Kilka wersji ustawienia przez ten weekend przerobiłem wygrała opcja pożegnalno-dziękczynna -
(http://img253.imageshack.us/img253/6848/polskau21hr8.jpg):).
W ataku Push the Ball siłą naszych rywali jest kolektyw i fakt, że grają na swoim parkiecie, wiadomo, że teoretycznie największą przewagę mamy w trumnie, także licząc trochę na to, że hatchet zagra coś zdecydowanego w obronie zaatakujemy go z obu kierunków, jak da mtm też nie będzie najgorzej. Dodatkowy plus przy równej formie i entuzjazmie poznamy nasz prawdziwy potencjał przy tej taktyce.
W obronie mtm wybierając zawodników którzy dzisiaj zagrają patrzyłem tak samo na rzuty jak i na obronę stąd mtm powinno wystarczyć. Poza tym argument jak przy PtB gramy normala na wyjeździe warto przekonać się czy mtm będzie wystarczający na słabszych rywali w ME.
Co do zawodników to na pozycji PG teoretycznie powinien zagrać Kozniewski który rzadziej wybiegał w pierwszej piątce na parkiet, ale że dla Bronka to jedyna szansa na spotkanie się z kadrą juniorów wybiegnie w pierwszej 5 na parkiet.
SG Bumbul dołączył do kadry najpóźniej i przyda mu się takie przetarcie w meczu towarzyskim, asekuruje go Roch Kups.
SF Bolbot to weteran kadry za mojej kadencji, ale że w tym sezonie bardziej łatał dziury niż grał w podstawowym składzie dzisiaj jest podstawowym SFem, poza tym nie będę ukrywał, że przed ME z tą pozycją jest najwięcej dylematów i muszę go sprawdzić, Hebel podobnie jak Gałązka nie zostawi kadry seniorów więc niech zagra w tym Polskim pojedynku zwłaszcza, że na co dzień gra i trenuje zagranicą.
PF rozmawiałem ostatnio z jednym Prezesem i on zwątpił w siłę Kolińskiego, a że sobotnie spotkanie to nie koniec możliwości Olafa dzisiaj zagra w pierwszej 5 poza tym z kadrowiczów grał najmniej, Szopa jako zmienik cóż na ten moment lepszego wystawić nie mogłem
C Olaf Januszkiewicz już za tydzień będzie grał w kadrze U21 dzisiaj ma szansę zaprezentować się kolegom z młodzieżówki, dla niego gra na Centrze to nowość w kadrze ale mam nadzieję, że sobie poradzi, w razie jakiś problemów jego zmiennik Ludwiczak swoim doświadczeniem i rutyną uspokoi sytuację.
A w przerwie pomiędzy kwartami możecie zagłosować i dzięki temu zdecydować kto dostanie Oskary
(60234.1).