BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Глупа питања ► четыре

Глупа питања ► четыре (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259834.975 in reply to 259834.974
Date: 10/17/2024 4:53:16 PM
GOLDEN HEART
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Ovo je bukvalno kao da si prepisao moje misli :D
Sve isto razmisljam samo sam hteo da vidim da ne gresim negde...

Sve sta si napisao tim stopama sam krenuo. Arena je na 8500 jer su mi zapale
5 gostujuce utakmice za redom ( sva takmicenja zajedno ) tako da cekam subotu
a onda gradim na 10.000 verovatno ako bude dovoljno para...

Treniraca imam 3 komada MVP , visoki igraci. Trenera dva komada jedan za mlade
i jedan obican , doduse jedu pare skoro ko svi igraci zajedno :D Za teretanu sam
pitao da znam ali i ja kontam ako cu brzo da prodajem te trenirace da mi se mozda
ne isplati trenutno da pucam tolke pare na gym. U 3 treniraca sam ulozio 170 k ukupno
ako se ne varam , draft me razocarao valjda ce biti bolje sl sezone...

Znaci nista da ne odstupam od ovoga dok arena ne bude na bar 15 k :)

This Post:
00
259834.976 in reply to 259834.972
Date: 10/21/2024 6:19:31 AM
Бесни Цветићи
II.2
Overall Posts Rated:
558558
Second Team:
Mad Mamba Academy
Sa centrima ćeš da imaš problem zbog visokih plata vrlo brzo, kapiram da će ovi od 19 godina da izađu na 20+k već sledeće sezone...

Nezgodno je pitanje, mislim, i tih par skilova viška koje donosi teretana će isto da ti donesu malo veći prihod, ali da, cena koštanja je veća nego kod arene...

Summa summarum, ja bih izgradio arenu, a posle kad kreneš da praviš igrače za sebe/repku onda onim redom kao što sam i napisao:
1. teretana 3
2. pomoćni 1
3. radio
4. prodavnica

Ali bih dobro razmislio da na trećem mestu bude dizajn arene, njega ne plaćaš nedeljno, a donosi prihod i povrat uloženog novca je brži nego u slučaju radija i prodavnice...

No guts, no glory!
This Post:
00
259834.977 in reply to 259834.976
Date: 11/1/2024 6:41:29 AM
Overall Posts Rated:
6969
interesuje me, a mislim da sam negde pročitao ebem li ga kad i gde, da li igrač od 18 godina može da napreduje na skillu ako je dobio silan ili je to limit skill za njegove godine???
Unapred hvala na odgovoru

primer:

Слога биће пораз врагу
This Post:
11
259834.978 in reply to 259834.977
Date: 11/1/2024 6:45:38 AM
Drakula
III.12
Overall Posts Rated:
234234
Second Team:
Verifectić
nije to limit, moze da napreduje i dalje

This Post:
00
259834.979 in reply to 259834.978
Date: 11/1/2024 6:48:40 AM
Overall Posts Rated:
6969
ok, Drakula hvala na ekspresnom odgovoru, mogu ti reći da me odgovor obradovao!

Слога биће пораз врагу
This Post:
00
259834.980 in reply to 259834.979
Date: 11/1/2024 7:34:48 AM
Drakula
III.12
Overall Posts Rated:
234234
Second Team:
Verifectić
jbg, sunce napolju, ne smem da izlazim pa videh pitanje na forumu odmah

This Post:
00
259834.981 in reply to 259834.979
Date: 11/2/2024 8:47:01 PM
GOLDEN HEART
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Da li ima uopste neki limit po godinama za visinu skila ili to zavisi samo od potencijala ?
Ja kontam ovom mom 18 y da narokam skil na 15 , ako uopste stignem do kraja sezone :)

This Post:
00
259834.983 in reply to 259834.982
Date: 11/13/2024 5:38:35 PM
GOLDEN HEART
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Evo mene opet , blago meni opet ja :D

Arena je na 10.500 ide to polako ali sigurno...
Dolazi vreme vec polako da se proba prodaja treniraca...
Mislim da mi se vise isplati da ih prodajem na kraju svake sezone
dok ne sagradim vecu arenu jer ce plate dosta da im skacu i ako
ih zadrzavam dzabe veca zarada od arene ako ce im i plate biti vece...

Chnapeka mozete vec videti na TM. Znam da te pare sigurno necu dobiti
ali nije jos na 100 posto cene pa sam stavio visoku cenu i plan je da spustam
po malo taman dok ne dodje kraj sezone. Pogledajte ga pa mi kazite koja je
neka realna cena. U petak skace unutrasnja odbrana na 13...

Imam jos jedno pitanje. Ulazak u drugu ligu , da ili ne ? ( Ukoliko uopste budem
imao prilike ) Zasto pitam ? 750 k ako se ne varam nije mala nagrada za ulazak tamo
ali niti imam arenu a jos manje tim pa ne znam dal mi se uopste isplati zbog
tih 750 k da probam da udjem...

Hvala unapred na odgovorima :)

This Post:
00
259834.984 in reply to 259834.983
Date: 11/14/2024 7:00:58 AM
KK Slavkovica
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Jbm li ga, nisam 100% siguran ali mislim da sam jednog slicnog centra platio oko 450K. Ima dosta iskusnijih menadzera ovde pa mogu bolje da procene.

This Post:
55
259834.985 in reply to 259834.983
Date: 11/14/2024 7:45:25 AM
KK Bjesomar
II.3
Overall Posts Rated:
138138
Pozdrav, druze!

Pre svega, drago mi je sto jos uvek postoje novi menadzeri koji se toliko interesuju i trude, jedino oni i mogu postati uspesni u BB-u.. :)
Svako od nas iskusnijih te moze savetovati u vezi bilo kod tvog pitanja, ali, mozda si to vec i primetio, oko retko koje stvari ce svi biti saglasni. Dakle, kao i u pravom svetu kosarke, i ovde postoji mnogo razlicitih shvatanja oko jedne iste stvari. Slusajuci sva ta razlicita shvatanja ti treba da izvuces neko svoje misljenje i tako se vremenom vise neces oslanjati na druge, vec ces izgraditi neko svoje shvatanje o BB-u. :)
To sto gradis arenu je super, to je uvek korisno i, sto je pre budes doveo na nekih 20k, bolje po tebe..
E sad, sto se tice treniranja igraca, to je mozda i najkomplikovaniji deo ovog menadzera (ali i najzanimljiviji) i oko toga se moras najvise potruditi i najvie uciti.
Ako pricamo o ovom igracu koji ti je na transfer listi, on svakako ne vredi 900k, pitanje je da li ce iko ozbiljniji dati i 450k, ali uvek postoji mogucnost da neko plati i vise (mozda greskom, a mozda cak i vidi nesto u njemu :P )..
Cenu igraca odredjuje veliki broj faktora: godine, broj skilova, ali mozda najvise potencijal.
Ako u nekom trenutku pozelis da istreniras igraca za seniorsku reprezentaciju, taj igrac ce svakako morati da ima potencijal makar 10..moze da ima i potencijal 9 (kao ovaj tvoj), ali u tom slucaju mora da ima baaaas dobre pocetne skilove. Naravno, pricam o reprezentacijama sa vecim brojem clanova, jer za reprezentacije sa zajednicom od desetak clanova ce biti dobar i neki od igraca sa potencijalom 7.. :) Ti, naravno, uvek treba da tezis tome da treniras igraca za nasu zemlju..kao prvo, ne postoji lepsi osecaj od toga kada igrac kog si ti istrenirao zaigra za tvoju drzavu, a kao drugo, vise ce ti para doneti ako imas igraca u reprezentaciji svoje zemlje nego neke tudje..
I da, ovo sto sam ti napisao iznad, vazi samo za seniorsku reprezentaciju (kao sto sam i naglasio), za mladu reprezentaciji mogu da zaigraju i igraci sa dosta niskim potencijalom (ali o tome mozemo i drugi put da pricamo)..
Ono sto takodje treba da znas pre nego sto pocnes ozbiljnije da treniras igrace je to da visina takodje igra bitnu ulogu u razvoju igraca, a samim tim i u planiranju treninga. Iako je u pravoj kosarci, na primer, Jokic sa svojih 2,11m postao prvo sjajan pod obrucem, a tek kasnije poceo da usavrsava i sut za tri i, generalno, igru spolja, u BB-u treba raditi kontra. Dakle, ako pocnes da treniras igraca od 2,11 i zelis da od njega napravis potencijal za reprezentaciju, treba da krenes od treninga spoljnih skilova jer ce visi igraci vremenom sve teze dobijati UP-ove posle tih treninga (isto vazi i za niske igrace, samo suprotno- dakle, prvo ides sa treningom unutrasnjih skilova).. I da, takvim planom treniranja ces mnogo duze izbeci da tom igracu iz sezone u sezonu plata skace nenormalno mnogo.
Opet naglasavam, ovo vazi samo ako zelis igraca na duze staze i, eventualno, igraca za reprezentaciju..a ako zelis brzu zaradu, naravno da mozes visokom igracu odmah istrenirati sut iznutra, skok, unutrasnju odbranu i blokiranje i da vec sa 21 godinom ima platu od 120k..uvek ce neko platiti i ta, takozvana, drva, ali koliko je to isplativo- pa, ne znam, to mora neko drugi da ti kaze, ja sam uvek vise bio za kompletan razvoj igraca.
Toliko o treningu za sada jer je ta tema nepresusna.. :D ..a ti svakako postavi dodatna pitanja kad god ti nesto ne bude bilo jasno.. :)
A sto se tice ulaska u Drugu ligu, naravno da treba da pokusas da udjes..nema razloga da ostanes u Trecoj ako vec imas sansu da igras Drugu.. Zaradices novac, ali, pre svega, zaradices i dodatno iskustvo.. :) Naravno, izgubices puno utakmica, ali u toj prvoj sezoni uci i posveti se razvijanju igraca..pa kada se naredni put budes vratio u Drugu (pod uslovom da ispadnes), bices spreman.. :)

Advertisement