BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT

A Milli Takım / NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
291940.957 in reply to 291940.956
Date: 8/16/2022 8:12:59 AM
Ota Boca Juniors
II.3
Overall Posts Rated:
7676
Teşekkür ederim hocam. Fikstür açıklandı. Şu an için her şey yolunda gidiyor hedefimiz kayıpsız ilerlemek ve teselli şampiyonasını kazanmak. Açıklanan fikstürde herhangi bir zorluk yaşayacağımızı düşünmüyorum. İstekliliğimizi arttırmak için harika bir fırsat. Şampiyonayı kazandığımızda diğer hedefimiz Avrupa şampiyonası olacak. Milli takımımız en son 39.sezonda kupa kazanmış ki bu da istediğimiz ya da elde edince mutlu olabileceğimiz cinsten bir kupa değil şahsımca.

This Post:
00
291940.958 in reply to 291940.957
Date: 8/22/2022 3:01:45 PM
Ota Boca Juniors
II.3
Overall Posts Rated:
7676
Merhaba,

6 maç sonunda galibiyet oranı %100.

Durmak yok, yola devam.

Sevgilerimle.

This Post:
00
291940.959 in reply to 291940.958
Date: 8/27/2022 6:50:53 AM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
106106
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Tebrikler hocam. Şansınıza kolay bir fikstür gelmişti, hiç hatasız devam ediyorsunuz.

This Post:
00
291940.960 in reply to 291940.959
Date: 8/29/2022 12:31:44 PM
Ota Boca Juniors
II.3
Overall Posts Rated:
7676
Merhaba,

Arkadaşlar güç zehirlenmesi yaşadık. Aşırı fazla sayı kaçırdık ve kaçınılmaz bir yenilgi ile baş başa kaldık. Bu yenilgi bizim üst tura çıkmamızda engel teşkil etmeyecektir. Erken gelen yenilgiden çok ders çıkaracağız. Öngörümüz içeriden oynayacakları yönünde olmasına karşı temkinli hareket edelim diye adam adama savundum ve kaybettik.

Tüm eleştirilere açığım. Lütfen yargılamaktan ve hesap sormaktan çekinmeyiniz. Zira kazanırken fırtına gibi esiyoruz kaybedince kimsenin ya da bahanelerin arkasına sığınacak değiliz. Hatamı yüzüme vurmaktan lütfen çekinmeyin.

This Post:
11
291940.961 in reply to 291940.960
Date: 8/29/2022 2:22:49 PM
Afyon Bld Gençlik
TBL
Overall Posts Rated:
7171
Second Team:
BC Ferref
Canın sağolsun hocam .

This Post:
22
291940.963 in reply to 291940.962
Date: 8/30/2022 5:00:55 AM
Ota Boca Juniors
II.3
Overall Posts Rated:
7676
Merhaba hocam,

Eleştirilerinizde gayet haklısınız. Hali hazırda basit bir fikstür olduğu için çok rotasyonlu ilerlemekten ziyade maksimum verim alabileceğim standart kadro ile çıkıyorum. Daha çok rotasyona dikkat edeceğim ve bu sefer taktikler arasında " o piti piti değil kısa çubuk çekeceğim "

Çok iyi bir gözlemci olduğunuzu düşünüyorum. Tek anlamadığım nokta ise bu kadar iyi gözlemlerinizi neden bizimle paylaşmak istemiyorsunuz? Belirttiğiniz tüm problemleri dikkate alacağım. Sizden beklediğim ise lütfen gözlemlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin özellikle maç öncesinde. Teşekkür ederim. İyi oyunlar dilerim.

This Post:
33
291940.965 in reply to 291940.964
Date: 8/31/2022 10:23:45 AM
Overall Posts Rated:
77
Sevgili Dostlar Merhabalar,

Biliyoruzki Basketbol gönül işi, bu oyun her ne kadar sanal bir ortam olsada her birimiz kendi idealleri dahilinde birşeyler yapmaya çalışıyor takım yönetiyoruz. Bu yüzden kimin ne olduğunu bilmeden, Gerek sosyal hayat, gerek iş hayatı farklılıklar önemli olmamakla birlikte her birimimizin aynı gemide olduğunu belirtmek istedim..

Öncelikle şunu bilmenizi isterimki, Ben kaçmadım, kaçmamda. Çünkü yapım, düşünce tarzım ve karakterim buna müsait değil..

Bana inanan oy veren herkes için buradayım. 30 günlük bekleme sürem vardı. Süre dolumuna müteakip sizlere burada olduğumu belirtmek için içimi döküyorum. Forum’ada yeni bakabiliyorum. İnsanları suçlamak kolaydır, İftira atmak kolaydır. Maşallah neler yazılmış neler. Hani vurun abalıya derler ya, o misal...

Dinlemeden, Yargısız infaz yapma.. Bakarsın yarın senin içinde bir hikaye anlatılır..

Şunu yürekten paylaşıyorumki;Sizlere Çok teşekkür ederek beni onure ettiğinizi belirtmek isterim.(Sizlerin desteğiyle) Ülke koçluk görevimi elimden geldiğince gecemi gündüzüme katarak yapmaya çalıştım. Tabiki doğrularım olmuştur, yanlışlarım olmuştur. Ama emin olunki ki benimle özellikle oyuncu yetiştiren arkadaşlar bilirler, oyuncuların üzerlerine titreyerek sizlerinde desteği ile bir yapılanma içersine girdik. Hiç bir arkadaşımın mesajı cevapsız kalmamıştır. Oyuncular dışında dahi olsa bana kim ne soru sormuş ise bilgim dahilinde cevap vermiş yardımcı olmaya çalışmışımdır.

Neler yaptık;
- Önce Mt yapısını anlamaya ve başarının oyuncu yetiştirmekten geçtiğini vurguladım.
- Oyuncu yetiştirme konusunda destek istedim, Fakat tam anlamıyla istediğim desteği alamadım. (İstisnai elinden geleni max yapan hocalarımı konu dışında tutuyorum)
- NT Tahmin yarışması düzenlendi.
- Takım için özel oyuncular için Jübile Maçları ile onları onurlandırmak/şerefledirmek isteyerek etkinlik maçlarını o isimler için oynadık.(Umarım değişik bir tat katabilmişimdir)
- Uzun zamandır ele alınmayan Nt kriterleri konusunu ele alarak bir çalışma gerçekleştirip sizlerle paylaşıldı. (A Milli Takım / NT Kriter)
- Takımda iç oynama problemine karşı, Uzunlara yönelindi. Yeni tip uzunlar yetiştirilmeye gayret ettik.(sizlerle)
- Takım'daki uzun problemini ele almaya çalıştık. Yeterli değil, ama çok uğraştık. (Semih-Serkan-Bünyamin-Sefer)
- Alternatiflere yöneldik, Bloklu tip oyuncu (Sefer) Malesef jenerasyonu ve yaşı gereği yanına 2.oyuncuyu koyamadık. (Yakın yaşlarda 2.bir adam çıkmadı)
- Kısaca sürdürülebilir bir başarı için ve alternatifli bir kadro yapılanması için çaba gösterdim
-Eksiğiyle, hatasıyla, doğrusuyla 3 sezonu 37 galibiyet - 10 mağlubiyet ile tamamladım. (2 dönem/4 sezon görev yapan arkadaşları göz önüne alır isek iyi bir galibiyet sayısı).

Belki yazı genele bakınca uzun gibi görücenek olsada, Çok şey söyleyip hiçbirşey anlatmamak yerine Temel mesaja vurgu yapmak istiyorum. Az hatırlansın istemiyorum.Sizler ve bana inananlar için buradayım..

Göreve geldiğimde vermek istediğim Temel mesaj neydi, Ülke olarak sürdürülebilir bir başarı sağlamalıyız diye bir mesajımda belirttiğimi hatırlıyorum. Sizlerden destek istedim, Sürdürülebilir bir başarı adına oyuncu yetiştirme ile ilgili. Ülke takımlarında başarılar, gerek U21 gerekse MT için iyi oyuncu yetiştirmeden geçiyor. Form, taktik, strateji bunlar sonraki detaylar.

Bunun dışında sürdürülebilir başarı için bir takım çalışmalar yaptım. Yaklaşık 4-5 ay detay araştırma ile (yabancı forumlar dahil) MT Kriterleri belirleyerek sizlerle paylaşarak bir Hedef yol çizmeye çalıştım..
Aramızda çok tecrübeli koçlar var. Benden çok daha iyileriniz var..
Fakat özellikle oyuncu yetiştirme konusunda gerekli desteği alamadığım için sadece ve sadece Milli takım’a destek olabilmek adına 2 hesap açtım. Takımların hiç birşekilde birbiriyle bağlantısı yoktur..

This Post:
33
291940.966 in reply to 291940.965
Date: 8/31/2022 10:30:46 AM
Overall Posts Rated:
77
Yazının devamıdır..

** Mt olabilecek 22-26 yaş arası oyuncu gelişimlerinde kullanmak adına Kendi hesabım dışında 2 hesap oluşturdum. Bazı geliştirdiğim oyuncular vardı. Her iki takım’da Üst lig takımları’da değildir. Diğer 2 takım 3.lig ve altı takımlardı. Para transferi, hile gibi eylemleri yanlış buluyorum. Bu yaptığımında etik olmadığını ancak MT için taşın altına elimi koymak istedim. Risk aldım yani özetle.. (Oyuncu gelişimleri , yeni jenerasyonlar yaratılması ile ilgili gerekli desteği alamadığım için) Geçmişte bu şekilde başarı sağlayan gerek U21 takımları, gerekse’de MT takımları oldu. Oyunu yakın seviye takip edenlerde bilirler.
Tüm BB TR camiasından özür diliyorum. Kendi takımımın transfer listesine zaten göz atabilirsiniz. herhangi bir para transferi vs söz konusu değildir. Zaten böyle birşeye ihtiyacımda yoktur. Suçladığınız gibi herhangi bir organize iş içersinde'de bulunmadım.

İçinizde bilenleriniz var, Bir oyuncu için emek veriyorsunuz, ve istiyorsunuzki oyuncu Milli takım oyuncusu olsun.. Renan tam bu profil potasına girmek üzereydi’ki Renan’ı satmaya karar verdiğimi. Milli takım koçu iken kendi oyuncusunu oynatıyor diye bir diyalog ile karşılaşmak istemediğimi belirttim. Bilenleriniz biliyor ve satmamam yönündede geri dönüşlerinizi almıştım.

Renan’ aslında benim Kriterlerde koyduğum hedefleri doğrulamak adına’da örnek bir çalışma oldu diyebilirim. Kriterleri yüksek bulan arkadaşlarımız olmuştu, ama emin olun burada ciddi bir emek var ; Özverili bir emek verildiği takdirde 25 yaş sonu yada 26 yaş 150 typ görmek mümkün.

2 arkadaşıma ayrıca gönülden ve yürekten Özel olarak teşekkür etmek istiyorum.

notra Takımı, @myra Hocam: Semih Oluk'un sahibi, drafttan beri zaten oyuncu ile max seviyede ilgilenerek harika işler yaptı. Talihsiz bir şekilde küme düşmesi nedenli şuanda hocamız geçen seneyi 4.ligde geçirdi. MT'ye oyuncunun dahada faydalı olabilmesi adına maaşına rağmen oyuncuyu takımda tuttu. Gerçekten bazen kelimeler kifaiyetsiz kalırya benim için öyle bir durumdu. Özel bir teşekkürü fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Nezaketi ve konulara yaklaşımı, çabası insani yönü ayrı bir takdir edilesi..

İzmir Orcas Takımı, @Kostok Hocam: 3 oyuncu ile harika işler yaptı, Erolu sonrasında kadrosuna katmış olsada yaptıkları ve yetiştirdiği oyuncular ile örnek olarak gösterilecek bir isim. Muazzam bir başarı hikayesi yazdı diyebiliriz. Güzel iletilişimi ve özverisi için yürekten teşekkür ediyorum. Kendisi sağolsun yeni oyuncu yetiştirme konusunda’da çok büyük bir adım atmıştı. Bende yerin ayrı, bunu bil yeter hocam..

Bu arada Hikayesini bilmeyenler için paylaşmak isterim.. şöyle bir deyisle ilgili soyle bir de rivayet vardir:
"...Zenginlerin cuha şalvar ve yoksullarin aba giydikleri devirde, birgun Balikesir carsisinda zavallı bir köylü ile şehirli zengin agalardan birisi arasinda bir agiz kavgasi baslamis.

Şehirli zengin, köylünün guzel karısına sulanmiş.
İşin icine namus meselesi de karısınca iyice alevlenmis.

Olay büyüyüp; tartisma tekme, tokat ve girtlak girtlaga bogusma safhasina gelince, etrafta kalabalik birikmeye baslamis. civardaki dükkancilardan birisi kavgayi yatistirip kalabaligi dagitmak uzere genc ciraklarini gondermis, arkalarindan da bagirmis:

- Ulan seyre dalmayin, vurun, ayırın!

Genç çıraklar ise kavga gürültü arasinda ne yapacaklarini bilemeyip ustalarina seslenmisler:

- Usta hangisine vuralım?

Şasıran dükkancı; bir an düşünmüş, aklını başına toplayip basina dert açmamak icin çıraklarına şu emri vermis:

- Ulan sorulur mu, abaliya vurun, abaliya vurun!.. "

Yeni dönem herkes için hayırlı olsun..
Umarım Milli takım için bir faydam olmuştur.

Savaş ne kadar zorsa, Zafer o kadar tatlıdır.

Saygı ve sevgilerimle..
Ernesto

Advertisement