A więc tak:
1. Co bym zrobił inaczej? Bez meczu z Izraelem? No tak o tym już mówiłem ;) Przy powołaniach kierowałbym się nie tylko poziomem danego zawodnika ale i chęcią współpracy jego właściciela. W kilku wypadkach okazałem się naiwny, bo uwierzyłem komuś na słowo... Teraz już znam wszystkich zawodników w kręgu NT i większość managerów więc wiem na kogo mogę liczyć co zresztą było już widoczne w formie podczas 10 sezonu.
Zmieniłbym też system zarządzania i szkolenia zawodników kończących grę w U21 a nie łapiących się do NT. Teraz mam to w planie.
2. Mati uwierz że na to nie ma skutecznej i prostej recepty. Wywalanie z kadry odbija się na entuzjazmie moim zdaniem nie tędy droga. Można to zrobić kiedy właściciel notorycznie ma gdzieś to że jego zawodnik gra w NT.
Wypracowałem sobie na tyle kontakty z właścicielami, że wiem na kim mogę polegać i kto na pewno mnie nie zawiedzie. Oczywiście nie zagwarantuję że przez cały sezon będziemy wszystkich w sprawnej formie ale myślę że forma będzie naszą silną bronią.
3. Ja nie muszę cofać czasu, bo wiem jak poszło mi z kadrą i jakie błędy popełniłem...a mimo to startuję. Sam wiesz, że długo wahałem się czy powinienem startować. Sporo osób mówiło mi że muszę startować... Przemyślałem to wszystko i doszedłem do wniosku, że wystartuję raz jeszcze i udowodnię i sobie i innym, że można wygrywać i odnosić sukcesy.
a) Chciałbym powrócić z konkursem na mecze reprezentacji i może jeszcze czymś nowym w formie rozrywkowej...ale to dopiero faza przemyśleń ;) Myślę też że Leszek fajnie to robi z tymi laskami i można by pomyśleć o czymś podobnym ale nie takim samym ;)
b) Nigdy nie grałem w BBB i jakoś mnie tam nie ciągnie... Nigdy nie grałem w MŚ ale tu wręcz przeciwnie...
Zdecydowanie wybieram MŚ. Nie jesteśmy stałymi bywalcami na tej imprezie ale fajnie byłoby to zmienić. Mamy ku temu zarówno drużyną jak i system szkolenia młodych graczy. MŚ to prestiż i wysokie miejsce w rankingu. No i w końcu można tam zdobyć medal a tylko zwycięzcy przechodzą do historii
Z klubem zawsze można powalczyć o mniejsze cele a za jakieś 20 sezonów może i w BBB ;)
c) Tak uważam że powinniśmy wyluzować i już to zrobiłem. Nie lubimy się z rywalem, bo każdy z nas ma swoje powody... ale możemy i musimy się tolerować...więc z mojej strony luzik
Last edited by Mr.President_ELIT at 12/15/2009 5:10:39 PM