Pozdrav ekipa, još jedan vikend je skoro iza nas, vrijeme je za trening report i najavu treće tekme baraža...
u petak solidan trening, 11 zelenih strelica na 15... ko i po običaju, neki su iznenadili, neki podbacili, idemo redom:
Vugdelija +1 JS, +1 IS
Jorović +1 ID
Memić +1 JS, +1 IS
Trn +1 OD, +1 HA
Črlenec +1 JR
Čukalevski +1 OD
Govedarica +1 BL
Hadžija +1 JS
imali smo odlične sedmične minute prošli tjedan, rezultat toga je i popravljanje forme, samo je Avdić ostao u 7 formi, te Vugdelija pao iz 8 u 7... svi ostali, 8+ forma, uz nekoliko važnih devetki...
za one koji nisu pratili, trenutni poredak u baražu:
(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...)u našoj skupini je sve jasno, bilo kakva pobjeda nas vodi dalje, porazom ovisimo o koš razlici, ali i tu smo u dobroj situaciji...
Kolumbija je imala užasnu formu u drugom kolu, 5 igrača sa najvećom platom u 5 formi, sad se situacija malo popravila... ipak, u prvom kolu su izgubili 19 razlike od Hong Konga na isti trud, mi smo taj isti Hong Kong dobili 11 razlike uz manji trud, tako da bi matematika trebala biti jednostavna...
u skupini B, derbi Italija-USA, pobjednik nosi sve, poraženi ide u utješni turnir sa 0-2 omjerom...
baš mi je žao Filipina, imaju jako dobru momčad, ali stvarno nisu imali sreće, ni sa žrijebom, ni sa rezultatima... u prvom kolu su vodili skoro cijelu utakmicu protiv Amerikanaca, da bi na kraju izgubili u produžetku, i onda u drugom kolu -12 protiv Italije...
u skupini C, slična situacija, derbi Litva-Kanada, winner takes all... Malezija je u prvom kolu izgubila od Kanade, dok Litavci gaze sve pred sobom...
u skupini D je slična situacija kao u našoj, Francuska igra protiv Argentine, Australija protiv Egipta... bilo kakva pobjeda Francuze vodi dalje... Argentinci su bez šanse za prolaz, jer su prvo kolo izgubili 50-0 zbog nepostavljanja momčadi... pobjedom bi eventualno pomogli Australiji, ali i onda je pitanje mogu li Australci nadoknadit koš razliku...
po mojim skromnim procjenama, sve 4 europske ekipe bi trebale proć dalje, dakle BiH, Italija, Litva i Francuska...
na svjetskom igra ukupno 12 ekipa, finalisti kontinentalnih natjecanja iz prošle sezone imaju direktan plasman...
igra se u 2 skupine, po 1 finalist sa svakog kontinenta u obje skupine, i na random se još podijele 4 ekipe iz baraža...
takav poludirigirani žrijeb je uvijek zanimljiv, sve ovisi kako se podijeli...
Brazil i Čile
Njemačka i Rusija
Tajvan i Kina
Nigerija i Senegal
+ još 4 ekipe iz baraža, po 2 u svaku skupinu, BiH (nadam se), Italija/USA, Kanada/Litva te Francuska (99%)
znači ukupno, 2 skupine po 6 reprezentacija, prve 4 iz svake skupine idu dalje... prenose se pobjede i koš razlika protiv protivnika iz tvoje skupine koji su prošli dalje...
u drugom krugu je ukupno 8 reprezentacija u skupini, iz prvog kruga se može prenijet omjer 3-0, 2-1, 1-2 ili 0-3, ovisno kako si igrao... i onda se još igra 4 utakmice protiv one 4 ekipe iz druge skupine...
suma sumarum na kraju, prve 4 ekipe iz te druge skupine od 8 reprezentacija su u polufinalu, prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg...
sve utakmice se igraju na neutralcu, termin gotovo uvijek je 19:30 ili 20:30...
eto, toliko od mene za ovaj vikend, nadam se da sam uspješno objasnio sistem svjetskog...
vjerujem da će mladi Zmajevi sutra odradit posao, i onda čekamo žrijeb, pa će opet biti analiza skupina itd...
BiH-Kolumbija, sutra u 19:30, navratite na chat i navijajte za mlade Zmajeve...