BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S44 Europe Championship by Topnik

U21 S44 Europe Championship by Topnik

Set priority
Show messages by
This Post:
00
297052.95 in reply to 297052.94
Date: 1/25/2019 3:35:57 PM
Overall Posts Rated:
876876
Jesu li vas to ucili na Palama

Šta su ih učili na Palama? Ne razumijem.

Message deleted
This Post:
11
297052.97 in reply to 297052.92
Date: 1/26/2019 9:46:05 PM
Overall Posts Rated:
5656
Slažem se Goxy. Gledam ostale početne stranice "kvalitetnijih" U21 repki, odmah pišu minimalni kriteriji za upad u istu. Od PG do C, od 18. do 21. godine. Sve je tu od A do Ž.
Topniče, nije ovo upućeno kao pljuvanje na tvoj rad. Sugestija obična, koja sigurno ne može odmoći, ne? Ako ti je sada previše - nemoj, ali kada posložiš kockice, uradi nešto. :)

This Post:
44
297052.98 in reply to 297052.97
Date: 1/27/2019 6:05:20 AM
Doboj-Jug Bulls
III.3
Overall Posts Rated:
164164
Pise to i kod nas kada udjes na igraca, koji je minimalan tsp po godinama i koga da kontaktirate, mislim da je rad repke kako i A tako i U21 u zadnjih par godina na velikom nivou,sto se vidi i iz rezultata, te da i topnik i ostala ekipa ulazu veliki trud i svoje vrijeme u to, te mislim da je ovo cjepidlacenje oko nekih detaljnih izvjestaja bezpotrebno, i ako koga sta zanima ima dovoljno nacina da se informise.

This Post:
00
297052.99 in reply to 297052.98
Date: 1/27/2019 10:27:18 AM
Overall Posts Rated:
5656
Burazeru, ja nisam ništa govorio oko izvještaja. Uostalom, koga zanima neka pregleda utakmicu, kao što ja tako uradim, makar to bilo nabrzaka. I znam da nisam jedini koji ovo radi (barem se nadam haha :D ).
Samo - historija je historija, sve je zapisano. A početna stranica može podnijeti mali update, kada smo već predaniji radu s našim igračima, za razliku od drugih repki. Navešću kao mali primjer repku Hrvatske. Sve je na mjestu, uređenost stranice i slično, samo rad s mladim nije nešto.
A to brate, kada uđeš na igrača i onaj minimalni TSP koji se ukaže je smiješno. Digli smo kriterije, jer smo gladni. Većina igrača sa 19 godina, koji se treniraju, premaše onaj requirement za TSP polovinom druge sezone. Ali ne TSP za 19, već za 21 godinu.
Nadam se da si shvatio na šta ciljam :)

Pozz, Steve B.

This Post:
00
297052.100 in reply to 297052.99
Date: 1/27/2019 4:47:51 PM
Doboj-Jug Bulls
III.3
Overall Posts Rated:
164164
Pa dobro moglo bi se to malo doraditi :)
Pozdrav drug

This Post:
11
297052.101 in reply to 297052.99
Date: 1/27/2019 5:31:41 PM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14931493
nije smiješan TSP, nego si totalno promašio poantu tog advertisementa, a to je da se manageri jave u21 seletkoru ili skautima...
TSP je niži i zbog centara, koji u pravilu imaju -10 TSP u odnosu na krila i bekove, a kako ta objava ima ograničenje znakova, ne može sve stati odjednom...
oni najbolji drafteri su ionako u fokusu selektora i skauta od samog početka, i ta reklama služi samo za one igrače koji su eventualno promakli...
da se samo oslanjamo na to, ne bi daleko dogurali...

čisto primjera radi, u klasi 20g koji će naredne sezone igrat u repki, na draftu ih je 25 do 30 udomljeno/kontaktirano/praćeno...
nekih 10ak je otpalo zbog neaktivnosti vlasnika, prioriteta treninga itd
pored te liste koja je napravljena na samom draftu, i redovno ažurirana na kraju svake sezone, nijedan igrač zanimljivih skilova se nije pojavio sa strane, bilo u nekom stranom ili domaćem klubu...

što se tiče minimalnih zahtjeva na stranici repke, to je čista glupost... da li će igrač igrati u reprezentaciji ovisi o niz faktora, ne samo skilovima... trenira li se redovito? ima li urednu sedmičnu minutažu i 8+ formu svake sedmice? fleksibilnost vlasnika oko treninga? stamina, slobodna bacanja, konkurencija na poziciji u toj generaciji igrača itd itd
čisti primjer ti je Antonio Murn (44417171), ovosezonski bek... iz nekog razloga, vlasnik je prekinuo komunikaciju nakon uredne 3 i pol sezone, i na pola sezone smo izgubili trećeg/četvrtog beka po skilovima jer je stalno igrao 90+ minuta sedmično i imao formu 6...

ako nekoga zanima bilo šta oko nekog igrača, zna da se uvijek može javiti meni ili nekome od selektora/skauta, i u kratkom vremenskom roku će dobiti odgovor...
svojevremeno sam i napisao u21 tutorial sa skilovima i planom treninga, pa se ne sjećam da je to nekog posebno zanimalo, barem ako je suditi po odazivu na temi...(286523.1)

From: GM-Kyve
This Post:
11
297052.102 in reply to 297052.101
Date: 1/27/2019 6:10:27 PM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14931493
kao bivši u21 selektor, zamolio bih vas sve da ne budete prestrogi prema Topniku...
u redovnom sam kontaktu s njim, i znam iz prve ruke koliko je vremena i truda uložio oko u21 reprezentacije u proteklih par sezona...

na kraju krajeva, i krajnji rezultat je sasvim solidan, u21 je prošla u drugi krug (treći put u zadnja četiri Eura), i u drugom krugu je upisala dvije pobjede...
kad se sve sabere i oduzme, dobili smo sve tekme koje smo morali dobit, osim Bugarske u prvom krugu...
za medalju je trebalo pobjedit 2 od 3 velesile (domaćina Poljsku ili Francusku ili Španiju), sa ovog generacijom to nije bilo moguće... uostalom nešto slično sam najavio i u najavi generaciji na kraju svog mandata (295609.48)

kao što sam pisao puno puta ranije, premalo nas je da bi u kontinuitetu imali velike rezultate...

svake sezone treba naći vlasnike za 15 do 20 igrača, i nadati se da ništa se neće poremetiti u narednih 4 sezone (56 tjedana=malo više od RL godinu dana)... da se maksimalno ne trudim i ne preklapam generacije pa pojedini manageri treniraju 1-2 u21 igrača uz jednog seniorskog, ili obrnuto, tko zna gdje bi bili...da ne spominjem da nema ovih par utopija koji isključivo treniraju za u21, i ovi rezultati bi bili nemogući...

jedna RL godina je dug vremenski period, svašta se može dogoditi, i potrebno je puno truda i sreće da bi kvalitetan 18g drafter postao kvalitetan u21 reprezentativac, i nekad usprkos svim naporima managera, selektora i skauta, igrač svejedno propadne...
dovoljno je svega par sedmica promašenog treninga ili nelogiranja ili nepostavljanja postave i loše forme, i to će napravit razliku... ovisno o kvaliteti cijele generacije, ta razlika će biti pobjeda ili poraz protiv Bugarske, ili pobjeda više ili manje u drugom krugu... a nekad je baš ta jedna pobjeda razlika između četvrtog mjesta, baraža za svjetsko, ili medalje na Euru...

suma sumarum, više gledajte kako da pomognete, a manje kako da kritizirate...
bolji izgled stranice reprezentacije, minimalni zahtjevi ili češći/potpuniji izvještaji selektora o odigranim utakmicama teško da će donijeti bolje rezultate...

This Post:
00
297052.103 in reply to 297052.102
Date: 1/27/2019 11:25:25 PM
Overall Posts Rated:
5656
"Poanta mog advertisementa"? Čovječe dao sam minimalnu sugestiju. Da si pročitao komentare prije toga, s moje strane nije nikakva negativna kritika bila usmjerena prema Topniku. Za pisanje izvještaja isto vrijedi. Uostalom, imam redovan kontakt što se tiče treninga U21 igrača s njim, pa bih te zamolio da te minimalne histerije prosipaš na nekom drugom mjestu, i nekoj drugoj osobi. Molim te. Nadam se da je ovo što sam napisao ok za tebe, i da nećeš kao uobičajno obrisati komentar, jer nije bilo zlonamjerno kao prvo Topniku, a ni tebi. ;)

http://www.buzzerbeater.com/country/24/nt/overview.aspx
Op! Vidi šta je ovo!? Zar ne bi bilo ljepše da ovako nešto stoji na početnoj U21. Naravno Kajvi, to bi bilo smješteno u kategorije od 18, 19, 20 i 21 godinu, te za poziciju posebno (Plej, Bek, Krilo, KC i C). Na ovaj fazon, ne bukvalno kako su to komšije uradile.
Barem bi nekim menadžerima, ciljam na one novopečene, bilo lakše orijentisati se, kako bi protok/rast TSP trebao da ide na određenim pozicijama. Naravno, mogu oni, možemo svi mi priupitati, ali ljepše je kad se neke stvari odmah saznaju.
Mislim, kao što je Goxy rekao, generacija 35 je bila davno. Ulazimo u 45. sezonu. I naravno da nisam mislio da će igrači sami zaigrati nakon tog "mini-sugestije/updatea"...valjda se to podrazumijevalo?

To što si napisao za trening, u potpunosti podržavam. Primjer: ako se već dešava kod nekih timova/menadžera, (nazovimo ga), restart - daj onda ljudi dragi usmjerite se na naše mlade igrače, u tim novim počecima. Pa makar to bila generacija od 18 igrača sa potencijalom 7, ali daj da budu kvalitetni igrači za U21. Što je konkurencija igrača veća, to je bolje za reprezentaciju. Ili ako ima jedno mjesto u rosteru za našeg igrača, daj trenirajte našeg igrača. Ako nešto nije jasno ima tu veterana ovdje da se priupitaju, kao što si npr. ti Kajvi, koji si se i sam ponudio, i svaka ti čast. Ne bih sada da navodim sve.

I na kraju, opet da se složim s tobom. Topnik je dobro izvukao sezonu, bilo je par tvrdih mečeva. Sve u svemu, bolji dani sigurno dolaze.
Pozz, Steve B. :)

This Post:
00
297052.104 in reply to 297052.103
Date: 1/28/2019 4:59:34 AM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14931493
da čitaš pažljivo, vidio bi da piše "poanta tog advertisementa", a ne tvog...
ti si napisao da je smiješan, ja ti objašnjavam zašto nije, i koja je poanta te objave/reklame, zovi je kako hoćeš...
ne prosipam ja nikakvu histeriju, nego kao netko tko je jako puno vremena i truda uložio u rad reprezentacija, uzimam si za pravo da objasnim neke stvari...
pročitaj kućna pravila BBa, pa će ti možda bit jasno zašto su neki postovi obrisani...

stranica repke ovakva stoji još od tursinog prvog mandata, ne sjećam se nešto da se njemu ili meni prigovaralo u međuvremenu dok smo bili selektori, a zaista nije fer cjepidlačiti i sve svalit na Topnika...

opet ću ponoviti, ti minimalni skilovi ništa ne znače na stranici repke, kad je svaki draft, svaka generacija drukčija...
ovako se sprečavaju mogući problemi, da ne bi selektora prozivali manageri zašto njihov igrač ne igra, a zadovoljava "minimalne kriterije"...

svake sezone otkad je Leonidas pokrenuo akciju "Generacija XX", šalju se spam poruke svim vlasnicima zanimljivih draftera, sa pozivom na trening, ili prodaju, ili da se jave selektoru/skautima, ili na forum...
taj posao se nigdje ne vidi, a 100 puta je važniji od toga kako izgleda stranica repke, ili vražja reklama za igrače...

From: Topnik
This Post:
33
297052.105 in reply to 297052.104
Date: 1/28/2019 6:19:35 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
U21 S44 Europe Championship - Rezime sezone

Generacija igrača sa drafta iz sezone 41 je igrala ovu sezonu broj 44. Imali smo finu generaciju za igranje utakmica. Bilo je šest do sedam igrača koji su bili sigurni što se tiče igranja dok su ostali bili rotacijski igrači.

Mijat Radojević je naš kapiten i po skillovima naš najbolji igrač iz ove generacije. Po skillovima sam imao veća očekivanja od njega u ovim utakmicama, ali je imao solidan učinak. U kvalifikacijama je imao prosjek od 10 poena i 11 skokova po utakmica dok je na prvenstvu imao učinak od 11 poena i 10 skokova.

Marko Agbaba je naš prvi PG iz ove generacije. On je igrao redovno u kvalifikacijama i pružao je dobre partije dok je prvenstvu malo nismo imali sreće u vezi njega. Prvo kolo na prvenstvu nije igrao zbog loše forme, u drugom kolu je počeo kao rezerva zbog loše forme i u trećem kolu se povrijedio odmah na startu utakmicu. Najviše kada nam je trebalo bili smo lišeni njegovih usluga, ali to je čisti random na bbu.
Njegov prosjek u kvalifikacijama je bio 11 poena i 3 asistencije. Da budemo realni moglo je tu biti malo više asistencija. Na prvenstvu je zanemarljiva ukupna statistika, ali je vrijedno spomena posljednje kolo kada je imao 19 poena i 3 asistencije.

Admir Pašalić je bio statistički naš najbolji igrač u ovom ciklusu igranja za reprezentaciju. Čovjek koji je redovno pružao dobre partije, a propustio je samo posljednje kolo prvenstva zbog povrede.
U kvalifikacijama je u prosjeku postizao 13 poena, 4 asistencije i 6 skokova po utakmica. Na prvenstvu je imao u ove četiri utakmice učinak od 25 poena, 4 asistencije i 4 skoka. Ovom prilikom se zahvaljujem vlasniku Pašalića što je uvijek dobro pazio na minute i čestitam mu na tome što je Admir bio naš najbolji igrač.

Četvrti stalni igrač startne petorke možemo reći da je bio Dejan Babanić. On je igrao više u kvalifikacijama dok se na prvenstvu rotirao sa Pikanjacom. Babanić je odigrao solidne kvalifikacije i imao je učinak od 7 poena, 2 asistencije i 5 skokova u prosjeku. On je više bio zadužen za odbranu pa zbog toga je slabiji učinak bio u napadu. Na prvenstvu je imao solidnu rolu i slabije prosjeke od ovih u kvalifikacijama.

Peto mjesto u startnoj postavi su podijelili Amer Kulidžan i Danko Medaković. Njihovo igranje je zavisilo od taktike i forme za određenu utakmicu. Uglavnom su se rotirali, a Kulidžan je na prvenstvu manje igrao zbog forme i povrede. Tada je kao dodatni igrač pozvan mladi Kadušić koji je odigrao određenu rolu zbog smanjenog broja centara i trenutno loše forme.
Kulidžan je odigrao dobru rolu u kvalifikacijama sa učinkom 13 poena i 10 skokova dok je na prvenstvu imao sporednu ulogu zbog gore navedenih razloga.
Medaković je odigrao solidnu rolu u kvalifikacijama dok je na prvenstvu bio prva opcija sa pozicije PFa. U kvalifikacijama je bio na prosjeku od 5 poena i 5 skokova, a na prvenstvu je imao učinak od 8 poena i 9 skokova.

Last edited by Topnik at 1/28/2019 6:20:23 AM

Advertisement