσμα,....πλέον μπορώ να βρω αποδείξεις ή έστω ισχυρές ενδείξεις σε πάνω από το 95% των περιπτώσεων.

Η μηχανή ίδια παραμένει το θέμα είναι το κατά πόσο εμείς βελτιωνόμαστε στην κατανόηση της.

Ψυχραιμία το λοιπόν , συστηματική ανάλυση και ίσως κάποια παραπάνω πληροφόρηση από τους BBήδες

Υ.γ Οι αλγόριθμοι που έχουν για την ´τύχη´ στο παιχνίδι ομοιάζουν πολύ με το κανονικό μπάσκετ και κατά την γνώμη μου είναι σχεδόν άριστοι

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
From: Kon

This Post:
00
176733.98 in reply to 176733.87
Date: 2/20/2012 8:21:06 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Φίλε Γιώργο, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω το τι εννοώ με τον όρο "θεωρίες". Παίρνουμε ένα τυχαίο παράδειγμα: στο χ ματς ο PG μίας ομάδας, σουτάρει ένα σουτ από μέση απόσταση και έστω ότι ευστοχεί. Το γεγονός ότι έκανε το σουτ, εξαρτάται από μία "εντολή" που έδωσε η μηχανή. Το γεγονός οτι ευστόχησε στο σουτ, εξαρτάται επίσης από άλλη εντολή.
Η κάθε εντολή είναι στηριγμένη επάνω σε ένα φασεολόγιο και ένα συνταγολόγιο. Εάν οι σχεδιαστές του παιχνιδιού αλλάξουν στο ελάχιστο έστω και έναν εκ των παραγόντων του φασεολογίου/συνταγολογίου, τότε αλλάζει παντελώς αυτή η απλή μία φάση που προανέφερα. Μπορεί να μην πάρει καν το σουτ ο παίκτης, μπορεί να ευστοχήσει ή όχι.
Το αν έχουν αλλάξει οι σχεδιαστές τέτοιους παράγοντες, δεν πρόκειται να μας το πούνε ποτέ!!! Εάν αλλάξει μερικώς το φασεολόγιο ή ακόμα χειρότερα το συνταγολόγιο, αυτή η απλή φάση που προανέφερα, αν ξανασυμβεί με τις ίδιες ακριβώς ομάδες, με τους ίδιους ακριβώς παίκτες, με τα ίδια ακριβώς skill, θα έχει διαφορετική κατάληξη.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσουμε να ψαχνόμαστε και να δίνουμε εξηγήσεις; Όχι βέβαια!!! Αλλά όσο συγκινητικές και αν είναι οι προσπάθειες όλων των παιδιών π.χ. του sarithin ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην έκδοση του Tactis V1, τα όποια συμπεράσματα βγαίνουν, δεν είναι ασφαλή. Αυτό και μόνο εννοώ και πάντα καλοπροαίρετα.
Το ότι έχουν αλλάξει τέτοιοι παράγοντες κατά την διάρκεια των 2 τελευταίων σεζόν, κατά την γνώμη μου είναι βέβαιο :-)

From: Tomygun
This Post:
00
176733.100 in reply to 176733.98
Date: 2/20/2012 8:31:23 AM
Athens Lions
III.1
Overall Posts Rated:
1313
Εγώ συμφωνώ με τον Kon.
Και για να μιλήσω καθαρά θεωρώ ότι το παιχνίδι επηρεάζεται αρκετά από το country rank.
Το οποίο δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως βγαίνει.Και γιατί ο αντίπαλος μου νεοφώτιστος και με κακή σεζόν στο κύπελλο και χειρότερο γήπεδο είναι στο νούμερο 24.
Όταν είσαι πιο ψηλά στο country rank ξαφνικά οι τακτικές σου βγαίνουν πιο εύκολα...

This Post:
00
176733.101 in reply to 176733.99
Date: 2/20/2012 8:36:48 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Όχι βρε συ εγώ δεν λέω κάτι τέτοιο. Ότι βελτίωση κάνουν οι σχεδιαστές του παιχνιδιού την αναφέρουν. Αυτό που λέω εγώ αφορά τον προγραμματισμό του παιχνιδιού, και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να μας το πουν, δεν θα το καταλαβαίναμε άλλωστε.

This Post:
00
176733.102 in reply to 176733.95
Date: 2/20/2012 8:40:43 AM
Athens Lions
III.1
Overall Posts Rated:
1313
Δεν ενοχλήσανε όλα αυτά που ειπώθηκαν.Αλλά κάποιοι γράψανε για να μου την πούνε.Ο gm-james bond για να κοροιδέψει και o mamu για να μου την πει.Ton matsa μπορεί μόνο να παρεξήγησα σε αυτό που είπε ότι του την δίνει να παραπονιέσαι για την μηχανή και το πήρα προσωπικά ενώ δεν θα έπρεπε .
Δεν λεω ότι είναι ανεξηγητο το γιατί έχασα.
Απλά ήθελα μια πιο λογική εξήγηση γιατι έχασα χαλαρά...

From: GM-sarithin

To: Kon
This Post:
00
176733.103 in reply to 176733.101
Date: 2/20/2012 8:40:51 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω!

Κάθε normal μοντελοποίηση σε μαθηματικά έχει δύο ακραίες δυνατές επιλογές.

α) Να έχει γραμμική συμπεριφορά

β) Να έχει μη γραμμική συμπεριφορά (χαοτική)

Δεν θα μπω σε κουραστικές μαθηματικές λεπτομέρειες αλλά το παιχνίδι έχει ολοφάνερα γραμμική συμπεριφορά. Δηλαδή δεν έχει τους προβληματικούς ´χαοτικούς´ όρους και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την επαναληψιμότητα σε κάποιες λειτουργίες.

Οπότε μία οποιαδήποτε μικρή ή και πιο μεγάλη μεταβολή θα επιφέρει αντίστοιχα μικρές ή και πιο μεγάλες αλλαγές στο αποτέλεσμα αλλά όχι στον core τρόπο υπολογισμού.

Δηλαδή οι αλλαγές που μπορούν να κάνουν οι BBήδες δεν μπορεί να είναι δομικές (αρκεί να μην γράψουν σημαντικά κομμάτια του κώδικα εξ´αρχής)

Εάν π.χ μειώσουν την σημασία της OD κατά 10% αυτό θα επιφέρει αύξηση των ´εξωτερικών´ σουτ κατά ένα Χ ποσοστό και της ευστοχίας τους κατά ένα Υ ποσοστό (τα ποσοστά έχουν να κάνουν με την τακτική και άλλους παράγοντες κάθε φορά).

Τα ποσοστά αυτά γενικά τα παρακολουθώ και δεν έχω παρατηρήσει καμία σοβαρή μεταβολή!

Το ότι έχουν αλλάξει τέτοιοι παράγοντες κατά την διάρκεια των 2 τελευταίων σεζόν, κατά την γνώμη μου είναι βέβαιο :-)

Εσύ που το στηρίζεις αυτό; Πραγματικά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα να ακούσω τις παρατηρήσεις σου!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited by GM-sarithin at 2/20/2012 8:42:56 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement