BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.956 in reply to 102056.955
Date: 8/28/2010 7:04:58 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Jen jedno vysvětlení pro sestavy v přátelských zápasech až do konce sezony, budou hrát jen perspektivní hráči (tzn. stále trénující) a to jen ti, kteří budou zrovna mít formu 8 nebo 9. S nižší formou hráči nebudou hrát přáteláky ani kdyby to byli klíčoví hráči (v soutěžních zápasech to může být samozřejmě jinak).

This Post:
44
102056.957 in reply to 102056.955
Date: 8/29/2010 4:16:26 AM
Overall Posts Rated:
4040
Mě je v podstatě jedno jak. Ti co to hrajou anglicky by se měli diskriminovat, když jsme v česku...

This Post:
22
102056.958 in reply to 102056.957
Date: 8/29/2010 11:22:47 AM
Overall Posts Rated:
3636
Skoda, ze se zmenilo hodnoceni prispevku. Za takovej vytvor bych ti hodil jeden balonek ani bys nemrkl.

This Post:
00
102056.959 in reply to 102056.958
Date: 8/29/2010 12:17:16 PM
Overall Posts Rated:
4040
No jo, takoví jako já už pomalu vymírají.

This Post:
00
102056.960 in reply to 102056.959
Date: 8/30/2010 5:48:37 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Tak jsem pár hráčů na externí forum i s nějakým komentářem dal. Použil jsem teda jen anglické zkratky, protože VS, VO apod. jsem tady nikoho neviděl použít, tudíž nevím, jestli by tomu někdo vůbec rozuměl, myslím, že anglické zkratky jsou dostatečně zažité. Případně kdo je nezná, prostě jsou skilly zapsaná postupně, jak je čtete po řádcích (střelba, dostřel, vnější obrana, ..., kondice, trestné hody).
Majitelé ostatních hráčů bych rád požádal, pokud nemají nic proti zveřejnění svých hráčů, ať je tam přidají taky nebo ať mi napíšou do pošty, že je tam můžu dát já. Ale není to nic povinného, pokud je nechcete zveřejňovat, psát nemusíte nikam.

This Post:
00
102056.961 in reply to 102056.960
Date: 8/30/2010 10:15:28 AM
Overall Posts Rated:
4040
skvěle, díky

This Post:
00
102056.962 in reply to 102056.961
Date: 8/30/2010 1:32:27 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
S Ruskem jsme dneska zkusili taktiku, kterou moc nehráváme. Z týmových ratingů to vypadá, že Rusové možná neměli náladu sraženou úplně na 1 jako my, spíše asi měli nějakou 3 nebo něco takového. Plus hráli doma, takže z toho nakonec je porážka 115:137. Zajímavé je jako moc Rusové při zvolené taktice dostávali do zakončení PF a C.

This Post:
11
102056.963 in reply to 102056.962
Date: 9/1/2010 3:59:44 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Repre by kromě GM kterým je rwystyrk asi výborným, potřebovala ještě kvalitního kauče a hrát s tím nejsilnějším co je k dispozici... No ale to je jen muj názor a sem to nepatří

Sem už to asi patří.
Máš snad pocit, že se nám někde toulají lepší hráči, než ti, kteří hrají? Pokud ano, pak bych naopak byl špatným GM a ne trenérem. Pokud to nebylo myšleno tak, že z kádru, který mám k dispozici, nestavím ty nejlepší, které mám.
Ať je to myšleno jedním nebo druhým způsobem, tak bych chtěl nějaké konkrétní příklady, buď hráčů, o kterých nevím nebo třeba i vím, ale nepočítám s nimi.
Nebo naopak příklad toho, kdy horší hráči hrají a lepší sedí na lavičce. (Já si pamatuji jeden konkrétní příklad, myslím, že v minulé sezoně Hána vs. Banobre, kde jsem uznal svoji chybu a Banobre už prostor v první pětce následně nedostal.)

Last edited by rwystyrk at 9/1/2010 4:06:47 AM

This Post:
00
102056.964 in reply to 102056.963
Date: 9/1/2010 4:44:55 AM
Overall Posts Rated:
2323
Tak logicky nemám k dispozici možnosti trenéra NT a tudíž těžko nějaký podobný příklad ukážu. Co mě, ale k tomuhle pocitu vede, je to co tady občas prezentuješ. Tj. pravidelně upozorňuješ na to, že budou hrát jen hráči pro Tebe perspektivní. GM jsi natolik dobrý, že dokážeš hráče pro reprezentaci dokonce i tvarovat, tak aby ti vyhovovaly. O tom, že máš o hráčích nejlepší přehled ze všech manažerů pohybujících se na našem BB vůbec nepochybuju. A o tohle mě nejde.
V tomhle povzdechnutí mi jde jen o můj pocit, z tvé prezentace NT, že v spoustě případů dáš přednost perspektivě před schopností a to i v případech, kdy kvůli možnosti záchrany perspektivních hráčů někdy nepovoláš někoho kdo by se ti hodil.
Přiznám, že je to jen můj pocit a nemám prostředky ani kapacitu, abych ti to dokazoval.

K kaučování jednotlivých zápasů. Jsem přesvědčený, že naše konzervativní taktika nám evidentně nepřináší ani výsledky odpovídající kvalitě týmu a tudíž existuje slušný prostor pro zlepšení. Cest je určitě k dispozici víc a rozhodně nejde o jednotliví zápas, ale o strategii celé kvalifikace. Ale zase je to jen můj pocit, podloženej jen pohledem z vnějšku na raitingy zápasů a rozhodně nemám v plánu ho rozpracovávat do nějaké hlubší analýzy.

This Post:
00
102056.965 in reply to 102056.964
Date: 9/1/2010 5:43:34 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
K výběru hráčů a přednosti záchrany. To jsem udělal jen před zápasem s Anglií, ve kterém už šlo prakticky jen o přestiž (pokud se shodneme, že až tak moc nesejde na tom, jestli do další kvalifikace jdeme z 3., 4. nebo 5. koše) a dal jsem přednost záchraně hráče před povoláním hráče, který by byl do zápasu nastaven jako 3.PG/SG a odseděl by celý zápas na lavičce místo Smolníka (což samozřejmě předem nevím, jestli fauly nebo zranění toho hráče pustí do hry).
Obecně k výběru hráčů - pořád hrávají soutěžní zápasy, dokud je šance na postup, ti nejlepší hráči. Proto letos hrávali hráči jako Portavales, Šimák, Vozka, byť už netrénují nebo jen velmi okrajově, stejně tak minulou sezonu hrávali třeba Žáček a Žalud, na které se už letos nedostalo (a to jsou mí vlastní hráči!, takže jejich nestavení připravuji vlastní tým o finance), protože dle mého názoru už se jim nová krev minimálně vyrovnala (a to se asi shodneme, že když mám 2 aktuálně rovnocenné hráče, že je lepší použít toho perspektivnějšího). Uvidíme, jak to bude příští sezonu, ale třeba Vozka nebo Holub mají reálnou šanci pořád v týmu být, byť už netrénují, ale kvalitou zatím asi nebudeme mít dostatek lepších hráčů, abych je mohl nechat stranou.
K taktikám jen zopakuji již to, co jsem dříve napsal. V obraně vidím osobku s týmem na to postaveným jako nejlepší variantu, pokud nechceme hrát na "trefování" taktiky soupeře, to je můj základní princip nebýt závislý na tom, co zahraje soupeř. Samozřejmě v některých specifických případech můžeme uvažovat o tom, že soupeře, který je pořád ještě kvalitou kádru o třídu výše se budeme snažit trefovat, tak jak tomu bylo proti Španělsku.
V útoku zatím náš tým není připraven tak, abychom podkošový nebo vnější útok mohli hrát opravdu efektivně, i když ta doba se blíží, až budou hráči dotrénovaní, tak vnější útok bychom měli být schopni zahrát. K podkošovému útoku potřebujeme aspoň jednoho silného hráče k Hánovi. Je to dáno mým stylem výchovy těch hráčů, samozřejmě lze vychovat hráče tak, aby pro specifickou taktiku byl použitelný třeba ve 22, ale většinou se tím dožene k potenciálu a nemá další prostor pro růst v dalších letech, přitom minimálně do 25 let (možná i déle, to prověří čas) lze hráče velmi efektivně trénovat, takže naši nejlepší hráči by měli být cca. v 25 použitelní prakticky do všech taktik, místo toho, aby se jejich vývoj zastavil ve 22 a byli jednoúčeloví.

This Post:
00
102056.966 in reply to 102056.965
Date: 9/1/2010 10:22:09 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Na příští týden byl domluven domácí přátelský zápas proti Norsku. Ohledně výběru soupeřů pro přátelské zápasy nevolím žádnou speciální strategii, prostě vyzvu 15 reprezentací (což je maximum, co jde oficiálně najednou vyzvat) a kdo první přijme, ten s náma bude hrát.

Advertisement