BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > Nasza Liga vol.2

Nasza Liga vol.2

Set priority
Show messages by
This Post:
00
88400.96 in reply to 88400.95
Date: 5/26/2009 5:23:27 PM
Overall Posts Rated:
112112
A to by znowu z tematów taktycznych trzeba przerzucić się na finansowe ;) (cierpliwość czytelników forum II.1 się kończy :D)

jest pewien poziom powyżej którego się nie podskoczy bez przeinwestowania (to wtedy kiedy w perspektywie sezonu budżet się nie domyka)..

Póki co jednak to PLK chyba nie grozi przez co najmniej 2-3sezony...Nikt (poza t_mac'em) póki co wielkiej ochoty do detronizacji chudziola nie przejawiał...On sam również jakoś nowych celów sobie nie wyznacza i tak się wszystko buja i wyrównuje około 200tys pensji i oglądaniu się na siebie, byle mieć chociaż 5tys więcej zysku tygodniowo od rywala :) Tym bardziej godnym zauważenia jest fakt, że Ty swoją ekipą względnie tanią i właśnie bardzo wyrównaną potrafiłeś sporo namieszać...Może właśnie przez to nabierze to wszystko trochę dynamiki w najbliższym czasie i będzie trzeba jeszcze więcej kombinować :) Na razie tylko odkreślam sobie drużyny, z którymi bezpośrednio walczyłem o jakieś tam pozycje i które do pomocy w tej walce musiały użyć sporych rezerw finansowych...Może kiedyś wszyscy wyprztykają się z tej dodatkowej skrywanej przewagi i przyjdzie pora na czających się szaraków (mnie, mnie, ja, ja chcę ;))

Najbardziej brutalne zaś jest to, że fajnie trenujące grajków drużyny w trzeciej-czwartej lidze egzystują sobie na krawędzi tnąc co popadnie, kiedy w tym czasie PLK nie podnosi w ogóle poprzeczki tylko pilnuje, aby co tydzień wpadało na plus te 150tys..."Zwiększy się przepaść między ligami"...i coś tam chyba o serwerach jeszcze zawsze było...

This Post:
00
88400.97 in reply to 88400.96
Date: 5/26/2009 8:40:42 PM
Overall Posts Rated:
202202
"przepaść" jest zaiste konserwowana w BB... jest też parę "głupot"

po 1 zarobki w PLK są znacznie lepsze niż w niższych ligach... a wydatki trza w każdej lidze robić, bilans PLK jest zdecydowanie zbyt pozytywny, szczególnie dla tych najlepszych ekip...

po 2 nawet w ramach samej PLK jest ogromna różnica... taki chudziol zarabia dużo więcej w przeciagu sezonu niż reszta, bo ma lepszą frekwencję, a na koniec dodatkowe co najmniej 500k tylko za fakt udziału w finale (nie narzekam tu na swoje zarobki, bo też mocno pociagnąłem, ale jest na pewno parę ekip, które nie wyciągają z sezonu w PLK połowy tego co chudziol)...

po 3 przepaść się konserwuje bo system w BB jest mało ruchomy, ciężko jest awansować (1 z 16), a nawet jesli się uda to potem cholernie ciężko się utrzymać

po 4 debilny jest system BBB, a od czasu kiedy minuty się nie wliczają te rozgrywki w ogóle niczym się nie różnią od sparingów pod kątem skomplikowania taktycznego i tym samym ciekawości jaką sobą prezentują

btw. tragicznym miejscem w każdej lidze BB jest 5, lipa na całego na koniec sezonu, zdecydowanie bym wolal być 6 lub 7

Last edited by korsarz at 5/26/2009 8:42:44 PM

This Post:
00
88400.98 in reply to 88400.97
Date: 5/27/2009 11:49:53 AM
Overall Posts Rated:
112112
Podsumowując na koniec sezonu bardziej niż z samego faktu utrzymania cieszyłem się właśnie z tego, że przez jeszcze przynajmniej przyszły również będę czerpał korzyści z tychże finansowych przegięć...Osobiście również mi z tym moralnie głupio, bo już na starcie (wraz z pierwszym meczem u siebie i szokiem liczbowym przed oczami) ogarnęły mnie smutne myśli, że na dłuższą metę w takim układzie daleko BB jako cała gra nie pociągnie :/ Na moje to kwestia jakichś 2-3 sezonów (jeśli nic nie zmienią), gdy PLK będzie brutalnie odbijać wszystkich beniaminków - po ilu podejściach komuś się znudzi? :/ Mało podsycającym motywację do gry jest cieszyć się tylko z tego, że akurat w dobrym momencie udało się do tej PLK awansować, a nie z powodu jakichś wybitnych zmysłów menedżerskich dochodzić do jakichś sukcesów...

Tymczasem zaś pozostaje mieć nadzieję, że już przyszły sezon będzie wyglądał kapkę inaczej...Sam fakt ewentualnego zwycięstwa t_maca w finale wiele nie zmienia, bo to taki chudziol prawej strony...Jeśli jednak Ty utrzymasz swoją dynamikę rozwoju, a z prawej zmobilizują się hatchet i al_said to może, może nastąpi zmiana miejsc na szczycie i w konsekwencji tym aktualnie tam okupującym drużyny przestaną same bez żadnych ruchów prezesów zarabiać bezwysiłkową mamonę...To zaś może zmusić do jakichś ruchów, te mogą zaś zakończyć się błędami/stratami i zawsze jest szansa choć kapkę zmniejszenia tej przewagi...Tylko czy ja się doczekam, aż te wszystkie drobne straty się skumulują? :)

Szkoda, że jestem stosunkowo bardzo młodym hattrickowcem i nie mam w ogóle pojęcia jak tam początki przebiegały...Może zbytnio panikuję i to naturalna kolej rzeczy, która ulegnie dostosowaniom...

PS. @II.1 - jak się komuś czytać nie chce całości, to piszemy z grubsza o dodatkowych motywacjach do awansu...Bo perspektywa grania o utrzymanie w PLK przeciw drużynom, wobec których macie świadomość, że w każdej chwili mogą wyłożyć 2-3mln (na ten moment - za jakiś czas takie rezerwy mogą być większe) za jakiegoś zawodnika zmieniającego oblicze, byle tylko właśnie Waszym kosztem się utrzymać jest trochę przygnębiająca i nie do pozazdroszczenia :/

From: Zajkos
This Post:
00
88400.99 in reply to 88400.1
Date: 5/30/2009 8:30:21 PM
Overall Posts Rated:
00
niezły mecz. widziałem początek, a potem ostatnie 10 sekund. piłka u Wyyzyego i popisowy faul któregoś z moich asów 2 sekundy przed końcem, jeden z dwóch osobistych trafiony i przegrywam...

From: Pezo
This Post:
00
88400.100 in reply to 88400.99
Date: 5/31/2009 1:16:44 PM
Overall Posts Rated:
66
Jak patrzyłem na poprzednie sezony w mojej lidze to wyszło, że wrócę do waszej ligi ale tym razem do konferencji Big. Cieszycie się nie :D ?

This Post:
00
88400.101 in reply to 88400.1
Date: 5/31/2009 2:24:21 PM
Overall Posts Rated:
00
Udało się, awansowałem!!! w zeszłym sezonie szyki pokrzyżował mi Szefciu, tym razem dopiąłem swego. Nie było łatwo. Najpierw w sezonie zasadniczym dopiero w ostatniej kolejce okazało się, że skończę sezon z najlepszym bilansem, a to klucz do sukcesu (dzięki Ksiuu ;) ). potem finał z PKK Lions i znowu dużo szczęścia, bo mojemu przeciwnikowi wypadł ze składu Kilicki, czyli najbardziej zmutowany center w lidze. mimo że w trzecim meczu wygrałem 20 punktami, momentami drżałem o wynik. w pierwszej kwarcie Lwy grały jak z nut, a moi spali. potem było lepiej, ale w 3 kwarcie na tablicy widniał remis. na szczęście końcówka należała do mnie.

Wyyzy, czapki z głów, byłeś wymagającym przeciwnikiem. swoją droga, jak przekonałeś swoich grajków, żeby tak często podawali!!!! w dwóch ostatnich meczach mieli odpowiednio 34 i 30 kluczowych podań!!! masakrycznie dużo, zważywszy na fakt, że nie masz klasycznych rozgrywających!!! Dziękuję za finałową batalię i życzę powodzenia w kolejnym sezonie. kto wie, może się miniemy - Ty polecisz do PLK, a ja z powrotem w dół ;)
O awans nie będzie łatwo, bo masz godnych przeciwników. Rysie, Ksiuu, Hell, nie wspominając o pozostałych ekipach, które z sezonu na sezon rosną w siłę. do tego dojdą beniaminki. Pewnie b.mocne.
Wszystkim Wam dziękuję za dobrą zabawę i ciekawe mecze. spędziłem w naszej kuźni wymiataczy PLK kilka sezonów i żegnam się z ambiwalentnymi odczuciami. z Jednej strony cieszy mnie upragniony awans, z drugiej - żal opuszczać taką ligę!
na pewno będę do Was zaglądał, jak Korsarz, Szefciu i al said, bo trudno będzie rozstać się z klimatem II.1! Forza II.1!!!!!!!!!!!!!!

Panowie, jeszcze raz dziękuję i ruszam na podbój PLK. hm, to znaczy spróbuję nie spaść w pierwszym sezonie ;))))
Trzymajcie się!
Zajkos

From: korsarz

This Post:
00
88400.102 in reply to 88400.101
Date: 5/31/2009 2:35:10 PM
Overall Posts Rated:
202202
graty Zajkosiu
teraz wybieraj... B8 czy G8?

This Post:
00
88400.103 in reply to 88400.102
Date: 5/31/2009 2:54:13 PM
Overall Posts Rated:
00
dzięki!
zamykam oczy i zdaje się na ślepy los. nic innego mi nie pozostało... ;)
do zobaczenia w PLK!:)

From: Jax

This Post:
00
88400.104 in reply to 88400.101
Date: 5/31/2009 3:36:57 PM
Overall Posts Rated:
773773
Gratulacje !!!

Życze utrzymania w PLK niech inni spadają :-)))

From: Zagiel

This Post:
00
88400.105 in reply to 88400.101
Date: 5/31/2009 3:58:07 PM
Overall Posts Rated:
00
Graty i powodzenia w PLK.

From: franek

This Post:
00
88400.106 in reply to 88400.95
Date: 5/31/2009 4:07:16 PM
Overall Posts Rated:
2626
Gratulacje :-) w pełni zasłużone zwycięstwo, chociaż kibicowałem Great 8 bo liczyłem że zrobi się luźniej po awansie którejś z drużyn ;-)
powodzenia w PLK !

Advertisement