BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým - 1

Národní tým - 1 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
4862.938 in reply to 4862.937
Date: 6/25/2009 5:00:20 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12401240
Second Team:
Jirkov
Já bych jen doplnil k tomu zachraňování hráčů. Hráče 22 leté a starší může zachránit jen NT trenér. Ale doufejme, že takové nebude potřeba zachraňovat v této sezoně (a nejlépe ani v dalších).

This Post:
00
4862.939 in reply to 4862.938
Date: 6/25/2009 7:03:36 PM
Overall Posts Rated:
33
Aby tu bol kazdy spokojny napisem pred kazdym zapasom rec.

Zaroven hladam pomocnika, scouta. Jeho ulohou by bolo najma dbat aby nadejny hraci dobre trenovali, komunikacia s majitelmi hracov, postnut moju rec ked som tu neni :D a pod. Keby sa nasiel niekto, ktory by mi vtom rad pomahal, tak mi prosim napiste mail blizsie info tam.

Last edited by Elon Musk at 6/25/2009 7:15:28 PM

This Post:
00
4862.940 in reply to 4862.937
Date: 6/25/2009 7:05:17 PM
Overall Posts Rated:
33
Ve volebním threadu jsem ho podpořil proto mě povolební vývoj a značné omezení komunikace povolbách samozřejmě mrzí.

???

...dají se jen odfiltrovat ty úplné úlety
- hm?

Výsledkově tenhel cyklus o moc nejde, o to víc mě mrzí těch 17 lidí na soupisce už v tuto dobu.

???

Last edited by Elon Musk at 6/25/2009 8:02:46 PM

This Post:
00
4862.941 in reply to 4862.939
Date: 6/26/2009 12:29:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12401240
Second Team:
Jirkov
Kolik je těch hráčů, o které je potřeba se postarat?

This Post:
00
4862.942 in reply to 4862.937
Date: 6/26/2009 1:28:03 AM
Overall Posts Rated:
2323
Teda už dlouho jsem nezažil, aby tu někdo druholigový byl tak mimo. On so many levels.

Vždycky když někdo prokládá svoji řeč angličtinou, říkám si co to je za blba? Tak jo, jsi schopný se naučit cizí řeč. Hurá! Mama s tátou maj určitě radost.:-))

This Post:
00
4862.943 in reply to 4862.937
Date: 6/26/2009 3:22:51 AM
Overall Posts Rated:
22
Na Vajkéze jsem si vzpomněl, když Wix ohlásil, že nebude kandidovat a vypadalo, že nebude žádný použitelný domácí zájemce (což nakonec tak dopadlo). Důvodem bylo to, že to donedávna byl jeden z mála na slovenském fóru, co tam neplácal nesmysly a jeho nevolitelnost na Slovensku.

Preco by bol Vajkez nevolitelny na Slovensku?

This Post:
00
4862.944 in reply to 4862.943
Date: 6/26/2009 3:27:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12401240
Second Team:
Jirkov
Já jsem to pochopil tak, že Vajkéz sám to tak cití.

This Post:
00
4862.945 in reply to 4862.944
Date: 6/26/2009 3:35:55 AM
Overall Posts Rated:
22
Ja by som ho bol volil, keby bol kandidoval ako U21 kandidat.

Vtedy, ked kandidoval naposledy, tak este nevyhral Extraligu atd. A povazuje sa za nevolitelneho asi preto, ze som tam ja a zajino.

This Post:
00
4862.946 in reply to 4862.934
Date: 6/26/2009 4:21:22 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12401240
Second Team:
Jirkov
To, co píšeš o offensive flow, zní na první pohled logicky. Taky jsem si něco podobného myslel, když jsem začal hrát a zřejmě to tak bylo i původně BBs zamýšleno. Jenže ne vždy se povede všechno nastavit vyváženě, aby všechny aspekty hry měly vyvážený vliv. A právě offensive flow v tuhle chvíli nemá takový vliv, jaký by si asi zasloužilo. Já bych to trochu přirovnal k levelu trenéra nebo možná ještě lépe k důležitosti handlingu pro PF/C z pohledu rizika případných ztrát. Tzn. 1 je velký problém, 2 je o něco menší, ale pořád docela velký problém, 3 je ještě o něco menší problém, ale rozdíly mezi 4, 5, 6 a vyššímu levely už nejsou tak významné. Takže když vezmu vliv offensive flow na zápas, tak to, jestli máš average nebo strong má relativně malý vliv na zápas, rozhodně menší než podobné rozdíly u ostatních ratingů (OS, IS, OD, ID, REB). A BB-mani jsou si toho (snad) vědomi, když chtějí zvýšit vliv passingu (a tedy offensive flow) v zápasech. Sice to prezentují, že poměr asistence/koše je na BB menší než v NBA, ale já doufám, že to částečně přispěje k použitelnosti některých dnes nepříliš použitelných taktik, i když tohle není jejich jediný problém.

Z mého pohledu, když vezmu passing jako jeden z primárních skillů pro PG, tak každý další level dává „málo muziky za hodně peněz“, tzn. že rychlost tohoto tréninku navíc spolu s vysokým nárůstem platu dává asi nejmenší přidanou hodnotu v porovnání s tréninkem primárních skillů pro jiné posty. Ale tohle je spíš námět na to, jakým směrem hráče rozvíjet, v současné době je potřeba hrát s hráčemi, kteří jsou k dispozici.

Co vnímám jako další problém pomalých taktik, je proklamované hledání lepších střeleckých pozic. Tohle zkusím ozřejmit trochu složitěji. Podle mne každá taktika (nebo spíš rychlost taktiky) má definovanou nějakou křivku závislou na čase, který zbývá do 24s limitu, jak dobrou střeleckou pozici hledá (navíc to může být závislé na typu střely, čili že těch křivek je více, ale pro názornost to nebudu více komplikovat), tzn. že pokud se tým dostane po pozice lepší než je definovaný limit, tak vystřelí. Problém je, že pro pomalé taktiky je nejspíš tato křivka stanovená v poměru k rychlým taktikám relativně výše než je poměr průměrné kvalita střelecké pozice v pomalých a rychlých taktikách (a to i při vyšším offensive flow), tak to nakonec vede k tomu, že v těchto taktikách tým nedosáhne potřebné kvality střelecké pozice a střílí nekvalitní střely v časovém pressu, kdy už prostě musí vystřelit. Logicky by se zdálo, že pomalejší taktiky mohou pomoci slabším týmům proti silnějším, ale podle mého názoru je opak pravdou. Je potřeba útokem převýšit soupeřovy obrany, aby měla taktika význam a vůbec si byl tým schopen skrze soupeřovu obranu připravit dostatek kvalitních střeleckých pozic. A tady nastává problém, že často vůbec toto nastává. S ohledem na uspořenou náladu v týmech, která zvyšuje jen obrany a doskoky je docela problém nějak výrazněji útokem převýšit soupeřovu obranu.

Tvůj argument ohledně doskoků, tzn. že jedna z podmínek použitelnosti pomalejšího tempa, jsou slabší doskoky než má soupeř, vidím stejně, ale je to jen jeden z aspektů. Když to shrnu, tak podle mne má smysl hrát pomalou taktiku tehdy, když útokem výrazněji přehraju soupeřovu obranu, ale jsem výrazněji slabší v doskocích a nemám vyloženě slabé offensive flow. (Jestli ubráním nebo neubráním soupeřovy útoky, mi nepřijde až tak klíčové, když je neubráním, tak má smysl zpomalit tempo, když je ubráním tak není tempo až tak podstatné.)

Samozřejmě, že všechno, co jsem naspal, platí pro stávající game engine. Změny enginu mohou přinést celkově do hry oživení, i když z toho, co jsem viděl hlavně v prvním kole, tak si nejsem jistý, že všechny ty změny budou pro hru jako takovou prospěšné a asi si nejsem jistý, do jaké míry přispějí ke „zrovnoprávnění“ útočných taktik.

This Post:
00
4862.947 in reply to 4862.945
Date: 6/26/2009 4:22:56 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12401240
Second Team:
Jirkov
Myslím si, že důvody má jiné a mají kořeny právě v té neúspěšné kandidatuře.

This Post:
00
4862.948 in reply to 4862.946
Date: 6/26/2009 4:42:53 AM
Overall Posts Rated:
33
toho limitu som si vedomi aj ja asi este zanalizujem zopar zapasov ked hralo stredne alebo pomalu taktiku lepsie off flow, ale tak sa pamatam ze to bolo celkom dobre...

ja povazujem moznost ich pouzivani priblizne podla tohto:

rychle taktiky do average

stredne od resp do strong

pomale od prof.

90% muzstiev prave nema proficient off flow :D

stym suhlasim, ze off flow nema taky vplyv ake by zasluzilo a hlavny dovod vidim vtom co si pisal, ze zatial co ratingy obrany a doskokov sa pri lepsej nalade zvysia off flow nedostane nijaky boost

Last edited by Elon Musk at 6/26/2009 4:43:44 AM

Advertisement