Nagy dilemma elé kerültem. A hülye edző 47 percnyi center játék után berakta 14 percre irányítónak az egyik edzendő játékosomat! :( (Smasszer nem lehet felvenni, hogy kordába tudjam tartani a hülye fejét? :Đ) Na most, az egyik centernek 47, a másiknak 55, a harmadiknak 42 perce van centerként. Oké, hogy az aki nem játszik 48 percet, nem kap teljes edzést, de az össz edzésük oszlik meg ilyenkor másképp, vagy az össz edzésük hatékonysága csökken? (Tudom, hogy kicsit értelmetlen a kérdés, de hulla vagyok...) Megpróbálom másképp is megfogalmazni, hátha úgy érthetőbb lesz. Mondjuk, hogy aki teljes edzést kap, 1-nek vesszük. Aki rész edzést kap, 0,5-nek. Ebben az esetben van 2 db 0,5-ös, és 1 db 1-es edzést kapó játékos van. Ha az edző össz edzését mondjuk 4-nek vesszük, akkor ez hogy oszlik meg?
a.) 2*1 (2 db fél edzés) + 1*2 (1 db egész edzés) = 4 vagy
b.) előszőr 4/3=1,33 (egy játékos "edzéspontja" teljes edzés esetén) majd 2*1,33*0,5 + 1*1,33*1 = 2,66
Magyarul, most ÖSSZESSÉGÉBEN bukok vele, ha őket fejlesztem, vagy nem?
Őőőő... Remélem azért rájöttök valójában mit szeretnék kérdezni. ;) Most húzok fürödni, és aludni, de gyorsan!
U.i.: Akkor, most hány éves a kapitány? :)))
Last edited by GerMe at 4/3/2008 2:53:15 PM