Witam.
Jestem nowy, nie chciałem zakładać nowego wątku, ale mam kilka pytań odnośnie gry.
(przeczytałem reguły, i ten poradnik dla początkujących z forum)
1. Obecnie do końca rundy zasadniczej została jedna kolejka, zajmę 6 miejsce w tabeli, czy jest jakiś sens inwestowania w skauting w tym momencie? Niby miałbym dobrą pozycję do wyboru graczy, no ale dużo czasu na rozpoznanie nie zostało, odpuścić sobie? W takim razie przy treningu jak ustawić liczbę skautów?
2. Druga sprawa to personel, przeczytałem żeby zatrudnić trenera na poziomie minimum 3, i rzecznika chyba na minimum 2? W jakich rozsądnych granicach cenowych szukać personelu na początku gry?
3. W kwestii treningu nie wiem czy dobrze zrozumiałem: Wybieramy sobie rodzaj treningu. Każdy trening szkoli jakieś tam umiejętności, dajmy na to blok, zbiórka i coś tam jeszcze. Wybierając jednego zawodnika do treningu (przykładowo center) jestem w stanie 100% dla dwóch wypełnić (mecze ligowe) i znaczną część dla trzeciego. Jednak mogę trenować też te umiejętności na innych pozycjach, ale efektywność treningu maleje. Jak bardzo? Czy bardziej opłacalne jest zainwestować w 2,3 młodych centrów i skupić się tylko na tym? Jak z wiekiem zawodników i treningiem?
4. Dostałem drużynę w IV lidze, jakie mniej więcej skille powinni mieć zawodnicy na tym poziomie aby zająć bezpieczną pozycję w lidze?
Jeszcze wyczytałem gdzieś o programach pomocniczych, np jakie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania ;)