BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > OFF-topik (Film, színház, muzsika) II.

OFF-topik (Film, színház, muzsika) II.

Set priority
Show messages by
From: LA-Hukli

This Post:
00
223736.93 in reply to 223736.92
Date: 9/15/2012 6:28:50 PM
Overall Posts Rated:
9797
Annyi a baj ezzel, ha msot kiveszed az állami forrásokat mondjuk a fociból, megszűnne az nb1 rövid időn belül, mielőtt bármilyen magántőke ide jöhetne.

This Post:
00
223736.94 in reply to 223736.91
Date: 9/15/2012 6:31:21 PM
Overall Posts Rated:
173173
Vagy svájciak, osztrákok, ukránok szintjére. Ott is 2-3 csapat domináns csak és kész, mégis ottvannak évente a tűz (pénzes zsák) közelében!

Na igen ám, de Magyarországon mi van? Mucsaröcsöge FC az megyei III-ban (vagy IV-ben?). Minek?

Svájc pont a jó példa. A hazai bajnokság nem az igazi, de válogatott szinten azért el-eljutnak a világversenyekre. A svédek nemkülönben. El kéne azt felejteni, hogy Magyarországon klubfocit csináljunk, globalizált a világ, aki tehetséges, külföldre fog menni. Lehetnénk Svájc vagy Svédország, de nem így...

From: kaygee

This Post:
00
223736.95 in reply to 223736.93
Date: 9/15/2012 6:34:19 PM
Overall Posts Rated:
173173
Annyi a baj ezzel, ha msot kiveszed az állami forrásokat mondjuk a fociból, megszűnne az nb1 rövid időn belül, mielőtt bármilyen magántőke ide jöhetne.

Többé-kevésbé ellenvéleményen vagyok, csak a férgese hullana el.

Az viszont nagyon sajnálatos, hogy hagytuk ilyen módon lepusztulni, de ennek az oka szerintem az a folyamat, amit leírtam.

From: LA-Hukli

This Post:
00
223736.96 in reply to 223736.95
Date: 9/15/2012 6:38:48 PM
Overall Posts Rated:
9797
Ebből a szempontból még mindig a szocializmust nyögjük. Sajnos még mindig főleg olyanok döntenek fontos kérdésekben, akik ebben nőttek fel, és nem is tudnak igazán máshogy gondolkodni (lásd. pl. a mostani látszat demokrácia, de nem szeretnék politizálni, mert utálom a politikát is, meg a politikusokat is). Majd ha 1-2-3 generáció akik a 90-es években, vagy később születtek felnő, akkor talán változnak majd dolgok. Mondjuk én ezt nem fogom megvárni.

This Post:
11
223736.97 in reply to 223736.94
Date: 9/15/2012 6:39:39 PM
Overall Posts Rated:
350350
Át kéne venni a svájci bajnokság rendszerét. Profi élvonal (8-12 csapat), félprofi 2.liga és amatőr alsóbb ligák.
Egyébként nemrégen írtam a válogatott körüli beszélgetés kapcsán, hogy a tehetségeinket exportálni kéne. Ott edződnének és csak rájuk épülne a válogatott. Ahogy írod: svédek, finnek, dánok, svájciak, albánok stb. a kisebb nemzetek járnak el így vagy hasonlóan.

From: Wenger92

This Post:
00
223736.98 in reply to 223736.94
Date: 9/15/2012 6:43:31 PM
Overall Posts Rated:
145145
Mondjuk a megyei bajnoksággal szerintem pont semmii baj nincs. Persze mennek oda is a pénzek, de legalább sportolnak a gyerekek. És egyre több az olyan elképzelés, amit meg is valósítanak, hogy kötelezően több gyereket vonnak be.
Én kiskoromban mindig felnéztem a felnőttcsapat játékosaira. 10 évesen már az motivált, hogy majd egyszer én is ott játszhassak 150 néző előtt. És ezzel szerintem nem csak én vagyok így. Most meg az motivál, hogyha majd végre eldől, hogy hol folytatom jövőre, ott megszilárdítsam a helyem és pár év múlva egy utánpótláscsapatot neveljek. Elég csak faluban. Ott kell tartani a gyerekeket. Addig sem az utcán füveznek. És igen, erre több konkrét példát tudok. Úgyhogy amatőr szinten nagyon fontos. Ők meg fel kell hogy nézzenek a profikra. Az meg azért fontos. Hogy amikor jön egy nb3-mas élcsapat kupába, és megver otthon 7-8 góllal, akkor lássuk, hogy van még hova fejlődni.

This Post:
00
223736.99 in reply to 223736.97
Date: 9/15/2012 6:49:55 PM
Overall Posts Rated:
173173
Át kéne venni a svájci bajnokság rendszerét. Profi élvonal (8-12 csapat), félprofi 2.liga és amatőr alsóbb ligák.
Egyébként nemrégen írtam a válogatott körüli beszélgetés kapcsán, hogy a tehetségeinket exportálni kéne. Ott edződnének és csak rájuk épülne a válogatott. Ahogy írod: svédek, finnek, dánok, svájciak, albánok stb. a kisebb nemzetek járnak el így vagy hasonlóan.

Abszolút plusz 1.

From: kaygee

This Post:
00
223736.100 in reply to 223736.98
Date: 9/15/2012 6:58:02 PM
Overall Posts Rated:
173173
Nem hiszem, hogy ez hosszú távon fenntartható lesz. Persze aztán lehet, hogy 10 vagy 15 év múlva majd én leszek a hülye, hogy most ilyeneket írok, de szerintem az a bizonyos életképes réteg felszedné a tehetségeket, helyi szinten pedig az focizik felőlem, aki akar, de ha egy mód van rá, ne menjen el rá a pénz. A fiatalokkal talán még nem is lenne gondom, de azért a Birsalmahartyáni Öregfiúk FC-t ne tartsuk már lélegeztető csövön.

Nem lehet egy ilyen országban százezer millió klubot fenntartani, egy idő után minimum összeolvadásoknak kellene jönni, illetve a megszűnéseknek. Aztán persze jönnek majd a statisztikákkal, hogy ennyi pályát nőtt be a parlagfű meg annyit, csak azt felejtik el, hogy ez a rendszer egy bizonyos szintű megtisztulási folyamat nélkül önmagát dönti romba.

Last edited by kaygee at 9/15/2012 6:58:56 PM

This Post:
00
223736.101 in reply to 223736.98
Date: 9/15/2012 7:03:27 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Mondjuk a megyei bajnoksággal szerintem pont semmii baj nincs. Persze mennek oda is a pénzek, de legalább sportolnak a gyerekek. És egyre több az olyan elképzelés, amit meg is valósítanak, hogy kötelezően több gyereket vonnak be.

Nagyon tetszik az optimizmusod,de én voltam serdülőcsapat edzője faluhelyen,és amit ott láttam, az a mai napig fel tudja nyomni az agyvizem néhány pillanat alatt,ha csak rágondolok,pedig alapvetően türelmes ember vagyok...

Most meg az motivál, hogyha majd végre eldől, hogy hol folytatom jövőre, ott megszilárdítsam a helyem és pár év múlva egy utánpótláscsapatot neveljek. Elég csak faluban. Ott kell tartani a gyerekeket.

Igen,én is ezt gondoltam korábban.Később azt,hogy széllel szemben nem megy,aztán eljutottam odáig,hogy mindenki meneküljön...
Félre ne érts, szorítok Neked-csak nehogy túl nagy legyen a csalódás...

This Post:
00
223736.102 in reply to 223736.96
Date: 9/15/2012 7:09:04 PM
Overall Posts Rated:
350350
Kutas István -egykori MLSZ vezér- mondta még a hetvenes években
"A ló tud futni és rúgni, de futballozni azt nem."

A kondi érdekében "kiterelte" a teljes NB1-es focistaállományt a Kerepesi útra, a lóversenypályára Coopert futni...
Nevetségesen szánalmas eszköz.

Az elmúlt 30 évben meg közös az anyagi érdekük a fociban dolgozóknak: meg szeretnék őrizni a munkájukat és az anyagi biztonságukat.
Mégis ki zavarhatná el őket?
Olyan edző rajtuk kívül sincs, aki bármit is elért volna az országhatáron kívül, ha meg új vezetés jön az MLSZ-be, az is elsősorban azért, hogy a fociban lévő szponzor és UEFA pénzekből nagyobbat haraphasson.

A sajtó nagyobb része ugyancsak cinkosuk, együtt hitegetnek minket, mert így kényelmesebb nekik és legalább kapnak pogácsát a sajtótájékoztatókon.

Szánalmas, hogy valaki Egervári sógoraként (Kenyeres) odakerülhet a válogatott mellé..
(bár abban semmi furát nem látok, hogy a pályájuk azonos: MTK, BVSC)
Mint ahogy tésztás Gyuri bá is samesza volt Mészölynek (1982), majd semmit se tanulva abból a világversenyből nagyon lebőgtünk 1986-ban. :( Élénken él bennem a 0-6.....

Azóta eltelt 26 év és még mindig Mezey "súg" Egervárinak és talpnyalóinak...

Még szerencse, hogy az élet nem véges... :)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 9/15/2012 7:18:07 PM

This Post:
00
223736.103 in reply to 223736.102
Date: 9/15/2012 7:15:04 PM
Overall Posts Rated:
173173
Azóta eltelt 26 év és még mindig Mezey "súg" Egervárinak és talpnyalóinak...

Nem is súg, hanem egyenesen ő irányít a háttérből. Persze nem látunk mögé a dolgoknak, de nekem van egy olyan határozott megérzésem, hogy most azért került szóba Egervári menesztése, mert lehet, hogy már nem olyan engedékeny kezesbárány. Nem tudom szakemberként megítélni, mert magyar viszonylatban olyat nem lehet, valószínűleg Andorrát mással a padon is verte volna a csapat, és nagy valószínűséggel a hollandoktól is kikapott volna. De nálam az a VB bronz azért nyom a latban, még ha utánpótlás szintű is, valószínű, hogy a Honduras (azt hiszem, ők voltak) elleni 0-3 után nem azért kezdett el egy teljesen másik válogatott játszani a torna hátralévő részében, mert egy piperkőc ült a padon.

Advertisement