Επέτρεψε μου να διαφωνήσω!
Κάθε normal μοντελοποίηση σε μαθηματικά έχει δύο ακραίες δυνατές επιλογές.
α) Να έχει γραμμική συμπεριφορά
β) Να έχει μη γραμμική συμπεριφορά (χαοτική)
Δεν θα μπω σε κουραστικές μαθηματικές λεπτομέρειες αλλά το παιχνίδι έχει ολοφάνερα γραμμική συμπεριφορά. Δηλαδή δεν έχει τους προβληματικούς ´χαοτικούς´ όρους και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την επαναληψιμότητα σε κάποιες λειτουργίες.
Οπότε μία οποιαδήποτε μικρή ή και πιο μεγάλη μεταβολή θα επιφέρει αντίστοιχα μικρές ή και πιο μεγάλες αλλαγές στο αποτέλεσμα
αλλά όχι στον core τρόπο υπολογισμού.
Δηλαδή οι αλλαγές που μπορούν να κάνουν οι BBήδες δεν μπορεί να είναι δομικές (αρκεί να μην γράψουν σημαντικά κομμάτια του κώδικα εξ´αρχής)
Εάν π.χ μειώσουν την σημασία της OD κατά 10% αυτό θα επιφέρει αύξηση των ´εξωτερικών´ σουτ κατά ένα Χ ποσοστό και της ευστοχίας τους κατά ένα Υ ποσοστό (τα ποσοστά έχουν να κάνουν με την τακτική και άλλους παράγοντες κάθε φορά).
Τα ποσοστά αυτά γενικά τα παρακολουθώ και δεν έχω παρατηρήσει καμία σοβαρή μεταβολή!
Το ότι έχουν αλλάξει τέτοιοι παράγοντες κατά την διάρκεια των 2 τελευταίων σεζόν, κατά την γνώμη μου είναι βέβαιο :-)
Εσύ που το στηρίζεις αυτό; Πραγματικά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα να ακούσω τις παρατηρήσεις σου!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Last edited by GM-sarithin at 2/20/2012 8:42:56 AM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές