BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Genel Sohbet Başlığı 3

Genel Sohbet Başlığı 3

Set priority
Show messages by
From: capali

This Post:
11
295498.94 in reply to 295498.93
Date: 4/27/2019 6:39:55 AM
Overall Posts Rated:
13351335
4 yıldız olsa bile 19 alırdım, 3 yıldız bi de. 5 5 a+ 19 luklardan almanı tavsiye ederim. Daha puanin varsa iç şut, dd filan bakabilirsin seçim için.

This Post:
00
295498.95 in reply to 295498.94
Date: 4/27/2019 3:07:09 PM
Overall Posts Rated:
8484
5/3 potansiyelinde 18 yaşında dk32 / 14-19 / 2-3 / 12-14 / 42 sayı istatistiklerinde bir draft oyuncusuna denk gelen oldu mu? yoksa görünce bana mı biraz tuhaf ve istatistikleri fazla geldi bilemedim şimdi. potansiyeli olsa iyiymiş tüh

From: Sabroza11

To: ard
This Post:
00
295498.97 in reply to 295498.96
Date: 4/28/2019 6:13:17 AM
Overall Posts Rated:
8484
draft etmek için sormadım hocam hali hazırda 2 oyuncu geliştirmekteyim. 18 yaşında bu skor katkısı garip 19 olsa anlardım oyuncunun yetenekleri güclü olacagı için ve gelişmiş olacagı için karşı oyuncu savunması berbat veya daha düşüktür atmıştır. yaş olayına takıldım ben

This Post:
00
295498.98 in reply to 295498.11
Date: 4/29/2019 3:27:08 AM
Overall Posts Rated:
2323
Arkadaşlar çok kullanılmayan taktikler olan içeri ve dışarı odaklı isolation taktikleri için nasıl bir kadro yapısına sahip olmak gerekiyor kondisyon veya yıldız oyunculara mı sahip olmak gerekiyor acaba

This Post:
00
295498.100 in reply to 295498.98
Date: 5/2/2019 6:12:28 PM
Fame Of Justice
II.4
Overall Posts Rated:
8484
Arkadaşlar çok kullanılmayan taktikler olan içeri ve dışarı odaklı isolation taktikleri için nasıl bir kadro yapısına sahip olmak gerekiyor kondisyon veya yıldız oyunculara mı sahip olmak gerekiyor acaba

Hocam kondisyonun gerektiği taktikleri genelde kimse tercih etmez. Tam saha pres savunma taktiğini 1-2 liglerde pek görmezsin. İçeri bak,kos ve vur vb. hızlı taktiklerde etkiliyor diyeceklerdir. Ligde oynadığım mislisporun ilkerinin kondisyonu korkunç ama 48 dk oynatıp verim alabiliyor. Benim oynattığım oyuncuların kondisyonu minimum zayıf seviyesinde. Yani hucum taktiklerinde kondisyon o kadar da etkili olduğunu düşünmüyorum. 3-4. periyodlarda düşmesi gerekirken düşmüyorlar.

Söz gelelim savunma konusunda kondisyonun etkisi oluyor. Tam saha presi pek görmeyiz çok top çalma olur,çok sayıda atılır ama çok sayı yenilir. Şahsen ribaunt sorunu yaşayan dış odaklı bir takım kurduğumda tam saha presi denemek düşünüyorum. Zaten dış odaklı oyuncu geliştiriyorum. 2-3,3-2 alan gibi taktikleri gibi alan taktiklerinde de kondisyon etkiliyor. Adam adama oynanıyorsa kondisyona o kadar ihtiyaç duymana gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Kondisyonun temel etkenlerinde biri de oyuncunun yedeği varsa oynayacağı dakikayı arttırıp düşürür(yedeğin kondisyonu belirlemez). Güçlü-becerikli kondisyonlu bir oyuncu 41-43 dk arası oynar. İşe yaramaz kondisyonlu oyuncu ise 36-38 dakika arası oynuyor gibi. İşe yaramazdan düşük olanlar 36 dakikanın altında oynadığı oluyor.

This Post:
11
295498.101 in reply to 295498.98
Date: 5/2/2019 6:33:08 PM
Fame Of Justice
II.4
Overall Posts Rated:
8484

İçeri odaklıyı denedim. Çok iyi bir kısa forvetim olmadığı için bu konuda yorum yapmayı tercih etmiyor. Ama bu taktikler normal taktiklerdeki(topu götür,temel hucum) gibi reyting gösteriyor. Nasıl bir etki gösterdiklerini anlayacak bir kadro düzenim yok. 3. ligde denenip görülebilecek taktikler ama oyuncu yetiştirdiğim için kadro düzenini taktiğe göre ayarlamakta zorlanıyorum. Bütün oyuncuların bir standartın üstünde olunca taktiğin etkilerini görmek zor oluyor. Çok iyi bir kadrosu olan birisi TBL takımı örneğin; bu taktiklerin her biri ile rahat takımımı yener. Ne etkisi olduğunu gözlemlemesi zor olur. Bizim gibi alt liglerde bu taktikleri gözlemlemesi kolay olur. Örneğin sabırlı ol taktiğinin ilginç bir özelliği vardır. Hucum konusunda tek oyuncu üzerinden oynanılabilir, tek oyuncun 100'e yakın sayıyı görür,neredeyse takımım şutlarının %60-70'ını tek oyuncu üzerinden denenir. Skorer bir oyuncun çok iyi ise diğer oyuncularına göre, sabırlı ol taktiği oynanabilir.

İyi bir kısa forvet çok pahalıdır. O yüzden ben alamıyorum. İç defans,dış defans,içeriden şut,dışarıdan şut özellikleri olaganüstü seviyesinin üstünde bir 24-25 yaşındaki,efsane potlu bir oyuncuyu 4-5m den aşağı almak zor. TBL takımları bile mecburen uzun forvetleri kısa forvet mevkisinde oynatıyorlar. Çok pahalı yetiştirmekte kolay değil. Lig düşürür.

This Post:
00
295498.102 in reply to 295498.101
Date: 5/3/2019 5:18:20 AM
Overall Posts Rated:
2323
O zaman kondisyon çok önemli olmuyor ama takımın dengeli olması ve hem iç hem de dışarıdan sayı atabilecek oyuncular olursa bu taktikleri denemeliyim galiba dediğin gibi iyi kf çok pahalı oluyor ben de bir tane yetiştirmek istiyorum ama çok uzun bir süreç alıyor hem üst liglere çıkıp hem oyuncu yetiştirmek zor.ben hem iç hem dış özellikleri olan bir takım kurmak kurarkende mümkünse türklerden oluşan bir kadro oluşturmak istiyorum sonrada biriktirdiğim parayla 2 uzun alıp TBL ye ulaşmak istiyorum galiba hem iç hem dış özellikleri olan kısalar için 6-7sezon antreman vermem lazım gibi geliyor.Bu nedenle U21 oyuncumu satıp daha dengeli bir oyuncu yetiştimeyi planlıyorum.Bir tane var elimde ama uzun olduğu için dış antreman verimliliği biraz sınırlı gibi geldi bana.cevapların için çok teşekkürler denemek için en uygun ligdeyim deneyip gözlemleyeceğim.

This Post:
00
295498.103 in reply to 295498.101
Date: 5/3/2019 5:20:40 AM
Overall Posts Rated:
2323
Hocam bu oyuncu iyi bir KF olarak yetiştirmek istiyorum ne dersiniz.

Haftalık Maaş: $ 3 245
Rol: Yedek

DMI: 37400
Boy: 6'9" / 206 cm
Potansiyel: en değerli oyuncu
Form: güçlü
Uzaktan Şut: becerikli ↑ Şut Menzili: vasat ↑
Dış Defans: güçlü Top Hakimiyeti: güçlü
Top Sürme: becerikli Pas Verme: zayıf
İçeriden Şut: iyi İç Defans: işe yaramaz
Ribaunt Alma: iyi Blok Yapma: iyi
Kondisyon: berbat ↓ Serbest Atış: becerikli

Tecrübe: korkunç TYP: 70 (45 + 25)

This Post:
00
295498.104 in reply to 295498.103
Date: 5/3/2019 8:27:00 AM
Fame Of Justice
II.4
Overall Posts Rated:
8484
Hocam kısa forvet yetiştirmeyi düşünüyorsan; forvetten uzaktan şut ve birebir antrenmanlarına özen göstermelisin. Hem dış defans hem de iç defansı geliştirmek için bu oyuncunun hucum konusundaki özelliklerine önem göstermezsem oyun geliştirmek seni lig düşürür.

Uzaktan şut antrenmanını guardlardan vermişsin. Bunu bırakıp forvetten vermelisin. Uzaktan şut antrenmanını forvetten verirsen hem uzaktan şut hem de içeriden şut gelişir. Birebir antrenmanını da forvetten verirsen çok uyumlu bir antrenman süreci olur. 21-22 yaşına kadar maaşını 20-25k seviyesinde tutarsan oyuncu maaşı da seni o kadarda zorlamaz.

22 yaşına kadar 1 sezon iç defans,1 sezon dış defans,1-1,5 sezonda forvetten uzaktan şut ve birebir karışık antrenman vermeni tavsiye ederim. 22 yaşına kadarda as oyuncun olarak düşünmemeni yetiştireceğin oyuncunun hem pivot mevkisinde hemde oyun kurucu mevkisinde oynaması gerekeceğine göre kadronu düzenlemen gerekecek.

Advertisement