BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.979 in reply to 102056.978
Date: 9/15/2010 3:17:20 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Já spíše myslel dění na foru. Z toho že se podíváš na zápas, nepoznáš, jaká je situace kolem, že se nacházíme ve stádiu, kdy úplně nehrajeme na výsledky apod.

This Post:
00
102056.980 in reply to 102056.979
Date: 9/15/2010 3:33:50 PM
Overall Posts Rated:
2525
Někdy si tam něco přečtu..)

This Post:
22
102056.981 in reply to 102056.980
Date: 9/16/2010 12:50:49 AM
Overall Posts Rated:
8181
Někdy si tam něco přečtu..)

Až zase něco objevíš, tak to sem prosím napiš. Tvé postřehy jsou pro naší komunitu velkým přínosem.

Děkuji Morous

This Post:
00
102056.982 in reply to 102056.981
Date: 9/16/2010 5:11:43 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Kdyby někdo měl zájem, tak flumpinka uvažuje o prodeji Smolníka. Z mého pohledu je to pro budoucnost repre jeden z nejnadějnějších hráčů na PG. Trénovat potřebuje hlavně dostřel (jump range), případně by mohl i střelbu (jump shot) nebo vnější obranu, později pak přihrávky (případně i dříve, pokud by novému majiteli nevadil rychlejší nárůst platu). Teoreticky by v budoucnu i trénink podkošové obrany, podkošové střelby nebo dokonce bloků nemusel být od věci, ale raději bych, aby prvně dojel ty vnější vlastnosti, které potřebuje a pod košem se vylepšoval, až bude další trénink vnějších vlastností platově neúnosný a hlavně kdyby další trénink vnějších vlastností riskoval dosažení potenciálu.
K prodeji by nemělo dle dohody dojít, pokud se nenajde spolehlivý movitý český kupec. V případě, že se nenajde, měl by zůstat tam, kde je.

This Post:
00
102056.983 in reply to 102056.982
Date: 9/16/2010 7:40:28 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Na trhu je Zlatohlávek. A i když je tam o 2M levněji, než když přestupoval naposledy, myslím, že je předražený. Ale kdyby přesto někdo měl zájem, myslím, že se ještě z něj dá udělat pro NT velice platný hráč, i když poslední 2 sezony v tréninku nevykazoval zrovna dobré výsledky.

This Post:
00
102056.984 in reply to 102056.983
Date: 9/20/2010 2:07:36 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Ve stínu zápasu U21 probíhá přátelák NT se Slovinskem.

Hrajeme Push the Ball (rychlá hra) a osobku. Opět si nejsem jistý jejich náladou, z posledních jejich zápasů si myslím, že mohou mít vyšší než 1.
Původně jsem chtěl hrát směrem ke koši (Look Inside), ale nedobrá celková situace na SF mě vedla k tomu vyzkoušet Sedlára nejen pro vnitřní útok, ale i pro klasický útok, protože se začíná jevit jako nejlepší SF i pro tuhle variantu hry.

Sestava:
PG - Uhrovic/Smolník/Kalcík
SG - Večeřa/Vrzal/Kalcík
SF - Sedlár/Čech/Smolník
PF - Kubeš/Holub/Bogác
C - Hána/Turek/Bogác

Opět hrajeme bez legionářů, kteří už stejně ani prakticky nepřevyšují domácí hráče, jak Vozka, tak Zlatohlávek a Klíma mají nějaké rezervy, relativně nejmenší jsou ještě u Klímy. Takže pořád platí, že na SF nás asi nejvíce pálí bota. Přestávám věřit, že někdo z uvedených hráčů se stanou tou vytouženou oporou na SF, takže nezbývá než doufat, že se Čechovi, Horínkovi, Širokému nebo Hartychovi podaří dostat na potřebnou úroveň v dohledné době. A samozřejmě by jim měli šlapat co nevidět na paty dříve uvedení 20 letí a 19 letí.
Tentokrát bylo vybírání obzvlášť zajímavé, stranou jsem nakonec nechal Horínka, Lindnera, Šimka, Daniše, Hemzu z těch, co připadali v úvahu. I když všichni uvedení mají zatím ještě před sebou kus práce, aby se dostali do kádru pro soutěžní zápasy.

This Post:
00
102056.985 in reply to 102056.984
Date: 9/21/2010 7:26:07 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Včera jsme Slovincům nakonec ve vyrovnaném zápas podlehli 116:122.
Vyzdvihnout bych chtěl výkon Hány, který byl famózní v útoku, kde střílel i přihrával, možná by to mohlo být lepší na doskoku a v obraně, ale hlavně ta obrana je v těchto zápasech ovlivněná nízkou náladou (útok samozřejmě taky, když má soupeř slabou obranu). Někteří další hráči se trochu hledali. Zápas měl být testem pro Sedlára na SF v klasické taktice. V obraně mu soupeř dělal problémy, ale opět jsou to snížené obrany, ale až tak moc se mu nevedlo v útoku, když nepočítám 5 asistencí, což je slušný počin. Uvidíme, jak mu to půjde dále, v tréninku pokračuje nadále ve vnějších vlastnostech, ale obávám se, že příští sezonu budu muset vzít na milost legionáře Klímu nebo Vozku, případně Zlatohlávka. Ale vkládám naděje i do 21 letého Širokého, že by v průběhu sezony už mohl být aspoň občas použitelný na lavičce, ale asi mu to bude trvat až do té přespříští sezony, podobně jako proti němu staršímu Horínkovi. Taky by se dal využít více na SF Čech, dokud by měl iwenzee prostor ho potáhnout pod košem. Doufám, že nějaké řešení nakonec najdu, vytahovat Žaluda z reprezentačního důchodu už bych nechtěl.

This Post:
00
102056.986 in reply to 102056.985
Date: 9/21/2010 7:56:11 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
V noci na pondělí proběhla zase tradiční záchranná vlna, takže najdete na trhu nějaké české volné agenty. Jsou tam 2 trochu starší hráči, protože botoval jeden druholigový tým, třeba se někomu budou hodit. Pak je tam spousta mladých, vhodných na trénink třeba pro začínající týmy. Z hlediska šancí na NT je tam snad jen jeden s potenciálem 9, ale má slabší základ a musel by trénovat opravdu dlouho. Z hlediska U21 tam je pár, kteří by extra intenzivním tréninkem mohli zamíchat za 3 roky kartama aspoň na lavičce, ale není tam nikdo vyloženě takový, o kterém bych řekl, toho když koupíte a budete intenzivně trénovat, tak na 90% v U21 bude.
Takže pokud někdo má nějaké peníze na účtě, řekněme tak 1-2M (případně úplně top borci by mohli vylézt i na 3-4M), tak bude mít lepší si 2 týdny počkat na draft. Ale těžko odhadovat, kde se budou v současných podmínkách trhu pohybovat ceny draftovaných hráčů, je to jen můj odhad, více, než píšu, by to snad být nemělo, pokud bude nějaký pohyb, tak spíše směrem dolů.
Jak jsem naznačil, za 2 týdny nás čeká draft, byl bych proto rád, kdyby se mi do pošty ozvali lidi, kteří mají zájem po draftu koupit a trénovat českého 18 letého hráče pro U21 nebo NT. Je jasné, že pokud si nakonec draftnete, co potřebujete, sami, že nic nebudete kupovat, ale přesto mi teď můžete napsat. Do zprávy mi, pokud možno napište následující informace:
- odhad vašich finančních možnosti pro nákup mladého hráče
- zda chcete hráče jen pro U21 nebo i pro NT (pro U21 nevyžadujeme trénink po 21 letech, pro NT je potřeba počítat s tréninkem minimálně do 25 let)
- o jakého hráče byste měli zájem, tzn. cílová pozice PG/SG, SF nebo PF/C
- jaké tréninky (hlavně na jakých pozicích) máte v dohledné době v plánu, relevantní je třeba i informace, že se zcela podřídíte požadavkům U21/NT
- případně cokoli dalšího, co vás napadne, abychom pro vás byli schopni najít po draftu vhodného hráče

This Post:
00
102056.987 in reply to 102056.986
Date: 9/22/2010 5:29:54 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Hledám někoho, kdo by koupil a trénoval níže uvedené hráče pro repre (trénoval tím myslím, že by dostával každý týden intenzivní trénink, ideálně aby tým byl ochoten řídit trénink podle něj). Aktuálně se jedná o tyhle hráče (všichni mají potenciál 9 nebo více, u věku počítejte, že jim za 2 týdny rok přibude):

1) 21 letý vysoký hráč, cílově PF/C, v trénink by potřeboval hodně dlouho přihrávky na PG, pak OD, případně to může proložit jeden na jednoho na SF/PF (nebo i PG/SG), někdy později by měl i trochu zvednout primární vlastnosti pod košem (hlavně doskoky), odhad platu v příští sezoně 110-120k
2) 23 letý hráč, cílově PG/SF, v tréninku by potřeboval v nejbližší době intenzivně dostřel pro SG, případně může trochu potrénovat ostatní vnější vlastnosti. Pokud by byl směřovaný na SF (ale výška tomu moc není nakloněna, pak by zabrat v tréninku pod košem (hodně podkoš. střelby), odhad platu v příští sezoně 80k
3) 26 letý vysoký hráč PF/C, v tréninku ideálně delší dobu přihrávky na PG, případně trénink pod košem (pokud by novému majiteli nevadil nárůst platu od sezony 15), odhad platu v příští sezoně 120-130k

Odhady platu jsou dělány na základě dostupných informací, ale obecně si myslím, že by o pár % dolů mohla platová hladina jít v nové sezoně (ale BBmani zatím žádné indikace nedali, jak to dělávali v půlce minulých sezon).
Co se týče finanční náročnosti nákupu neočekávám, že by majitelé chtěli přemrštěné vyvolávací ceny, ale potenciální kupec by měl mít připravenou dostatečnou rezervu na případný bidwar a měl by být ochotný ji použít, když to bude potřeba. Myslím, že pro nejlevnějšího z nich by připravené peníze v kase měly být okolo 6M, u někoho raději i více.
Co se týče těch tréninků, o kterých jsem psal, tak v případě, že by majiteli nevadil vyšší plat a neohrožoval tím dosažení potenciálu, tak se lze domluvit i na jiné variantě tréninku.
Pokud má někdo zájem, napište mi poštou, zejména u hráče číslo 1 to hodně spěchá.

This Post:
00
102056.988 in reply to 102056.987
Date: 9/23/2010 8:58:39 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Tak jsem tu zase já s přestupem NT hráče. Na trhu se bez předchozí domluvy s portugalským majitelem objevil Klíma a myslím, že za rozumnou cenu, končí v sobotu večer. Už jsem oslovil několik lidí, co se v poslední době zajímali o repre hráče, kdyby byl nějaký další zájemce, ozvěte se mi, ať vím, že nemusím dále hledat. Je to jedinečná šance, jak dostat domů hráče, který by se mohl stát našim elitním SF. Už jsem ztrácel naději, s majitelem nebyla moc dobrá domluva a nezdálo se, že dotrénuje, co mu chybí.
V tréninku potřebuje intenzivně jeden na jednoho (ideálně na SF/PF) a potom přihrávky. Až pak bych se doladili další věci jako trestné hody atd.

This Post:
00
102056.989 in reply to 102056.988
Date: 9/23/2010 9:44:57 AM
Overall Posts Rated:
4040
Můžeš uvést i jeho křestní jméno nebo aspoň první dvě písmena? Já se vždycky rád podívám na jejich skilly...

Advertisement