witam
Zaznaczam na początku wypowiedź będzie przydługawa czytanie na własne ryzyko minister zdrowia ostrzega :)
Gratulacje dla managera Pasibrzuchów za awans i managera SFKrawężniki Elbląg za walkę. Chyba jednak dla drugiego managera większe bo walczył cały sezon. Nie do końca popieram "kupienie" awansu choć może to też jakaś taktyka.Zgadzam się że kupno zawodników przed play-off powinno być zakazane jeszcze wcześniej. Nie wiem czy dobrze wyczytałem w zapowiedziach, ale może być tak że "zawodnik może nie zgodzić się grać w danym klubie". Wartość zawodnika do pozycji danego klubu. To chyba też ukróciło by takie sytuacje jak miało to miejsce u nas.
Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że chciałem powalczyć o awans wzmocniłem się na pozycji SF, a tu nagle koledzy poszli na zakupy i szczęka mi opadła :D. Mój budżet takich wydatków nie przewidywał niestety pieniądze w skarbcu są ale inna polityka klubu niestety.
Co do jednej z tez że wpływ na walkę między drużynami ma ranking, nigdy o czymś takim nie słyszałem więc to bardzo ciekawa teoria nie powiem. Szkoda wielka, że nasze szeregi opuścił zespół chicago bulls prowadzony przez managera akanders. Mam nadzieję, że awans już w przyszłym sezonie i to do ligi III.6:)
pozdrawiam