Takže prvně obecně k zápasu a výběru taktiky, sestavy. Před zápasem jsem měl hodně starostí, hodně vymyšlených variant, co by se dalo hrát a bylo mezi nima těžké vybrat tu správnou. Potýkali jsem se s několika příjemnými i méně příjemnými starostmi - spousta podkošových hráčů ve formě 9, přesto se musela řešit absence zraněného Urbánka, který je hodně platný pro některé útočné taktiky. Nízká forma obvyklých hráčů pro SF - Sedlár a Klíma nízká 8, Horínek dokonce 7. Nabízelo se povolání Kopeckého, ale pořád jsem váhal, jestli přes formu 9 už nadešel jeho čas, nakonec i s ohledem na vybranou taktiku bude ještě muset počkat. A nelehká situace byla i na perimetru, kde jednička pro ofenzivní variantu PF Patient Uhrovic měl taky jen nízkou 8 a i další hráči neměli formy s výjimkou Smolínka a Trebického ideální. Nabízelo se povolání Vrzala ve formě 9, ale opět s ohledem na nakonec vybranou taktiku, nedostal prostor. Nově byl povolán Turek a rozhodl jsem se posunout jednoho podkošáka na SF (v obraně).
S ohledem na situaci ve skupině, kdy nás jen výhra mohla reálně udržet ve hře o semifinále (aniž jsme museli čekat na nepravděpodobné klopýtnutí soupeřů) a naopak i přes případnou prohru by klíčové 3. místo bylo prakticky jisté, jsme se rozhodl trochu více zariskovat a hrát tak trochu vabank. Bylo tam několik kritických okamžiků:
1) 2-3 zona - vsadil jsem na to, že Španělé vsadí opět na stejnou taktiku a byl přesvědčený, že s našim typem hráčů to zafunguje, viděl jsem v předchozích zápasech Španělů jeden pokus soupeře, který nevypadal tak špatně a daly se z něj vyčíst indicie, že by to na ně mohlo platit
2) koho vybrat jako střelce pro PF - s ohledem na formu Uhrovice jsem se rozhodl vsadit na Smolníka, nicméně bylo tady riziko vzhledem k podobnosti klíčových vlastností pro tuhle roli, že to budou hrát na Trebického, i proto jsem se rozhodl posunout Trebického na SF, aby to případně tak moc nebolelo, dát je na PF a C jsem si netroufl, nakonec se ukázalo, že se Smolníkem jsem měl správný odhad (nebo tomu třeba říkejme šťasnou ruku, jak kdo chce)
3) na SG (obrana SF) jsme se rozhodl nasadit Volného, který většinu předchozích zápasů sledoval z tribuny nebo z lavičky náhradníků a na hřiště se dostal minimálně - i tady se to ukázalo jako dobrá volba, po Trebickém zaznamenal druhé nejlepší +/- z celého týmu
Mimochodem, momentálně je soupiska plná, Turek zaplnil poslední volné místo, nicméně v případě potřeby, když budu cítit, že nějaký 19. hráč může být užitečný, nemám problém někoho ze soupisky vyřadit (ale vidím to max. na 1 hráče v celém zbytku ME).
V další zprávě se dostanu k detailnímu rozboru toho, co se dělo na hřišti.
Last edited by rwystyrk at 10/18/2011 8:06:11 AM