Kada govorimo o trenutnoj generaciji mora se reci da spisak nije jos potpun i da bi trebao biti znacajno skresan.
Poucen ranijim iskustvima moraju se provjeriti svi vlasnici,nista mi ne znaci ako se igrac trenira ako se vlasnik loguje svakih 20 dana,moram reci da je ova generacija dosta korektnija od predhodne.
Izvana usudicu se reci ( u poredjenju na vrhunske repke prosle sezone ) imamo jednu od najjacih vanjskih linija ( bar po plati ali sam siguran i po skilovima).Ovaj put imamo i 2 krila koja su zaista krila i mogu pomoci te jednog centra od kojeg ce A repka sigurno imati koristi.Opet nazalost iznutra smo dosta slabi ( u poredjenju sa prosjekom ) Ali su vlasnici istih igraca dosta korektniji tako da cemo uz vanserijsku vanjsku liniju pokusati napraviti dobar balans.Npr upravo smo otkrili 2 centra malo vecih plata 25k ( bar za nase standarde ) i naravno mojoj radosti nije bilo kraja dok nisam vidio rasproed skilova,svejedno bi mogli proci i igrati znacajnu ulogu u repci ali imaju vlasnike koji se nisu logovali po 20.dana...To konkretno znaci da ili dok postanu bot proci ce jos 30 dana+3,4 dana na transfer listi + 10-14. dana dok poprave formu i kad se sve to sabere dobijemo nekih 50 tak za kojih ce vec poceti sljedeca sezona tako da takvi nece biti ni u konkurenciji,ako se sta promjeni lako ih je ponovno pozvati.
Dosta ce zavisiti i od rasporeda i mogucih protivnika,to posebno u u21 igra veliku ulogu ali ovaj put cemo se za razliku od prosle sezone bar o necemu pitati.
Zanimljivo je da smo jedina repka kojoj su od 5 najplacenijih igraca 4 vanjska,ili 3 najplacenija vanjska :
Vidjecemo u ostalom na konkretnim primjerima sta mozemo uraditi,raspored bi trebao biti dostupan u petak.A konacan spisak igraca koji ce nastupati u subotu,pokusat cemo to skresati sto je vise moguce pa kroz sezonu dodavati igrace vlasnika koji se drze dogovora.
Sada prelazimo na skauting ovogodisnjeg drafta i ostalih nadolazecih generacija,i o tome cete biti pravovremeno obavjesteni.
Ps.Jedan od nosilaca igre ove sezone je na TL
(27737364) Cjena je ok za ono sto nudi naravno ali bi bilo dobro zbog forme/prihoda/kontakta da ga uzme neko nas ali samo ako zna sta radi,mozda ce nam biti vise od koristi kod ovog vlasnika