BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Nagyválogatott/u21 átigazolás

Nagyválogatott/u21 átigazolás (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
44561.980 in reply to 44561.977
Date: 10/1/2010 6:46:44 PM
Overall Posts Rated:
8181
csankó kapcsán egy kérdés...
ilyen alacsony passzolás nem jelent problémát? én biztos inkább lejjebb adnék kicsit a többi skillből, de a passzolását felnyomnám legalább 5-6-ig. valami taktika kapcsán szó is volt arról, hogy a passzolás nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy ő hogyan passzol, de azt is, hogy a felé érkező passzokat hogyan tudja fogadni. persze lehet, hogy félreértettem valamit.

This Post:
00
44561.981 in reply to 44561.980
Date: 10/2/2010 4:42:44 AM
Overall Posts Rated:
173173
Jogos a felvetésed. Már utaltam itt a fórumon arra, hogy érte nagyon sokat harcoltunk, és rengeteget próbáltuk győzködni a tulaját, hogy ne így fejlessze. És az a röhejes, hogy átnézve a saját csapatát, neki is sokkal nagyobb szüksége lett volna egy jó kiegyenlített bedobóra, mint egy közepes erőcsatárra. Ez volt a fő érvem, hogy nem értem, hogy neki előnyös dolgot miért nem tesz meg. Nem csak a válogatott szempontjából lett volna jó, neki is. Márpedig sokszor az a probléma az edzésnél (ezt mind tudjuk), hogy azért áldozatot kell hozni, gyakran nem azon a poszton játszatni a játékost, ahol érdemes lenne, stb. Nála még csak nem is ez volt a helyzet. A fejlődési üteméből viszont tökéletesen látszik, hogy nem egy posztra edzette.

Sajnos nehezen tudsz mit tenni, ha egy tulajtól olyan választ kapsz vissza, hogy "Nem edzem a tempóját, hogy ne nőjön a fizetése, inkább edzek center skilleket". És azzal sem lehet mit kezdeni, hogyha minden javaslatodra az a válasz, hogy "inside shot training". Egyébként csak mellesleg jegyzem meg, hogyha annyit edzette volna egy posztra a 2 pontosát, amennyit állította, akkor annak rég erősebbnek kellene lennie és nem 16-nak.

Ha csak egy kicsit is együttműködőbb lett volna, akkor 24-25 éves korában már lehetett volna azzal is foglalkozni, hogy néhány kiegészítő skilljén még toljanak 3-at 4-et, és akkor remek bedobó lett volna. Így viszont megjósolható volt, hogy lesz egy közepes ECS. Aligha hinném, hogy el fogja adni 5 milláért.

A mi szempontunkból talán még éppen megmenthető lenne, szerintem 15 környékére felvihető lenne a belső védekezése, és talán a tempója is ennyire. Ha már a tulaja edzette a 2 pontosát, az is mehetne egyet. Így használható belső bedobó lehetne belőle. Nehéz megmondani, hogy milyen ütemben fejlődne, de azt a 7-es külső védekezést is meg lehetne próbálni korrigálni, persze ez már csak leányálom, hogy hátha átkerül egy olyan tulajhoz, aki 26 éves korában is hajlandó lenne vesződni vele.

Last edited by kaygee at 10/2/2010 4:49:18 AM

This Post:
00
44561.982 in reply to 44561.977
Date: 10/2/2010 5:53:18 AM
Overall Posts Rated:
190190
Azért ne essünk át a ló túloldalára. Azt figyelni egy 18 éves irányítónál, hogy alacsony a belső védekezése, az röhejes, ne haragudjatok. Elismerem fontosak lehetnek a kiegészítő skillek, de ez már nevetséges. A 22 éves srácból nyugodtan lehet erőcsatár még mivel töretlenül tud fejlődni belső skillekből, sőt, csak def kell neki meg lepattanó. Azt sem tartom okos dolognak, hogy lemondjunk egy 22 éves legenda centerről akinek a három fő skilljének az összege. Azt nem értem, kaygee, mit értesz specializált irányító alatt, mert Imecsből még BÁRMILYEN irányító lehet....

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
44561.983 in reply to 44561.982
Date: 10/2/2010 6:12:32 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Csankóból valóban lehet még erőcsatár ebben teljesen egyetértek veled. Viszont igenis fogjuk figyelni a kiegészítő skilleket már 18 éves korúaknál is, és őket próbáljuk meg a nagyválogatott számára kineveltetni, hiszen meggyőződésem, hogy a BB nagy nemzetei pont ilyen szempontból tartanak előrébb mint mi. Miért neveltessünk tucatjátékosokat, akikből már egyébként is van? Ez a koncepciónk a hosszútávú felzárkózásra.

HUNGARY!
This Post:
00
44561.984 in reply to 44561.983
Date: 10/2/2010 6:44:37 AM
Overall Posts Rated:
190190
De egy lemaradásban lévő 18 éves szupersztár irányítónál? Egyébként nem az irányítók ennek a legjobb alanyai, most komolyan szaladgáljon ott kiemelkedő belső védekezéssel? Egy ilyen irányítóból neveljünk igazi irányítót, úgysem sokan vállalják ezt nálunk. Vagy akkor legyen kimondva: az MVP és magasabb tehetségű játékosok nevelődjenek a válogatottnak, de ha kiegészítőket kell edzeni, nem fognak odaérni U21-re.

This Post:
00
44561.985 in reply to 44561.982
Date: 10/2/2010 6:46:55 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem mondtam, hogy nem lehet belőle erőcsatár, hanem hogy mostanra egy közepes erőcsatár lett belőle. Illetve azt, hogy nagyon nem szerettem volna, ha az lesz belőle. Sajnos nem 22 éves már, hanem gyakorlatilag 23, hiszen nyakunkon az új szezon. Szó sincs arról, hogy lemondtam volna róla, hiszen akkor nem írogatnék ide, és nem lennék túl többoldalnyi levelezésen a tulajával. Akkor sem mondtam le róla, amikor még 22 éves volt, sőt, mivel a szezon elején kezdtem a scoutolást, ő volt az egyik első kiszemeltem.

Az részemről teljesen rendben van, hogy vannak olyan vélemények, amelyek szerint másképpen kellene edzeni, sőt... Sokkal jobban örülnék annak, ha erről több vita lenne, mert attól haladunk előre. Minden kritikának örülök. Amint azt korábbi levelemből láthattad, a nevelését a belső védekezéssel folytatnám, mert az alacsony. Velem lehet tárgyalni, akkor csináljunk belőle erőcsatárt, én azt szeretném, ha csinálná is majd valaki, csak éppen a jelenlegi tulaja semmilyennek se edzette, mert totál elképzeléstelenül csinált belőle egy olyan játékost, akinek a 2 pontosán kívül egyik skillje sem az igazi. Egyébiránt továbbra is tartom azt, hogy remek bedobó válhatott volna belőle, és (bár kevesebb az esély rá) válhatna még most is. ECS van bőven, nem ilyen jó labdás skillekkel ugyan, de sokkal jobb benti skillel. Bedobó alig akad ilyen (alig??? beszélek hülyeséget, egyáltalán nincs...).

Bocsánat, nyilván az én szóhasználatom nem az igazi, de specializált az olyan, akinek rosszak a kiegészítői. Kitalálok majd erre egy jobb szót, de ettől még ez a játékos sosem fog multiskillessé válni.

This Post:
00
44561.986 in reply to 44561.984
Date: 10/2/2010 6:49:48 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Általánosságban beszéltem, nem erre az irányítóra gondoltam. Senkit nem akarunk "elvenni" az U21-től, viszont jó lenne, ha mondjuk egy szuper legenda 21 éves korában még nem érne el horribilis fizut , hogy továbbra is lehessen edzeni, olyannak amilyen a válogatottnak még nincs.

HUNGARY!
This Post:
00
44561.987 in reply to 44561.985
Date: 10/2/2010 7:07:52 AM
Overall Posts Rated:
190190
Akiről lemondtunk az Vitányi (azt hiszem, így hívják). Jelenleg erőcsatárunk 1 db van a keretben emlékeim szerint, tehát nem látom a rengeteg erőcsatárt. Arról nem beszélve, hogy egy erőcsatár nyugodtan játszhatna bedobót is. Nem ilyen jó labdás skillel, de jobb bentivel: ha neki bentit edzünk, a többinek meg labdásat, ugyanoda jutunk, tehát nem kell temetni, sőt még jobban is fejlődhet, mint az akinek 208 centivel labdás skillt kell edzeni.

Az irányító esetében azt nem értem, hogy mit jelent és főleg minek a multiskill. Mert kell neki 15-16 külső def, 15-16 passz, 14-15 tempó, ugyanilyen labdavezetés, technika, 10-11 dobótáv, + erőnlét meg büntető. Ez a 12 képességből 8. Ha még ezen felül akarsz multiskillt, gondolom 9-10-11-es szinten, azt már bedobónak hívják....Nem kerülnek ki olyan játékosok mindig mint Barisic, aki 183 centivel, irányítóként rögtön megfelelő kétpontossal, meg jó belső védekezéssel indult.

This Post:
00
44561.988 in reply to 44561.984
Date: 10/2/2010 7:11:07 AM
Overall Posts Rated:
173173
Kiegészíteném azzal, hogy én feladatnak tekintettem azt, hogy növekedjen a merítés, azaz hogy a meglévő játékosok közül többen edződjenek szervezettebb keretek között. Ebben sokan előttünk járnak, nagyobb bázissal rendelkeznek. Több kisebb vagy közepes lemaradással küzdő játékos tulaját kerestem meg azzal, hogy ne hagyják veszni a náluk lévő tehetségeket.

Nem szeretném, ha nagyon elbeszélnénk egymás mellett, egy kisebb lemaradással küzdő játékosból nem lesz multis, azok tulajainak az alapskillek edzésére hívtam fel a figyelmét. Mindenki tudja, hogy nálunk viszonylag kicsi a nevelési bázis, és ezt nagyon nehéz is kiterjeszteni. Kénytelenek vagyunk valahol a minőségre rámenni, mert ha azon kevesek, akik szeretnek nevelni, arra fecsérlik az erőforrásaikat, hogy ugyanolyan játékosokat csinálnak, akkor semmivel sem haladunk előre, hacsak nem hátra. A lemaradók közül bizonyosan nem is fognak sokan elérni válogatott szintre, ezért az ő esetükben az a cél, hogy megmaradjanak a jelenlegi tulajaiknál, és ha nem is sikerül válogatott szintű játékost nevelni, de legalább a saját csapatuknak lesz egy jó játékosa. Én úgy vettem észre, hogy ebben az esetben többen beállnak az ügy mellé.

Az U21 kontra multis válogatott örök téma fog maradni, de megjegyezném, hogy én személy szerint semmit sem csináltam urimate tudta nélkül, főleg nem happoltam el az U21 elől senkit, csak egyeztetve kezdtünk el 18 éveseket neveltetni.

This Post:
00
44561.989 in reply to 44561.986
Date: 10/2/2010 7:16:27 AM
Overall Posts Rated:
190190
Viszont ha elkezdenek kiegészítőket edzeni az emberek, nem ér oda a játékosuk U21-re....

This Post:
00
44561.990 in reply to 44561.987
Date: 10/2/2010 7:21:34 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Nem kerülnek ki olyan játékosok mindig mint Barisic, aki 183 centivel, irányítóként rögtön megfelelő kétpontossal, meg jó belső védekezéssel indult."

Elmondtad a lényeget. Pont erről van szó. Ugyanis ha van olyan játékos, akinek eleve jó szintről indul a 2 pontosa, akkor azzal többre megyünk, mintha nincs neki. És ha jó szintről indul, akkor sokkal kevesebb időveszteséggel lehet neki fejleszteni, és megmarad az idő az alapskillek edzésére. Ennyi a koncepció lényege. Jó is, hogy Barisic-et hoztad fel példának, mert az ő esetében pont pedzegettük a szezon elején, hogy miután kikerül az U21-ből, lehetne ilyen irányban is fejleszteni.

Visszakérdeznék. Ha adott a lehetőség, hogy kifejlesszünk egy olyan DH-t vagy IR-t, aki jól támad bentre is, akkor miért is kellene rögtön bedobónak lennie? Nem véletlenül van, hogy amikor bentre támadunk Iván irányít és Hurst is ott van DH-ban (természetesen ha a formák is engedik...)

Advertisement