BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
This Post:
55
159725.95 in reply to 159725.93
Date: 10/21/2010 8:46:21 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Nie będę dyskutował z kimś, kto obraża mnie w każdym poście i piszę w dodatku nieprawdę. Z tego co do mnie ostatnio pisałeś to chciełeś żebym powołał do kadry zawodnika zanim zbocieje. Nie wiem czy wiesz, ale go powołałem i ktoś go kupił. Kto? Nie mam pojęcie i nic mnie to nie obchodzi. Swoje zrobiłem, nie musiałem Ci nic odpisywać. Poza tym nie przypominam sobie, żebym Ci na coś nie odpisał, jeśli tak to przepraszam.
Nie dawno były wybory na selekcjonera U-21. czemu nie startowałeś ze swoim programem? W wątku z debatą wyborczą (158853.1) ani razu nie zabrałeś głosu. Tymczasem drugi sezon z rzędu płaczesz na forum jaki to vinnie jest bee, bo Ci nie dał zawodników. Człowieku, weź trochę wyluzuj. Wygrałem po raz drugi w demokratycznych wyborach, to że nie podoba Ci się moja praca, masz do tego prawo. Masz możliwość to wyrazić poprzez brak poparcia dla selekcjonera U-21. Dla mnie koniec tematu. Do usłyszenia przy okazji następnego draftu ;)

This Post:
00
159725.96 in reply to 159725.93
Date: 10/21/2010 8:51:28 AM
Overall Posts Rated:
7474
a czemu ma być sprawiedliwy skoro każdy ma dbać o swój tyłek? Mam wrażenie, że roszczenia wysuwają wobec U21 nie ci co mają jakieś do tego prawo. Jestem za tym, żeby rozwinąć współpracę pomiędzy U21 i NT tak, by najlepsi z najlepszych nie byli nimi tylko do roku 21 ale i mieli szansę dalej coś osiągnąć...

Jak sobie to wyobrażasz skoro najlepsi zawodnicy wg selekcjonera U-21 są sprzedawani zaraz po odpadnięciu z rozgrywek (patrz: Centrzy, Podniesiński, Trojnara itd.)? Użytkownicy dostają wysokie potencjały w drafcie a po 4 sezonach treningu ich sprzedają, bo ich pensje względem umiejętności są nieadekwatne i utrzymywanie ich w zespole ze sportowego i ekonomicznego punktu widzenia nie ma sensu. Tak samo jak tym bardziej nie ma dalszy trening umiejętności przygotowujących ich do gry w NT.
Oni w ogóle nie powinni się znaleźć w U-21. Pisałem o tym, że U-21 spokojnie wystarczy potencjał supergwiazda.

ale powtarzam. To nie powinno być inicjowane przez vinniego bo wtedy bym miał niestety wątpliwości, czy dobro U21 (za które odpowiada) jest dla niego najważniejsze...

Z tego samego powodu selekcjoner U-21 nie powinien dzielić zawodników po drafcie.

najlepiej, by wybierany był jeden selekcjoner dla dwóch kadr...ale tak nie ma więc chyba nie powinno się zmuszać obniżenia szans na dobrą robotę jednego i to jego rękami bez udziału czy chociażby większego zaangażowania reszty - a więc tych którzy odpowiadają też za NT

Wystarczy, że selekcjoner NT będzie nadrzędny (będzie miał internet i będzie się logował) i nie będzie ulegał selekcjonerowi U-21, który powinien zajmować się tylko obecnym, grającym rocznikiem a nie trenującymi.

p.s. użytkownik nie musi się godzić z vinniem i jego sztabem w zakresie treningu pod U21. Co stoi na przeszkodzie by do tych samych prewzesów napisać z wyjaśnieniem, że ma też szansę na grę w NT w dalszej perspektywie. A gra w U21 może mu to w niesprzyjających warunkach uniemożliwić.

Musiałby istnieć system przepływu informacji. A tego nie ma. Bo nie ma i współpracy.

Czemu krytykuje się tego, który coś chce robić dobrze a aaa... hmmmm..chce robić i tyle.

Krytykuję obecny system!

A VJ obrywa się rykoszetem za upór i skąpstwo ;)

Last edited by Hawkeyed at 10/21/2010 8:53:43 AM

This Post:
00
159725.97 in reply to 159725.95
Date: 10/21/2010 9:02:16 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie będę dyskutował z kimś, kto obraża mnie w każdym poście i piszę w dodatku nieprawdę.

Pokaż mi chociaż jeden post gdzie ja Cię obrażam i piszę nieprawdę.

Z tego co do mnie ostatnio pisałeś to chciełeś żebym powołał do kadry zawodnika zanim zbocieje. Nie wiem czy wiesz, ale go powołałem i ktoś go kupił. Kto? Nie mam pojęcie i nic mnie to nie obchodzi. Swoje zrobiłem, nie musiałem Ci nic odpisywać. Poza tym nie przypominam sobie, żebym Ci na coś nie odpisał, jeśli tak to przepraszam.

Tak, jednego powołałeś. Zgadza się. Kupił go Australijczyk.
Dwóch następnych nie powołałeś, ale mi chociaż odpisałeś, że wg Ciebie nie ma sensu ich powoływać bo stracisz entuzjazm a oni i tak nie byli trenowani jak trzeba. Zgodziłem się.
Potem wysłałem Tobie dwóch kolejnych, gdy już entuzjazm nie miał znaczenia. Pisałem nawet, że byli trenowani. I ani ich nie powołałeś, ani nie odpowiedziałeś dlaczego nie powołujesz.

Nie dawno były wybory na selekcjonera U-21. czemu nie startowałeś ze swoim programem?

Bo nie chciałem zostać selekcjonerem U-21?

W wątku z debatą wyborczą (158853.1) ani razu nie zabrałeś głosu.

Bo nie chciałem Tobie szkodzić.
Uznałem, że nie będę Tobie przeszkadzał w reelekcji. Bo niby jakie miałbym mieć z tego korzyści?
Ale o tym chyba nie pomyślałeś.

Tymczasem drugi sezon z rzędu płaczesz na forum jaki to vinnie jest bee, bo Ci nie dał zawodników.

Nie Ty, tylko system.
A nie dałeś swoją drogą.
I nie mi, tylko ogólnie kadrze NT.

Wygrałem po raz drugi w demokratycznych wyborach, to że nie podoba Ci się moja praca, masz do tego prawo. Masz możliwość to wyrazić poprzez brak poparcia dla selekcjonera U-21.

Mam też możliwość wyrażać swoje opinie.
Z którymi nie tylko ja się zgadzam.

Dla mnie koniec tematu. Do usłyszenia przy okazji następnego draftu ;)

W taki właśnie sposób wygląda współpraca.
"To ja rządzę i dzielę a Ty sobie kliknij, że nie popierasz selekcjonera".

This Post:
00
159725.98 in reply to 159725.97
Date: 10/21/2010 9:38:46 AM
Overall Posts Rated:
33
Wychodzi na to, że aktualni trenerzy kadry powinni się zamienić miejscami i wszystko by było w prządku.

I uważam, że trener U21 rzeczywiście powinien być podporządkowany trenerowi seniorów i realizować jego strategię i wszystko by było wtedy racjonalne. I nie chodzi mi o osoby tylko o stanowiska.

Ps. Może powołać PZKosz, który będzie wybierał trenera. (żartuję :))

This Post:
11
159725.99 in reply to 159725.98
Date: 10/21/2010 9:49:17 AM
Overall Posts Rated:
2222
Faktem jest że ani selekcjoner NT, ani U21 niema wystarczającego wpływu na szkolenie zawodników, z których będzie korzystał. I nie chodzi o siłę oddziaływania, podejmowane decydje, etc. Chodzi o czas. Kadencja trwa 2 sezony, a zawodników szkoli się dłużej. W przypadku NT wiele dłużej.

I chyba to oczywistość powinna pozwolić podejmować decyzję. Myślałem że na tym nimbie powołano osobę mającą koordynować szkolenie zawodników w Polsce. Mam nadzieję że tak jest. I wolę aby jedna osoba prezentowała ogólne poglądy i przemyślenia jak trenować pod NT i U21.

Na tym polu stwierdzenie że selekcjoner U21 nie powinien się dotykać 18to latków, jest oczywiste i jak dla mnie pozbawiona agresji.

This Post:
11
159725.100 in reply to 159725.97
Date: 10/21/2010 9:58:10 AM
Overall Posts Rated:
270270
Czegoś nie rozumiem. Pomijając już twoje ataki na kompetencje VJ jako selekcjonera U21 oraz poglądy, jaka U21 jest be i niszczy perspektywicznych graczy, to ciągle płaczesz, że masz za mało zawodników. A w tym poście (159725.89) Vinnie napisał, że w zeszłym sezonie oddał Mr P. wszystkich zawodników jakich chciał, a w tym oddał wam wszystkich historyków plus część MVP (nie wiem tylko jak sporą).
To jaki cel ma twoje dalsze atakowanie U21 i jej selekcjonera? Ma ci oddać wszystkich 18 latków jakich ma i w ogóle się nimi nie interesować? To raczej też nie jest dobry pomysł. Bo w 17 sezonie jak dzisiejsi 18latkowie będą mieć już 21 na karku i będą prowadzeni tylko twoimi metodami szkoleniowymi to będą zbyt słabi aby pozwolić nam nawet nawiązać walkę z jakąkolwiek U21. Vinnie musi opiekować się częścią dzisiejszych 18 latków aby selekcjoner (może VJ, może ktoś inny) w następnej kadencji miał kim grać.

Last edited by człoWeniu at 10/21/2010 9:58:55 AM

This Post:
00
159725.101 in reply to 159725.100
Date: 10/21/2010 10:02:24 AM
Overall Posts Rated:
7474
Chodzi o MVP, których nie dostał żaden ze skautów praktycznie wcale (każdy z nich może podać konkretne liczby) a potencjał MVP i tak nie jest wykorzystywany w U-21. Przecież to oczywiste, że obwodowi czy niscy skrzydłowi nie osiągną limitu potencjału przy potencjale MVP. Nawet podkoszowi w większości przypadków nie osiągają tego limitu.

This Post:
00
159725.102 in reply to 159725.101
Date: 10/21/2010 10:17:04 AM
Overall Posts Rated:
270270
No to może podaj te konkretne liczby, żeby managerowie, którzy w żaden sposób nie są związani z żadną kadrą ani z twoim projektem mogli sobie sami wyrobić zdanie. W innym poście BB King wypisał 18 letnich MVP. Tych z pensją powyżej 3.5k (Vinnie napisał że nie sprawdzał historyków z pensją poniżej, więc zakładam że MVP też nie) jest około 80. Możesz podać ile twoi skauci dostali? Wtedy takie osoby jak ja same będą mogły wyrobić sobie opinię czy faktycznie dostaliście za mało, w sam raz czy za dużo. Z tego co rozumiem, to rookies są rozdysponowywani tylko pomiędzy Ciebie i Vinniego, a m4ti nie zajmuje się szkoleniem młodzieży, zgadza się?

This Post:
00
159725.103 in reply to 159725.102
Date: 10/21/2010 10:24:37 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie mam bazy danych pozostałych skautów, bo rozdzielaniem zawodników z tego rocznika zajmuje się tym razem Mr. President. Mogę Tobie podać jedynie dane zawodników, których ja otrzymałem, czyli przypisanych do pozycji PF i C.
Otóż znajduje się tam w sumie 10 zawodników o potencjale MVP. Na dwie pozycje.

Z czego:

1 - SS>50
2 - SS=46
4 - SS=41-45
2 - SS=37
1 - SS=36

Nikt chyba nie napisze, że to są zawodnicy odpowiedni dla kadry NT.
Teraz za to możesz sobie wyrobić opinię jak to wygląda na podstawie dwóch pozycji.
I gwarantuję, że na pozostałych wcale nie jest lepiej.

Nie, zawodnicy są rozdysponowani pomiędzy Vinniego i Mr. Presidenta. Ja jestem tylko jednym z jego skautów. m4ti_ nie zajmuje się szkoleniem młodzieży. Chyba. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

Last edited by Hawkeyed at 10/21/2010 10:25:02 AM

This Post:
00
159725.104 in reply to 159725.99
Date: 10/21/2010 10:51:12 AM
Overall Posts Rated:
270270
I wolę aby jedna osoba prezentowała ogólne poglądy i przemyślenia jak trenować pod NT i U21.

Na tym polu stwierdzenie że selekcjoner U21 nie powinien się dotykać 18to latków, jest oczywiste i jak dla mnie pozbawiona agresji.

A czy to oznacza też, że młodzicy pod NT i U21 powinni trenować tak samo? Raczej nie. Chyba że mamy mieć pośmiewisko U21 a nie reprezentację U21.

A jeśli mamy pod obie kadry inaczej trenować zawodników, to chyba lepiej aby dwie różne osoby nadzorowały ich rozwój, tak aby każdy mógł się maksymalnie skupić na swojej metodzie szkolenia. Tylko czy jest sens powoływania kogoś do nadzoru treningu zawodników przez zaledwie 2 sezony?

Poza tym zwróć uwagę, że w przypadku U21 wystarczy aby selekcjoner był wybrany na 2 kadencje i już będzie mógł skorzystać z 18latków którymi opiekował się w pierwszym sezonie swojej pracy. I VJ i Leszek przed nim ma/miał taką okazję.

This Post:
00
159725.105 in reply to 159725.103
Date: 10/21/2010 11:07:01 AM
Overall Posts Rated:
270270
Mam jeszcze pytanie pomocnicze. Czy wszyscy ci podani przez Ciebie zawodnicy mają pensję pow. 3.5k? Pytam bo chodzi mi o to, czy dostałeś zawodników sprawdzanych przez Vinniego (i są oni przez to z grupy która go interesowała) i On ci ich odstąpił, czy po prostu dostałeś tylko to co VJ nie interesowało (może poza tym jednym SS>50)?

Jeśli odpowiedź jest twierdząca to wygląda na to że wg listy BB Kinga dostałeś 10 zawodników z 32 którzy byli w tym sezonie. Biorąc pod uwagę że dostałeś też wszystkich 53 graczy z najwyższymi potencjałami w tym sezonie to chyba nie jest tak źle co?

Advertisement