BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XX.

Kérdés és csevegő XX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
230274.973 in reply to 230274.11
Date: 5/4/2013 5:52:27 PM
Overall Posts Rated:
8181
Az előző, már linkelt mérkőzésemre, illetve a mai fordulóra hivatkozva már teljes biztonsággal kijelenthetem:
ez a játék egy vicc.

Ugyanitt a következő szezon elején válogatott-esélyes dobóhátvéd eladó.

Privát üzenetben érdeklődj!

This Post:
00
230274.974 in reply to 230274.973
Date: 5/5/2013 2:12:49 AM
Overall Posts Rated:
4343
Tudom ez nem privát üzenet, de azért érdeklődök.
Kíváncsi vagyok, hogyan értékeled a mérkőzést. Nem kötözködés.

This Post:
00
230274.975 in reply to 230274.974
Date: 5/5/2013 4:54:36 AM
Overall Posts Rated:
8181
Úgy érzem, nyernem kellett volna. Erősebb támadással mentem gyengébb védekezés ellen, ennek ellenére hússzal több kísérletből hárommal több mezőnykosarat dobtam. Ez mondjuk elég nevetséges. Az is elég nevetséges, hogy a legjobb _külső_ ember dobjon taktika mellett az 58ezres fizetésű centered dob 27 pontot, miközben egy 92ezres fizetésű mókus védekezik rajta. Eladott labdák száma 8-20. Ez is mellettem szól. Lepattanó, gólpassz nagyjából egál. A szánalmas büntetőzésem miatt mondjuk tökre megérdemlem a vereséget. Ennek ellenére is győzelmet vártam, a már részletezett dolgok miatt.

Mindenesetre gratulálok a győzelemhez :)

This Post:
00
230274.976 in reply to 230274.975
Date: 5/5/2013 5:30:21 AM
Overall Posts Rated:
4343
Értem.
Jól gondolom, hogy szerinted akkor a játékosok formája, a hazai pálya előnye nem olyan fajsúlyos ezek szerint?

Ami a legjobb külső taktikát illeti. Ezt a legtöbben nem értitek/félreértitek. Tényleg nem nagyképűségből vagy bántásból írom ezt. Én több szezonon keresztül rengeteget használtam ezt a taktikát. Néhányszor gondolkodtam rajta, hogy írok a tapasztalataimról egy összegzést a fórumba, de mindig lusta voltam hozzá. A lényeg: a csapatom úgy lett összeállítva, hogy működjön ennél a taktikánál. Senkit nem fog meglepni, ha leírom: a C-im és PF-jeim támadása lényegesen erősebb kint, mint az átlag ilyen fizetésű játékosoké. Szóval hiába őrizte a _7es formájú_ 92k-s fizetésű centered az én 8as formájú (és nem mellesleg csekély 100.000 TSIvel jobban álló!) centeremet, ha az inkább kintről dobált _a taktikának megfelelően_. Vagy a külső védekezése is jelentős a centerednek?
Ez tényleg nem okoskodás. Meg lehet nézni, hogy idén hányszor mentem a legjobb külső... taktikával, és melyik játékosom hány pontot dob így. Vagy az előző szezonjaimban.

Ha az NBA-t ismered, akkor úgy tudom ezt egy példával érzékeltetni, hogy a Dallas "a legjobb külső ember dobjon taktikával játszik" és (surprise, surprise!) Nowitzki dobja a legtöbb pontot. Mivel - összevetve az őt védő játékos (vélhetően PF) külső védekezési skilljeivel - Dirk a _legjobb külső_ a csapatban. Még akkor is, ha PF. Mismatches.

Nekem ez szezonok óta bejön. Majdnem biztos voltam benne, hogy nyerek. És lám. Ha szerinted mákom volt/szar a meccsmotor azon sem sértődök meg, te így látod, kész.

Köszi a gratulációt!

This Post:
11
230274.977 in reply to 230274.976
Date: 5/5/2013 8:14:25 AM
Overall Posts Rated:
2222
Ha jól értelmezem és a tapasztalataim is hasonlókat mutatnak,a legjobb külső taktika,nem ténylegesen a legjobb "külső" skillekkel rendelkező játékost dobatja,hanem keresi a mismatchet és ott erőlteti a játékot,ahol a legtöbbet lehet nyerni és ez nem feltétlenül mondjuk a 19-es tempójú,15-ös dobótávú hátvéd.

From: blive

This Post:
00
230274.978 in reply to 230274.977
Date: 5/5/2013 9:36:43 AM
Overall Posts Rated:
6262
érdekes, amit írtok. én még sosem játszottam legjobb belső/külső ember dobjon taktikát, de lehet kipróbálom. akkor azt mondjátok, hogy pl. ha a legjobb centeremet BDként játszatom legjobb belső ember dobjonnal, akkor a csapat őt fogja erőltetni, mivel ő a legjobb mismatch? védekezésben meg beállítom, hogy a bd-c legyen megcserélve, és akkor ezzel elvileg védekezésben nem vesztek semmit, de támadásban nyerek a mismatchel.

Last edited by blive at 5/5/2013 9:37:40 AM

This Post:
00
230274.979 in reply to 230274.976
Date: 5/5/2013 9:37:34 AM
Overall Posts Rated:
8181
Azt régóta úgy gondolom, hogy a forma szerepét sokan túlértékelik. Számtalanszor látni, hogy alacsony formában levő játékosok nyernek meg meccseket. Meg olyat is, hogy a 9-es formájú játékosok szállítják a terített betlit. Persze, nyilván számít, különben nem lenne :) De véleményem szerint sokan hajlamosak túlmisztifikálni a forma szerepét.
A hazai pálya nyilván számít, ez nem is kérdés. Ezzel együtt én győzelemre számítottam.

A taktika kapcsán írtakat minden további nélkül elfogadom, nem ismerem ezt a taktikát, nem használtam, nem foglalkoztam vele. Viszont hasznos infókat írtál, ezt köszi! Elképzelhető, hogy ha újraszervezem a csapatom, megpróbálkozom valami hasonlóval :)

Nem azt mondom, hogy mákod volt, készséggel elhiszem, hogy tényleg erre a taktikára raktad össze a csapatodat, és működik is. A dobószázalékokban tapasztalt különbségeket viszont ezzel együtt is túlzónak tartom.

A meccsmotor viszont szar, ez nem is kérdés :D Lásd a két fordulóval ezelőtti meccsemet, amit linkeltem is ide. Ott én nyertem, pedig kurvára nem nekem kellett volna :) A meccsértékelések is a kukába valók, mert azok alapján ezt a mostani meccset nekem kellett volna nyernem.

From: Domi

This Post:
00
230274.980 in reply to 230274.979
Date: 5/5/2013 2:45:47 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
sztem büntetőn ment el leginkább a meccs...

én is azok táborát erősítem akik nagyon fontosnak tartják a formát.
az egy dolog hogy előfordul olyan hogy egy 9-es formában lévő játékos betlizik sokat, de annak általában megvan az oka, vagy éppen a társak miatt vagy épp egy erősebb ellenfél védekezik rajta.

ami most látszik nálad hogy a jelenlegi DH-d passza nagyon nagyon kevés belső játékhoz, van egy jó értékelésed támadóhullámban de az gondolom annak köszönhető hogy magas az IR-d passza.
DH-d ha még valahogy be is passzolja valahogy a belső embereidnek nem tudnak vele nagyon mit kezdeni... mert ugye nem gólpasszt kapnak hanem "rossz"passzt.

igazából sokkal nagyobb talány számomra a csimpázok elleni meccsed:)

This Post:
00
230274.981 in reply to 230274.977
Date: 5/5/2013 3:57:07 PM
Overall Posts Rated:
4343
Ment a +1.
Tökéletesen megfogalmaztad!

This Post:
00
230274.982 in reply to 230274.979
Date: 5/5/2013 4:18:55 PM
Overall Posts Rated:
4343
Azt régóta úgy gondolom, hogy a forma szerepét sokan túlértékelik. Számtalanszor látni, hogy alacsony formában levő játékosok nyernek meg meccseket. Meg olyat is, hogy a 9-es formájú játékosok szállítják a terített betlit.

Én pedig néha arra gondolok, hogy a meccs statisztikákat a meccsmotor egy csapatnál védősorra és támadósorra számítja ki, aztán pedig egyénekre random osztja szét. Lehet hülyeség az egész, körberöhöghettek.

De a kezdő centerem 2 skillel jobb lepattanóban mint a kezdő erőcsatárom, mégis az erőcsatárom szed több pattanót meccsenként. Illetőleg még régebben volt egy hátvédsorom, amiben az irányítónak jelentősen jobb dobóskilljei voltak mint a dobóhátvédnek (a labdavezetése és a technikája is jobb volt), mégis a dobóhátvéd dobott jobb százalékkal, és kb ugyanannyit. Oké, hogy egy-egy meccsen jobb védő van az irányítón, nade egy szezonon keresztül hogyan dobhat jobban egy rosszabb skillekkel rendelkező játékos, mint a jobb skillekkel megáldott?

From: Cimi

This Post:
00
230274.983 in reply to 230274.982
Date: 5/5/2013 4:30:51 PM
Overall Posts Rated:
146146
Én meg azt vettem észre,hogy amiota passzolàst edzek Gonda kevesebb asistot ad pedig tàmadàs és forma is ugyanaz.
De volt ilyen mikor tempot edzettem és volt skill lépés utàna sokkal kevesebb pontot dobott.
Lehet butasàg de ezt vettem észre.

Advertisement