BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
224298.94 in reply to 224298.84
Date: 8/22/2012 12:46:13 PM
Overall Posts Rated:
350350
Teljesen életszerű, remek hozzászólás. 10/10

This Post:
00
224298.95 in reply to 224298.90
Date: 8/22/2012 1:19:16 PM
Overall Posts Rated:
190190
Kérlek, írjál 3 példát (PG, SG, C) 18 éves MVP+ friss draftra, hogy hogyan is néz ki szerinted egy multizásra elvitelre kerülő játékos. Én megnézem, hány ilyen játékost draftoltunk ebben a szezonban, illetve az előzőben. Csak azért, mert kíváncsi vagyok.

Ezekre a kérdésekre választ adtam neked 2 szezonnal ezelőtt is. De ha nagyon szeretnéd, akkor leírom most is.

Center: 5-7es főskillek, passzolás legalább 5, technika és labdavezetés kettő együtt legalább 9.

Sg-PGknél a 2 pontos legyen legalább 5, a tempó+dt legalább 10, KV-legalább 5 és passzolás is legalább 5. Technika és labdavezetés összesen legalább 6. Speckós benti SG-PG esetén a dobótáv lehet alacsonyabb is, ott a tempót vinném 20-ig, a DT helyett pedig a passzolást nyomnám jóval feljebb.

3. Mennyire megbízhatóak a farmjaid, és kik kezelik azt? Nem fogja e zokon venni a szlovák BB közösség, hogy magyar játékosok nevelődnek a farmon, már bocsánat, de az ő országukban?

3. Megbízhatónak tartom, mivel az egyik farmot a párom vezeti, a másikat pedig egy gyerekkori barátom. Sajnos a múlt héten volt egy félre licitálás, de ez nem befolyásolja az edzést.
Nem fogja zokon venni, mivel a nevéből érezni hogy magyar csapat és ők is farmolnak maguknak eleget.

2. És milyen legyen a magasságuk? Mert az sem mindegy ám..

Meg fogom nézni, de szinte biztosra tudom mondani a következőket: center ilyen az elmúlt 4 szezonban 1 született, olyan aki nem botolódott egyből, Leszkoven. És talán Aczél. Most van 1 db, akin a 2 milliós licitet tartjátok.
Ellenben a PG-SG amit leírtál, az egy átlagos játékos, sőt átlag alatti, ebből azért elég nehéz elképzelni bármi átlagon felüli játékost, amit egy átlagos menedzser nem tud létrehozni.

3. Nekem az az egy félelmem van, hogy árgus tekintettel figyelni fogják őket, és a legkisebb hibánál menni fognak a jelentések. Nem lenne jó, ha bennragadna játékos, hosszú távon magyarországi farmok kellenek majd. Tapasztaltunk már érdekes dolgokat errefelé....

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
224298.96 in reply to 224298.95
Date: 8/22/2012 1:40:58 PM
Overall Posts Rated:
6262
2. És milyen legyen a magasságuk? Mert az sem mindegy ám..

Ideális magasság egy centernek legkevesebb 208, vagy a feletti. Kinti embereknek 190 centiig tartom ideálisnak. Multizásnál szerintem kicsit más a helyzet, mint monoskillezésnél, hiszen ha egy kinti játékos magasabb, akkor a 2 pontosa gyorsabban kell hogy fejlődjön, mint egy 175 centisé. Egy ecs-nek pedig a technikája és a labdavezetése fejlődik gyorsabban mint egy magasabb társának, tehát egy multisnál kicsit nagyobbnak tartom a toleranciát.
Nem mellesleg az új edzésrendszernek köszönhetően egy multis játékosnak jobban fejlődnek a főskilljei, tehát ez is tompítja a magasság miatti helyzetkülönbséget.

Meg fogom nézni, de szinte biztosra tudom mondani a következőket: center ilyen az elmúlt 4 szezonban 1 született, olyan aki nem botolódott egyből, Leszkoven. És talán Aczél. Most van 1 db, akin a 2 milliós licitet tartjátok.
Ellenben a PG-SG amit leírtál, az egy átlagos játékos, sőt átlag alatti, ebből azért elég nehéz elképzelni bármi átlagon felüli játékost, amit egy átlagos menedzser nem tud létrehozni.

A legkisebb elfogadhatónak tartott értékeket adtam meg. Valószínűleg nagyon kevés olyan játékos lesz,aki ezeknek a feltételeknek pont úgy felel meg, hogy a legkisebb értékeket hozta mindegyikből.
Pl. egy SG akinek TD DT-7, Kv 6, ,pa 5, 2P 6, tech+lab=9

3. Nekem az az egy félelmem van, hogy árgus tekintettel figyelni fogják őket, és a legkisebb hibánál menni fognak a jelentések. Nem lenne jó, ha bennragadna játékos, hosszú távon magyarországi farmok kellenek majd. Tapasztaltunk már érdekes dolgokat errefelé....

Ha jól tudom, akkor magyar játékost nevelni nem szabályellenes. Természetesen én sem szeretném, hogy bárki bennragadjon.

This Post:
00
224298.97 in reply to 224298.96
Date: 8/22/2012 2:46:26 PM
Overall Posts Rated:
173173
Nem mellesleg az új edzésrendszernek köszönhetően egy multis játékosnak jobban fejlődnek a főskilljei, tehát ez is tompítja a magasság miatti helyzetkülönbséget.

Ezt pontosan mire alapozva mondod? Ugyanis a helyzet pont fordított, minden főskill edzése lelassult. Már megírtam nektek, hiába jöttök azzal, hogy majd csodát tesztek, a játék feltételrendszerén nem tudtok nagy szavakkal változtatni.

A magassághoz pedig az ég világon semmi köze nincs annak, hogy egy játékos multis vagy sem, az alacsony játékosok benti skilljei eddig is lassabban mentek, mint a kintiek, a magas emberek kinti skilljei pedig lassabban, mint a bentiek. Ezen az ég világon semmit sem változtatott az új edzésrendszer, a magasságbeli különbségeket nem tompítja semmi.

This Post:
00
224298.98 in reply to 224298.96
Date: 8/22/2012 2:49:47 PM
Overall Posts Rated:
6262
Sziasztok!
Sztetek megoldható lenne-e, hogy ez a sok ember a választások után egymást kiegészítve segit a válogatottnak. Mert ha elfogadjuk, higy minden leendő stábtag ért a dologhoz. Akkor egyből 2x annyi ember dolgozna a sikerért, szóval ez ne egy választás legyen, hanem csak az dőljon el, hogy ki van többségben(mint egy parlamentben). Mindenkinek az a célja, hogy jobb legyen a válogatott. :)

From: gecsega

This Post:
00
224298.99 in reply to 224298.98
Date: 8/22/2012 2:54:35 PM
Overall Posts Rated:
4141
Na ezt 100%-ig támogatni tudom!! Igaz, hogy ezt tudjuk jól h nem szokott működni, mert mindig is lesznek sértődések!!

Last edited by gecsega at 8/22/2012 2:55:15 PM

This Post:
00
224298.100 in reply to 224298.97
Date: 8/22/2012 3:00:25 PM
Overall Posts Rated:
6262

Ezt pontosan mire alapozva mondod? Ugyanis a helyzet pont fordított, minden főskill edzése lelassult. Már megírtam nektek, hiába jöttök azzal, hogy majd csodát tesztek, a játék feltételrendszerén nem tudtok nagy szavakkal változtatni.

Arra alapozva, hogy a multis játékosoknál kevésbé érezhető a kereszt-edzés hatása, mint egy monoskillesnél. Azt hittem ezt már tudod. A hírekben is benne volt, hogy egy monoskillesnél az edzésnek akár a 10%-a az edzéskor a kiegere megy el, mig a multisoknál ez jóval kisebb. Ezért teljesen logikus, hogy egy multisnak gyorsabban fejlődik majd a főskillje, mint egy monoskillesnek. oda is van írva, hogy jobban fejlődik, mint egy monoskillesnek. Tehát összehasonlítás volt a mondatban.
Egyébként ha valamit kérdezel, akkor utána miért kell féllre magyarázni? Ha nem érted a dolgot, vagy a gondolatmenetet, akkor csak simán kérdezz.

A magassághoz pedig az ég világon semmi köze nincs annak, hogy egy játékos multis vagy sem, az alacsony játékosok benti skilljei eddig is lassabban mentek, mint a kintiek, a magas emberek kinti skilljei pedig lassabban, mint a bentiek. Ezen az ég világon semmit sem változtatott az új edzésrendszer, a magasságbeli különbségeket nem tompítja semmi.

Úgy látszik nem érted amit írok.

Azt írtam le másoknak érhetően, hogy egy magasabb SG-nek vagy PG-nek gyorsabban fejlődik a 2 pontos tulajdonsága, mint egy alacsonyabbnak.
Remélem a kérdéseidre kielégítő választ adtam.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 8/22/2012 3:12:36 PM

This Post:
00
224298.101 in reply to 224298.98
Date: 8/22/2012 3:03:21 PM
Overall Posts Rated:
6262
Szerintem bármi megoldható, én a válogatott szempontját részesítem előnyben a személyes haraggal ellentétben!

This Post:
00
224298.102 in reply to 224298.100
Date: 8/22/2012 3:07:47 PM
Overall Posts Rated:
190190
Nana, a kiemelt rész nem igaz. Mindenképpen kb 10 %-ot elvettek a főedzésből és szétosztották a többi között. A "multis" játékosnak annyiban lehet előnye egy "alap" játékossal szemben, hogy a szétosztott 10% nem egy teljesen használhatatlan képességre megy el, hanem több esélye van arra, hogy jó helyre kerül. De ez teljes mértékben véletlenszerű, bár nem így harangozták be.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
224298.103 in reply to 224298.101
Date: 8/22/2012 3:12:43 PM
Overall Posts Rated:
411411
szerintem személyes haragról nem lesz itt szó senkinél sem.

This Post:
00
224298.104 in reply to 224298.102
Date: 8/22/2012 3:18:57 PM
Overall Posts Rated:
6262
Igen, annyit kivettek, de a multisokéból kevesebb megy ,,keresztbe" ezért náluk gyorsabban fejlődik az edzett skill.

A monoskileseknél több megy félre az alacsony skillrekre a levesbe. A beharangozónál kiemelték, hogy a hatás a monoskilleseknél elérheti a 10%-ot is akár( tehát egy edzésnek a tizede kiegre is mehet akár), míg a multisoknál a kereszt-edzés hatása elenyésző lehet( tehát kevesebb megy a levesbe náluk, nem edzett skillre).

Tehát akár hogyan is vesszük, egy multiskillesnél nagyobb érték megy a főskillre, mint egy mono-nál.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 8/22/2012 3:21:58 PM

Advertisement